×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


Publicerat: 2010-12-30       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Nu svälter fåglarna.
Midvinternatten är köld är hård, det konstaterade Viktor Rydberg i sin kända dikt.
Nu har den långvariga kölden också börjat drabba fåglarna och utan stödmatning kommer många att gå under denna kalla vinter.

Denna årets näst sista dag var det många av gräsänderna längs Lillån som inte längre orkar med kylan, för att travestera ett gammalt uttryck går det allt för väl att säga att köttet är villigt men anden är svag i deras fall.

Publicerat: 2010-12-28       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Varning på stan.
Se upp när du är ute och går och ta skyltarna som varnar för takras på allvar.
På många takkanter växer istapparna sig allt större och förr eller senare kommer de att fara ner om inte fastighetsägaren hunnit få dit någon som skottar, att få dit någon som skottar kan ta ett tag, det råder en viss brist på folk som kan åta sig det just nu.
Publicerat: 2010-12-20       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Trygghetsprojekt fortsätter till april.
Citysatsningen med ordningsvakter på stan kommer att fortsätta ytterligare några månader meddelar Rasmus Persson (C) i ett pressmeddelande under förmiddagen.

Nu ska projektet, som redan förlängts en omgång, utvärderas på Örebro Universitet för att se hur väl det fallit ut och hur mycket våld på gatorna minskat under perioden som ordningsvakterna patrullerat gatorna under fredags och lördagskvällarna.

Publicerat: 2010-12-19       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Snö och halka över länet.
Just nu är det halt och snöigt på vägarna runt om i länet och det har bildats många snödrev.
Försök att undvika att åka bil i största möjliga utsträckning och om du måste ut, ta det riktigt lugnt i trafiken och beräkna extra mycket tid till resan.
Publicerat: 2010-12-17       Kommentarer [ 0 ]
Public Service - Av regeringens nåde.
Regeringen har beslutat om en myndighetsprövning av programideer inom public servicebolagen SVT, SR och UR.
Bolagen ska i framtiden inte få starta nya programtjänster av vikt som inte anmälts till regeringen och godkänts av Myndigheten för radio och tv.
Publicerat: 2010-12-16       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com ADHD Ett livsöde och en revansch.
Normalt när man går på föreläsningar av olika slag så är föreläsaren någon som har studerat sjukdomen eller tillståndet noga, men det är väldigt sällan man hör någon berätta som vet vad de pratar om eftersom de har levt med tillståndet i hela sitt liv.
Publicerat: 2010-12-16       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com 400 miljoner för att öka patientsäkerheten.
Socialdepartementet presenterade under förmiddagen en överenskommelse där Staten och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har enats om en prestationsbaserad ersättningsmodell för patientsäkerhetsarbete i landstingen.
Publicerat: 2010-12-13       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Julmarknad i Wadköping.
Årets tredje julmarknad i Wadköping, i Wadköping är det julmarknad varje söndag under advent, var välbesökt under den kalla men soligt vackra dagen. Kallt var det som sagt men de flesta gick runt i lugn och ro och tittade på utbudet.
Utbudet på en julmarknad i Wadköping är varierat, från värmande mössor och julprydnader till godis, smycken, mattor och mycket mer för den som vill ha något annat än julkransar och tomtar.
Publicerat: 2010-12-02       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Glögg, pepparkakor, musik och Göran Hägglund (KD) på ett vintrigt Stortorg.
Nu i det kyliga decembervädret har Kristdemokraterna i Örebro som vana att stå på Stortorget under kvällarna i December för att bjuda förbipasserande på glögg och pepparkakor.
I kväll var det extra välbehövligt när kylan kommit med stormsteg och Kristdemokraterna i Örebro fick besök av en speciell gäst, Göran Hägglund som passade på att besöka dem på Stortorget.

Göran Hägglund är just nu ute på glöggturné i samband med Kristdemokraternas kampanj Tänd ett ljus.

Publicerat: 2010-11-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Manifestation för att stoppa mäns våld mot kvinnor.
Under kvällen var det en manifestation för att stoppa mäns våld mot kvinnor. Manifestationen hölls på Stortorget och var arrangerad av UNIFEM Örebro och Nerikes Allehanda.
Ingeborg Rydins från UNIFEM och dessutom kvällens konferencier, talade om att det är dags att stoppa mäns våld mot kvinnor.
För att lägga fokus på frågan startar nu UNIFEM Örebro och Nerikes Allehanda en större och längre kampanj som heter vita bandet. Vita bandet kommer att gå att köpa i många olika butiker i Örebro och överskottet från försäljningen kommer att gå till trygghetshöjande åtgärder i Örebro.
Publicerat: 2010-11-23       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Larmkameror vid Örebroskolor.
Socialdemokraterna i Örebro bjöd in intresserade till ett föredrag om larmkameror som kan användas till att skydda skolbyggnader från bränder och skadegörelse av olika slag. Larmkameror är ordet som Björn Sundin använder egentligen heter det värmekameror och de flesta vet säkert vilken typ av kameror det är.
En värmekamera registrerar omgivningen genom den värme/infraröda ljus olika saker genererar och på så sätt är de utmärkta för att detektera bränder, men de kan också användas för att upptäcka människor som rör sig eller uppehåller sig på en viss plats.
Publicerat: 2010-11-17       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Mänskliga rättigheter i fokus - MR-dagarna i Örebro.
Under två dagar har de mänskliga rättigheterna stått i fokus på Conventum i Örebro.
Det första som slog oss när vi satte oss ner för att sammanfatta den första dagens seminarier och vad besökare och utställare haft att berätta, är hur lite det skrivs och berättas både om de mänskliga rättigheterna, de personer och organisationer som arbetar för dem och om de brott som begås mot de mänskliga rättigheterna.
De mänskliga rättigheterna innehåller mycket som behöver lyftas fram, personer och organisationer som arbetar för att förhindra brott mot de mänskliga rättigheterna behöver stöd, uppmärksamhet och hjälp, de mänskliga rättigheterna och arbetet för dem är för viktigt för att ignoreras.
Publicerat: 2010-11-11       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Gabriella Blomgren (MP) lämnar örebropolitiken vid årsskiftet.
Under ett medlemsmöte i kväll meddelade Gabriella Blomgren (MP) att hon lämnar örebropolitiken till årsskiftet och inte ställer upp för en kommande mandatperiod.

- Mina 4 år som kommunalråd, med ansvar för klimat- och miljöfrågor i Örebro kommun, har varit bland de roligaste och mest utvecklande jag har gjort. Det har varit en period i livet som har gett mig mycket kunskap och erfarenheter samt möjligheter att träffa människor från olika delar i samhället och inte minst i världen. Nu lockar nya möjligheter och utmaningar i Stockholm på en helt nytt plan.
Skriver Gabriella Blomgren i ett pressmeddelande.

Publicerat: 2010-11-04       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Nya Gustavsviksbron invigd.
Efter många års väntande och mycket arbete av Örebros politiker så är Gustavsviksbron äntligen klar och invigd.
Korsningen som tidigare var en av de mest olycksdrabbade i landet är nu mer bara ett minne och det står en ny fin bro över järnvägen, bron har också en ordentlig gång och cykelbana så att alla trafikanter får det enklare att ta sig över järnvägen.
Publicerat: 2010-10-07       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Kent Persson blir Moderaternas gruppledare och kommunalråd i Örebro.
Under gårdagen valde den moderata kommunfullmäktigegruppen Kent Persson till gruppledare och kommunalråd i Örebro.
Utnämningen kommer inte som någon större överraskning eftersom Kent Persson stod överst på Moderaternas valsedel här i Örebro.
Publicerat: 2010-10-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Internationella Hyresgästens dag.
Den fjärde oktober firades den årligt återkommande hyresgästens dag.
Här i Örebro valde Hyresgästföreningen att fira den i Tybble centrum genom att tala med boende och bjuda på fika till den som vågade stanna till och svara på en enkät om sin boendemiljö.
Publicerat: 2010-10-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Manifestation för tolerans.
Framför Örebro Teater hölls under måndagskvällen en manifestation för tolerans. Manifestationen arrangerades av Länsteatern i Örebro.
Det kom att bli en stor skara örebroare som samlades på teaterplan för att delta i manifestationen.
Som scen användes stora trappan och det var ett digert program arrangörerna fått ihop med tanke på att de endast planerat manifestationen under en dryg veckas tid.
Publicerat: 2010-09-24       Kommentarer [ 1 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Demonstration mot SD:s riksdagsplatser.
under torsdagseftermiddagen samlades en stor skara människor på Våghustorget i Örebro för en fredlig demonstration mot Sverige Demokraternas inval i Sveriges Riksdag.
Demonstrationen ordnades av Johannes Rosenhoff och Morgan Petterson för att visa missnöjet med att SD får plats i riksdagen, runt om i landet har det varit manifestationer mot Sverige Demokraterna som anordnas övar Facebook.
Publicerat: 2010-09-24       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Fram och tillbaka och dramatik i valet till kommunfullmäktige.
Valet till kommunfullmäktige i Örebro har varit oerhört jämt.
I den första valnattssammanräkningen fick Socialdemokraterna och Vänstern ett mandat mer än Koalition Örebro, sedan efter att utlands- och poströsterna börjat räknats såg det ett tag ut som om Koalitionen skulle få ett mandat mer varefter det åter svängt så att S och V har ett mandat mer än Koalitionen.
Publicerat: 2010-09-20       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Vänsterblocket störst i Örebro
Enda in i det sista var det osäkert hur det skulle gå i kommunfullmäktigevalet i Örebro.

När sista valdistrikten kom in med sina uppgifter stod det klart att Socialdemokraterna och vänsterpartiet får 31 mandat mot Koalition Örebros 30.
Sverigedemokraterna får 4 mandat.

Publicerat: 2010-09-18       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Björn Sundin på cykelturné i Örebro.
Under gårdagen presenterade Björn Sundin en del av resultaten från sin cykeltur genom Örebro, med sig på cykelturen hade han en stor karta över Örebro som örebroarna har fått skriva ner sina synpunkter på.
Stoppet i Vivalla blev produktivt och tog mycket längre tid än planerat eftersom det var många som ville diskutera vad som behöver göras i Vivalla och i omgivningarna runt området.
Publicerat: 2010-09-17       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Moderaterna valspurtar med buss.
Under fredagseftermiddagen det Örebros tur att få ett besök av moderaternas valspurtsbuss. Bussen anlände till Våghustorget i Örebro och förde med sig Försvarsminister Sten Tolgfors och Justitieminister Beatrice Ask, två välkända moderatpolitiker.
Väl på plats möttes de båda av ett relativt stort antal lokala moderater och åhörare som kom för att lyssna på utfrågningen av ministrarna, en utfrågningen som sköttes av Kent Persson, moderaternas första namn i Örebro.
Publicerat: 2010-09-16       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Maria Larsson (KD) talade på Stortorget.
Det är inte lätt att hålla stegen i takt med henne, hon är folkhälsominister och då ska man röra på sig mycket. Maria Larsson är alltid på språng, så presenterade Ewa Sundkvist (KD), Maria Larsson när hon under gårdagen kom till Örebro.
Vad gör en äldre och folkhälsominister?
Det kom att bli Ewa Sundkvists första fråga till Maria Larsson.
- Då har man fullt upp eftersom man ska se till att de äldre har det bra och får den vård och omsorg som de har rätt till. När det gäller folkhälsa så ska ministern se till att alla mår bra och förebygga ohälsa i befolkningen. svarade Maria Larsson.
Publicerat: 2010-09-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokraterna presenterade sin satsning på skolan.
Thomas Esbjörnsson och Lena Baastad presenterade under onsdagen Socialdemokraternas satsningar på skolan i Örebro kommun.
Socialdemokraterna i Örebro har inga planer på att sänka skatten utan de vill använda skattepengarna till satsningar inom bland annat skolan.
Publicerat: 2010-09-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Fyra punkter för en tryggare stad med ökat innanförskap.
Staffan Werme (FP) och Johan Pehrson (FP) presenterade under eftermiddagen fyra punkter för ett tryggare Örebro och en mindre segregerad stad.
På plats på Vivalla IP presenterade de flera åtgärder de vill se i Örebro under de kommande fyra åren.
Staffan Werme berättade att punkterna som Folkpartiet visade upp nu var åtgärder för att lyfta inte bara Vivalla utan hela staden.
Publicerat: 2010-09-14       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com 13 punkter för jämställdhet.
Murad Artin och Malin Tinjan presenterade Vänsterpartiets 13 punkter för ett mer jämställt Örebro. Murad Artin sa att jämställdheten har försvunnit från valdebatten under det här valet men det är fortfarande viktiga punkter som Murad vill se debatteras nu under sista veckan.
Publicerat: 2010-09-14       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Frukostmöte med Mats Odell (KD).
På tisdagsmorgonen höll Kristdemokraterna i ett frukost möte där hedersgästen var Mats Odell.
Lars O Molin hälsade välkomna och presenterade Mats Odell med orden att Mats Odell är ett statsråd med många hattar, Kommun- och finansmarknadsminister vilket innebär att han har ansvaret för finansmarknad, bostadsförsörjning, kommuner och landsting, länsstyrelser, offentlig upphandling och statlig förvaltning.
Publicerat: 2010-09-13       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Het stämning gagnar ingen säger Torgny Larsson(S).
Under måndagen hade Socialdemokraterna en pressträff för att bemöta kritiken som har riktats mot valskolan som Alaa Idris (S) höll i Vivalla.
Med på pressträffen var Torgny Larsson, Alaa Idris och Andreas Svahn från Socialdemokraterna och Mona Keinan som deltog i Valskolan i Vivalla.
Publicerat: 2010-09-10       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokraterna vill satsa på tågen.
Socialdemokraterna i Örebro län presenterade under torsdagen sin satsning på kollektivtrafik som de vill genomföra under nästa mandatperiod.
Tanken är att använda rälsbussar mellan Örebro och Nora för att på så sätt halvera restiden mellan städerna på köpet kommer de som bor i Hovsta få en snabbare kollektivtrafik in till Örebro.

Socialdemokraterna har länge diskuterat internt i partiet hur kollektivtrafiken i Örebro län ska utformas och nu har de kommit en bra bit på vägen och presenterade den första etappen som innebär att det ska gå rälsbussar mellan Nora och Örebro.

Publicerat: 2010-09-08       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Göran Hägglund i samtal med handikapporganisationer.
Nu när valspurten närmar sig var Kristdemokraternas partiledare på besök i Örebro. Göran Hägglund inledde besöket med ett informellt möte med flera olika handikapporganisationer innan han fortsatte till Stortorget för en utfrågning som leddes av Ewa Sundkvist(KD).

På Våghustorget satt Göran Hägglund mest och lyssnade på representanter från olika handikapporganisationer och alla var överens om att Kristdemokraternas förslag om att ordna 10 000 arbeten för funktionshindrade är en bra ide, det som de hade synpunkter på är hur det ska gå till och hur bemötande och rehabilitering fungerar idag.

Publicerat: 2010-09-07       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokraterna i Örebro vill satsa på Väster.
Socialdemokraterna i Örebro vill satsa på de Västra stadsdelarna som de tycker har fått förfalla under de fyra år som koalition Örebro har styrt staden. Socialdemokraterna visar fem konkreta förslag som de vill genomföra om de vinner valet 19:e september, förutom de konkreta förslagen har de fler förslag som de vill att boende i Varberga ska tycka till om.
Publicerat: 2010-09-07       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokraterna presenterade sin satsning på förskola och skola.
Lena Baastad och Thomas Esbjörnsson presenterade idag Socialdemokraternas planer för nästa mandatperiod inom barnomsorg och skola.
Socialdemokraterna vill minska barngrupperna på dagis till max fem barn per anställd och de vill också rusta upp skolbyggnader och där kommer Lillåns- och Vintrosa skola först i kön.
Publicerat: 2010-09-04       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Jan Björklund talade på Våghustorget.
Under dagen var Jan Björklund på ett snabb besök här i Örebro, besöket innehöll både tal på Våghustorget och en stund vid valstugorna på Stortorget. Första stoppet för Björklund var på Våghustorget där Folkpartiet hade ordnat med scen och gratis ballonger till alla barn.
Efter ett inledningstal av Staffan Werme (FP), som talade om att Örebro är en bra stad att bo i och vi växer så det knakar just nu, var det Jan Björklunds tur att nå ut med sitt budskap till de församlade.
Publicerat: 2010-09-03       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Centerpartiet presenterade sin integrationspolitik.
Rasmus Persson och Sofia Larsen presenterade tio punkter för att förbättra integrationen i Örebro. Rasmus Persson var noga med att inleda med att säga att förslagen är inte kompletta och det finns problem som de inte har lösningar på i dagsläget. Centerpartiet o Örebro vill ta krafttag mot integrationsproblemen och de här förslagen är ett steg på vägen, Örebro har stora problem och politiker måste ibland våga fatta svåra beslut och ta tag i problemen ordentligt. Om vi inte gör något nu så kommer problemet bara att bli större.
Publicerat: 2010-09-03       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Vårdförbundet informerade på Stortorget.
På fredagen genomförde Vårdförbundet en kort aktion på Stortorget för att uppmärksamma politikerna på att sjuksköterskor och annan vårdpersonal inte används fullt ut i verksamheten i dag.
Siv Wallberg ordförande för Vårdförbundet i Örebro var med flera andra uppe på Stortorget och bjöd politikerna på tårta samtidigt som de talade om det de vill förändra på i vården.
Publicerat: 2010-09-02       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com KD visar musklerna inför landstingsvalet.
Kristdemokraterna i Örebro län presenterade sitt landstingsprogram inför valet, deltog gjorde några av Kristdemokraternas topp namn på listorna till landstinget.
Ewa Sundkvist från Örebro och Bo Rudolfsson från södra och västra länet. Lars-Erik Jonsson och Margareta Ehnfors som är nya på landstingslistorna var också med på pressträffen. För att understryka hur viktigt det är med folkhälsa hölls träffen på ett gym där kandidaterna fick prova på olika träningsredskap.
Publicerat: 2010-09-01       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Röstskola i Vivalla.
Den 1 september höll Alla Idris (S) en röstskola för intresserade i Vivalla och för att locka lite extra deltagare avslutades föreläsningen med ett besök av Mona Sahlin, Socialdemokraternas partiledare.
Röstskolan hölls i kulturarenan som ligger inne i Vivallaskolan och från start var det inte direkt trångt inne på arenan men när det var dags för besöket av Mona Sahlin hade besöksantalet mer än fördubblats.
Publicerat: 2010-08-31       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com 35 elever per klass oroar Socialdemokraterna.
På tisdagen visade Thomas Esbjörnsson upp Socialdemokraterna i Örebros senaste valaffisch, en affisch som socialdemokraterna här i Örebro tagit fram efter att det har uppmärksammats att det är en tumultartad start för eleverna på Karolinska skolan i Örebro.

Huvudanledningen till att det är oordning på Karolinska skolan i år är att den planerade nedläggningen av Rudbecksskolan har ökat antalet elever på Karolinska skolan markant, något som har resulterat i att det är upp till 35 elever per klass.

Publicerat: 2010-08-31       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Den rödgröna regeringsplattformen presenterades i Örebro.
Matilda Ernkrans (S), Jonas Eriksson (MP) och Mia Sydow Mölleby (V) presenterade under eftermiddagen den rödgröna regeringsplattformen.
Matilda Ernkrans inledde genom att säga att de har presenterat en färdriktning för Sverige och att det sen är upp till väljarna den 19 september att tala om vilken färdriktning de tycker att Sverige ska ta.
Publicerat: 2010-08-28       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Thomas Östros besökte Socialdemokraternas valstuga.
Under eftermiddagen igår kom Thomas Östros, socialdemokraternas kandidat till finansminister, på besök till socialdemokraternas valstuga på Stortorget.

Lena Basstad (S) talade om att Socialdemokraterna i Örebro har som mål att tala med 40 000 örebroare innan valdagen och nu är de uppe i 16 000 förda samtal i Örebro kommun.
Efter ett kort inledande tal av Lena Baastad (S) var det dags för Thomas Östros.

Publicerat: 2010-08-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Folkpartiet i Örebro vill satsa på lärarna.
Under en pressträff med Staffan Werme och Ina Lindström presenterade Folkpartiet i Örebro tre konkreta punkter för att höja läraryrkets status.
Staffan Werme inledde med att säga att Örebro kommun har under lång tid haft en tradition med mycket låga lärarlöner och det vill Folkpartiet ändra på. Det har gjort att lärarkåren inte har varit prioriterad, men de kan trots det rekrytera lärare tack vare att vi i Örebro har en lärarutbildning.
Publicerat: 2010-08-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Valstugorna väntar på dig!
Sedan i måndags står valstugorna uppställda på Stortorget i centrala Örebro.
Tillhör du dem som är lite osäker på var du ska lägga din röst kan du gå dit och få information och hitta ett parti som står dig lite närmare än de övriga.
Publicerat: 2010-08-24       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokraterna presenterade en stor vårdkampanj för länet.
Jonas Karlsson (S) och Björn Sundin (S) presenterade under förmiddagen en stor sjukvårdskampanj som syftar till att visa upp exempel på hur sjukvården har förändrats i Stockholm som är Moderatstyrt.

Socialdemokraterna har flera orsaker till att starta kampanjen och en av de viktigaste är att sjukvården är viktig för väljarna, sjukvården är också en av grunderna i vår välfärd.

Publicerat: 2010-08-20       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Planer för ny ishall och omklädningsrum på Trängen.
På fredagen var det en pressträff där gamla ishallen stod på Trängen, där Lars Johansson (c ) ordförande i fritids och turistnämnden i Örebro Kommun och Staffan Werme (FP) kommunstyrelsens ordförande berättade om planerna på en ny ishall.
Tanken är att hela Trängen ska få ett lyft och fritids och turistnämnden vill gärna se att den nya hallen ska vara klar till september 2011.
Publicerat: 2010-08-19       Kommentarer [ 0 ]
Miljöpartiets kommunpolitiska handlingsprogram.
Gabriella Blomgren och Fredrik Persson presenterade under torsdagen Miljöpartiets kommunpolitiska handlingsprogram för den kommande mandatperioden.
Många av punkterna i Miljöpartiets kommunalpolitiska handlingsprogram handlar om hållbar utveckling, valfrihet och medborgarinflytande.

Programmet som presenterades är uppdelat i fem olika kapitel och i kapitlet om samhällsplanering går bland annat att läsa att Miljöpartiet vill se att Örebro kommun och Öbo börjar bygga fastigheter som är energismarta och helst fastigheter som kan tillföra energi till elnätet, teknologin för att bygga den typen av fastigheter finns men det är ett dyrt sätt att bygga på och därför används det inte.

Publicerat: 2010-08-18       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Lars Ohly kom till Örebro för att tala om Världens bästa välfärd - Utan vinstintresse.
Lars Ohly (V) hade en heldag i Örebro under dagen och han startade med en pressträff i Vänsterpartiets lokaler i centrala Örebro.
Ämnet för dagen var "Världens bästa välfärd - utan privata vinster". Det är det som är Vänsterpartiet tema under den här valkampanjen. Dagen avslutades med ett tal på Våghustorget i Örebro.
Publicerat: 2010-08-14       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Manifestation mot Rims utvisning.
På lördagsförmiddagen hölls en manifestation för Rim som ska utvisas tillsammans med sin familj trots att hon är allvarligt sjuk och endast två år och åtta månader gammal.
Det var många Örebroare som var på Stortorget trots den tidiga starten för manifestationen och talarna avlöste varandra under de två timmar manifestationen höll på.
Publicerat: 2010-07-09       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com 11 år efter studentdemonstrationerna i Iran.
Den 9 juli är det årsdagen av studentdemonstrationen i Teheran 1999 när basijmilis våldsamt stormade studentkorridorer i huvudstaden och många studenter blev fängslade.
Varje år hålls det möten och manifestationer på årsdagen även om regimen har bannlyst alla sådana aktiviteter och utlovat hårda straff för den som ändå deltar.
Publicerat: 2010-07-07       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Iranska politiska fångars förening manifesterade på Stortorget.
På Stortorget i Örebro står det ett rött tält där Iranska politiska fångars förening (i exil) - Örebro informerar den som är intresserad om Iranska studenters situation.

Efter den stora revolten efter förra årets presidentval i Iran lever studenterna i Iran under stort tryck. Många av de studenter som var med under revolten har arresterats, många har blivit avrättade och en hel del sitter fortfarande fängslade efter protesterna mot den sittande regimen i landet.

Publicerat: 2010-06-29       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Manifestation mot Israels blockad av Gaza.
En månad efter attacken på fredskonvojen anordnade Ship to Gaza Örebro en manifestation på Stortorget för att hedra de som dödades av Israelisk militär ombord på det turkiska fartyget.

Fredskonvojen blev bordade av Israelisk militär på internationellt vatten och nio personer ombord på fartyget dödades av militären.

Publicerat: 2010-06-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Midsommarfirande i Wadköping.
Ett ovanligt tomt Örebro var det första vi la märke till när vi tog oss upp till det traditionella midsommarfirandet i Wadköping.
Väl på plats så det ganska tomt ut till en början, men några få minuter innan firandet startade började folk strömma till och när det väl var dags för Örebro folkdansgille var publiken lika stor som vanligt och stämningen glatt uppsluppen så som den brukar vara.
Publicerat: 2010-06-23       Kommentarer [ 1 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Protesterna hjälpte inte, 849 lägenheter säljs.
Under kommunfullmäktigemötet idag togs beslutet att gå vidare med försäljning av 849 lägenheter i Varberga, Brickebacken och Oxhagen trots stora protester från boende i de berörda lägenheterna och bostadsområdena.
Strax före dagens kommunfullmäktigemöte överlämnades närmare 900 namnunderskrifter från Hyresgäster i Varberga till Staffan Werme(FP) av Hyresgästföreningen.
Publicerat: 2010-06-08       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Nationaldagsfirande i Stadsparken.
Svenska flaggans dag i Stadsparken är nu inne på sitt fjärde år och i år är fint väder så det är stor publik som sitter på gräset eller har tagit med sig egna stolar att sitta på. Inledningen var när tåget med Kultisgänget uppklädda i nationaldräkter nådde Stadsparkens stora scen.
Kultisgängets uppvisning av folkdans har blivit en tradition på Svenska nationaldagen i Stadsparken.
Publicerat: 2010-06-08       Kommentarer [ 0 ]
Fem punkter om barn och utbildning.
Koalition Örebro har enats om fem olika punkter i sitt samarbete om de sitter kvar efter valet, de vill satsa på bra lokaler för förskola och skola. Fortsätta att erbjuda valfrihet inom både förskola och skola, en hållbar och värdebaserad förskola och skola, kunskapslyft för eleverna och en storsatsning på chefer och personal.
Publicerat: 2010-06-03       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Fem punkter om ekonomi, styrning och ledning.
Under förmiddagen igår höll Koalition Örebro sin första presskonferens om hur Koalitionen vill styra Örebro under nästa mandatperiod.
De som deltog från de olika partierna i Koalition Örebro var deras första namn på valsedlarna i det kommande valet.
Publicerat: 2010-06-03       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Invigning av Stortorget.
Den 2 juni invigdes det, nästan färdiga, Stortorget efter sin uppfräschning.
Torget har nu fått ytterligare en trappavsats och bilparkeringen är helt borta från övre- och mittendelen av torget.
Det är fortfarande en del arbete kvar innan torget är helt klart men med tanke på Marknadsafton som är den 3 juni så kanske torget inte kan fortsätta att vara en byggarbetsplats.
Publicerat: 2010-06-01       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Manifestation mot Israels piratdåd i Medelhavet.
I torsdags var vi med när Ship to Gaza sjösatte sina småbåtar i Svartån och stämningen då präglades av optimism att allt skulle gå fredligt till när konvojen kom fram till Gaza och att Israel skulle låta både lasten av olika hjälpmedel samt passagerarna gå i land i Gaza.
Under måndagsmorgonen byttes optimismen mot bestörtning när det blev känt att alla sex båtar i konvojen bordats av Israel medan de var på internationellt vatten. Passagerare blev dödade och flera skadades också under tumulten som uppstod under bordningen.
Publicerat: 2010-05-31       Kommentarer [ 0 ]
Ship to Gaza-manifestation på Våghustorget
Ikväll kommer en manifestation mot Israels attack genomföras på Våghustorget.
Manifestationen inleds 19.30.
Publicerat: 2010-05-28       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Ship To Gaza solidaritet - från människa till människa.
Under torsdagskvällen sjösattes en litet konvoj med pappers- och leksaksbåtar i Svartån för att uppmärksamma Ship to Gaza. Initiativtagare till manifestationen var Bitte Alling-Ode och Peter Alling-Ode, Fotograficentrum i Örebro.
Publicerat: 2010-05-18       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com S och V i Örebro lade fram sitt första gemensamma vallöfte.
Vänsterpartiet i Örebro har bestämt att Lena Baastad är deras val till kommunstyrelse ordförande men även om de har valt att ha en gemensam kommunstyrelse ordförande så går de till val som två olika partier var Lena Baastad tydlig med. Murad Artin påpekar att Lena Baastad har helt andra ledaregenskaper, Lena Baastad är lyhörd samtidigt som hon vet vad hon vill. Det är viktigt att vi går med en kandidat enligt Murad Artin.
Publicerat: 2010-05-13       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Tjejerna tog över stan.
Under onsdagskvällen var det en manifestation mot att tjejer känner sig otrygga i Örebro på kvällar och nätter.
Initiativtagarna var Lina Wistrand och Anna Nybom som genom sin nystartade Facebookgrupp lockade ut en stor del kvinnor och en hel del män till Henry Allards Park för att sedan gå genom centrala Örebro.
Publicerat: 2010-05-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Iran Tribunalen närmar sig steg två.
Egentligen började den här artikeln redan den 8 mars när vi var på Kulturhuset för att skriva om den internationella kvinnodagen.
Zargam Asadi frågade oss då om vi var intresserade av att skriva något om Internationella Iran Tribunalen och intresset från vår sida började växa.
Publicerat: 2010-05-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Allianståget stannade till på Våghustorget.
Under onsdagen var alliansens valtåg på besök i Örebro med alla fyra partiledare på plats.
På Våghustorget var trångt på torget av människor och stämningen var hög då alla olika partiarbetare och åhörare fick hälsa partiledarna välkomna.
Publicerat: 2010-05-02       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Thomas Bodström talade under första Maj firandet.
Socialdemokraternas förstamajtåg gick i år från slottsparken till Olof Palmes torg och de hade som vanligt talare och en liten panelutfrågning.
Lena Baastad, Socialdemokraternas förslag till ny kommunstyrelseordförande inledde talarlistan.
Publicerat: 2010-05-01       Kommentarer [ 1 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Många marscherade med Vänsterpartiet.
Första maj tåget med Vänsterpartiet utgick i år från slottsparken och gick till Olof Palmes torg i stället för Stadsparken som de har tidigare.
Första talaren ut talare var Tove Ovsiannikov, ordförande för ung vänster i Örebro.
Publicerat: 2010-04-30       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Miljöpartiet väljer Koalition Örebro.
Idag höll Koalition Örebro en presskonferens på Örebro folkhögskola i Vivalla där de presenterade sitt fortsatta samarbete efter valet om de har Örebroarnas fortsatta stöd.

På plats fanns två representanter från vardera parti i koalitionen och det var partiernas toppkandidater som träffade media. Alla fick en liten stund att tala om hur samarbetet fungerat under tiden som har varit och hur de ser på ännu en period i Koalition Örebro.

Publicerat: 2010-04-23       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Maria Eleonora - Drottningen som sa nej.
Tankarnas trädgård hade under torsdagen besök av Moa Mathiss som är aktuell med en bok om Maria Eleonora drottning av Sverige gift med Gustav II Adolf och mamma till drottning Kristina.

Moa Mathiss har tidigare skrivit böcker om starka kvinnor och i boken Feminister och Pionjärer skrev hon om Aphra Behn, Mary Kingsley, Isabelle Eberhardt och Karen Blixen.

Publicerat: 2010-04-23       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokraternas första vallöfte i Örebro.
Under fredagen presenterade socialdemokraterna i Örebro sitt första vallöfte.
Vallöftet är att bygga åtta nya vindkraftverk i Örebro för att minska vårt beroende av traditionell energi.

De åtta vindkraftverken är starten på att få Örebro egenförsörjande med klimatsmart energi och till 2020 vill Socialdemokraterna att vi ska ha en egen försörjning av energi.

Publicerat: 2010-04-14       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Lars Ohly (V) kom med Världens Bästa Välfärd till Örebro.
Under onsdagen var Vänsterpartiets ledare Lars Ohly på besök i Örebro som en del av Vänsterpartiets nationella kampanj, Världens Bästa Välfärd, som genomförs nu under april.
Världens Bästa Välfärd är Vänsterpartiets sätt att få reda på vad svenska folket tycker är viktigt när det gäller välfärden i Sverige.
Publicerat: 2010-04-13       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Lars Ohly (V) bsöker Örebro för dörrknackning och tal.
Under morgondagen kommer Vänsterpartiledaren Lars Ohly att besöka Örebro.
Besöket är en del av Vänsterpartiets nationella turne som innehåller dörrknackning torgmöten och besök på arbetsplatser och skolor.
Publicerat: 2010-04-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Thomas Bodström blir årets socialdemokratiska huvudtalare.
Thomas Bodström kommer vara huvudtalare för socialdemokraternas Första maj-firande i Örebro.
Fokuset i årets firande hamnar på Jobb och nya möjligheter.
Publicerat: 2010-04-10       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Kulturutbytarkväll i Vivalla.
Under fredagskvällen var det full fart inne på Kulturarenan i Vivalla när kristet Center höll i en Kulturutbytarkväll.
Kulturutbytarkväll är faktiskt precis vad det låter som, en möjlighet att stifta bekantskap med andra kulturer och det är stor blandning på det som är på scenen under kvällen och det är stor variation på musiken som framförs.
Publicerat: 2010-03-22       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Behcet Barsom (KD) omvald.
Behcet Barsom omvaldes under lördagen till ordförande för Kristdemokraterna i Örebro län.

Andra politiska uppdrag Behcet Barsom har är ordförande för Kultur- och Medborgarnämnden i Örebro kommun samt ledamot av Örebro kommunfullmäktige.

Publicerat: 2010-03-09       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Internationella Kvinnodagen fyllde 100 år och firades med Systerskap.
Den 8 mars fyllde Internationella kvinnodagen 100 år.
Här i Örebro uppmärksammades jubilaren med ett stort program på Kulturhuset där det under fyra dagar har hållits Systerskap som intagit Kulturhuset i Örebro med en uppsjö av aktiviteter och föreläsningar av vitt skilda slag.
Publicerat: 2010-03-07       Kommentarer [ 0 ]
Ta bilden - bli kriminell
Paneldebatt om Integritetsskyddskommitténs förslag till regeringen.

Integritetsskyddskommitténs förslag till tillägg i brottsbalken är svåra att få grep om och därför anordnade journalistförbundet och pressfotografernas klubb Svealand en paneldebatt där det fanns representanter från riksdagen och tidningsvärlden.
Debatten höll sig till sakfrågan och det är att texten som gäller fotografering är luddig och kan ge negativa effekter för framför allt pressfotografer om den går igenom.
Publicerat: 2010-03-06       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Årets Bild 2010 och invigning Örebro 2010.
Under eftermiddagen 5 februari var många fotografer på plats inne på Conventums Kongresshall där Årets Bild hade prisutdelning.
Årets bild är Sveriges största och äldsta fototävling för professionella fotografer.
Publicerat: 2010-03-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Tryckfrihetskonferens i Örebro.
Idag gick en internationell tryckfrihetskonferens, arrangerad av Nerikes Allehanda, av stapeln på Conventum.
Ulf Johansson, chefredaktör på Nerikes Allehanda, var den som hälsade åhörarna välkomna för att sedan lämna över ordet till Lars O Molin, ordförande i kommunfullmäktige här i staden och ordförande för styrgruppen Örebro 2010.
Publicerat: 2010-03-04       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com ÖBO säljer av 1 148 lägenheter.
Under onsdagen tog ÖBO:s styrelse beslut om vilka områden som ska omvandlas till bolag och sedan bjudas ut till försäljning för att minska ÖBO:s bostadsbestånd med 1 148 lägenheter.

Utanför ÖBO:s huvudkontor i Örebro hade Socialdemokraterna arrangerat en protest mot utförsäljningen och de hade även representanter från Hyresgästföreningen och vänsterpartiet med sig på Olof Palmes torg.

Publicerat: 2010-02-26       Kommentarer [ 0 ]
Miljöpartiets lista till KF klar.
Listan till kommunfullmäktige i Örebro har antagits av Miljöpartiet de Gröna under ett medlemsmöte den 25 februari.

Enligt pressmeddelande från Miljöpartiet i Örebro var det var ett enat medlemsmöte som röstade för valberedningens förslag.

Publicerat: 2010-02-26       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Varning för is- och snöras.
Nu när det blivit någon grad varmare och fallit lite regn gäller det att hålla ett öga uppåt under tiden du tar en promenad.
Risken för att istappar och snö ska glida av taken har ökat markant och det har redan skett flera olika olyckor runt om i landet.
Publicerat: 2010-02-11       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Staffan Werme,(FP) ny ordförande för nätverket Kristna Liberaler.
Folkpartiet Liberalernas partiledning har utsett Staffan Werme till ny ordförande för nätverket Kristna Liberaler.
Kristna Liberaler är ett nätverk för kristna och frisinnade folkpartister går det att läsa i pressmeddelandet som skickades.
Publicerat: 2010-02-11       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com 112-dagen i Vivalla.
Den 11 februari var det 112 dagen och den uppmärksammades i Örebro med att räddningstjänsten med fler var och informerade på Vivallatorg och på stortorget.
Publicerat: 2010-02-11       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Planer för Rudbecksskolan.
Under torsdagen hölls en presskonferens angående planerna för Rudbecksskolan i Örebro.
Deltagarna var Staffan Werme Kommunstyrelsens ordförande i Örebro, Ulf Rohlen VD ÖBO, Bo Westerling ordförande ÖBO:s styrelse, Per Cardesjö VD Örebro porten och Mats Nilsson Konsthallens chef.
Publicerat: 2010-02-10       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Tankarnas Trädgård lockade till sig Kjell-Olof Feldt.
Tankarnas Trädgård hade under onsdagen besök av Kjell-Olof Feldt.
Eva Markusdotter hälsade publiken och Kjell-Olof Feldt välkomna till den fullsatta Hjalmar Bergmansalen vid Örebro Stadsbibliotek.
Publicerat: 2010-02-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Manifestation mot vargjakt.
Under torsdagskvällen samlades en stor skara på Stortorget i Örebro för en manifestation mot vargjakt.
Roger Cassman en av arrangörerna för kvällens manifestation var den som höll i trådarna under stunden på Stortorget, han hälsade åhörarna välkomna och passade på att berätta att vargens dag den 4 februari startades förra året av engagerade människor och förhoppningen är att den ska firas varje år i framtiden.
Publicerat: 2010-01-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com S-förslag på Riksdags- och Landstingslista inför valet.
Jonas Karlsson inledde pressträffen med med ett kort anförande innan han lämnade över till socialdemokraternas valberednings ordförande Raoul Björk.
Publicerat: 2010-01-22       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokraterna kör med öppna kort i valet.
Socialdemokraterna i Örebro län provar ett nytt sätt under valåret, tidigare år har det varit viktigt att behålla valstrategin hemlig och i år gör de tvärt om och presenterar sin strategi så att alla kan ta del av dem.

På presskonferensen medverkade Jonas Karlsson, socialdemokraternas ordförande i Örebro län, Björn Sundin, socialdemokraternas valledare och Andreas Svahn, distriktsombudsman.

Publicerat: 2010-01-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Vem är svensk?
Under onsdagen var det en debatt på Örebro läns museum mellan Bechet Barsom (KD) och David Kronlid (SD) moderator var Karwin Tahir.
Själva debatten blev det väl tyvärr lite si och så med och en stor del av kvällen kom istället att handla om Sverigedemokraternas invandringspolitik och David Kronlid fick emellanåt besvara frågor som låg en bit utanför själva ämnet för kvällen utan att det blev någon ordentlig uppstyrning av det hela.
Publicerat: 2010-01-18       Kommentarer [ 0 ]
Barn slipper skuldfälla.
Från den första juni kommer inte barn längre vara ansvariga för sjukvårdskostnader som uppkommer innan de blivit myndiga.
Ansvaret faller istället, som sig bör, på vårdnadshavarna.
Publicerat: 2010-01-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Vitsippeakademin tog upp den Krist­demokratiska värde­grunden.
Kristdemokraterna i Örebro bjöd under onsdagen in till ett seminarium som de kallar Vitsippe­akademin, kvällens tema var Kristdemokratisk värdegrund.

I panelen under kvällen deltog Stefan Attefall finans­utskottets ordförande, Emma Henriksson, riksdagsledamot, Ola Ström och Lars B Stenström naturligtvis tillhör alla paneldeltagare Kristdemokraterna.
Moderatorer för kvällen var Lennart Bondeson och Ewa Sundkvist.

Publicerat: 2010-01-14       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Stefan Attefall (KD) träffade representanter från pensionärsorganisationer.
Under onsdagen hölls ett informellt möte mellan Stefan Attefall (KD) finansutskottets ordförande och representanter från tre olika pensionärsorganisationer.

Visa alla artiklar i Samhälle skrivna under:
2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018   2019   2020   2021   2022   2023   2024   
 
 

Pil Vänster Pil Höger  Juli   2024
© 2024 - Johan Gullberg - Knytpunkt Örebro
Ti On To Fr
1234567891011121314 15161718192021 22232425262728 293031  

Knytpunkt Örebro Facebook grupp


Äldre Artiklar:
Socialdemokraternas kvinnoförbund hade en heldag på Stortorget.
Socialdemokraterna har ett stort kvinnoförbund som då arbetar för kvinnofrågor och det är en stor och aktivt del av Socialdemokraterna, den här dagen var det flera av medlemmarna i Örebro som turades om att tala på torget.

Läs hela artikeln.

Örebroliberalerna firade 120 år.
Under lördagen så firade Liberalerna i Örebro sitt 120års kalas på Stortorget precis nedanför valstugorna och på scenen så blev det naturligtvis prat om politik och så bjöds det på bra musik av Freddie Liljegren och Dunderklubben, förutom det som hände på scenen så hade de lite tävlingar och ponnyridning.

Läs hela artikeln.

Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani pratade om EU.
Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani var på besök i Örebro och förutom dörrknackning var hon en stund vid valstugan på stortorget och vi fick en kort intervju.
Abir Al-Sahlani var på ett strålande humör och såg fram emot att träffa örebroare i valstugan.

Läs hela artikeln.

Jacob Forssmed (KD) besökte Örebro.
På onsdagseftermiddagen var Kristdemokraternas vice partiordförande på besök vid valstugorna på Stortorget och det var det första valtalet vi hörde i den här valrörelsen.
Klockan 17:00 är kanske lite sent att komma till Stortorget även om det fortfarande är högsommar varmt ute för det var inte så många som var kvar på torget och de flesta andra partier höll på att plocka ihop sina stugor för dagen.

Läs hela artikeln.

Moderaterna vill arbeta för ökad trygghet.
Under tisdagen presenterade Moderaterna i Örebro sitt kommunala handlingsprogram under en pressträff och det de valde att tala om var trygghet, trygghet på flera olika plan och hur de vill arbeta för ett tryggare Örebro kommun, med på pressträffen var Maria Haglund och Anders Åhrlin.

Läs hela artikeln.

Mingel vid valstugorna med Kristersson och Pehrson.
Under måndagsförmiddagen så fick valtorget besök av två partiledare på samma gång nämligen Ulf Kristersson från Moderaterna och Johan Pehrson från Liberalerna.
Det var många lokala politiker på plats på torget för att hinna med en kort pratstund med sin partiledare men tyvärr hann många som ville inte fram.

Läs hela artikeln.

Socialdemokraternas valmanifest.
Socialdemokraterna i Örebro presenterade sitt valmanifest för de kommande fyra åren och de som presenterade valmanifestet var John Johansson och Jessica Ekerbring.
Redan i våras presenterade Socialdemokraterna i Örebro sina fem övergripande vallöften och nu presenterade de lite mer konkreta saker speciellt när det gäller skolan.

Läs hela artikeln.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.
Nu är det lite mindre än en månad till valet 11 september och idag så presenterade Liberalerna i Örebro sitt valmanifest i Slottsparken.
Liberalerna i Örebro fortsätter med sina satsningar på skolan men de talade också om infrastruktur och vård och omsorg.

Läs hela artikeln.

Centerpartiet Örebro presenterade det lokala valprogrammet.
Centerpartiet i Örebro presenterade sitt valprogram inför valet 11 september och programmet presenterades av Jimmy Nordengren, första namn på kommunlistan, med på pressträffen var också Anna Ekström och Anders Olsson som är andra och tredje på kommunlistan.
Det var Jimmy Nordengren som skötte själva presentationen och det var en snabb genomgång av en lång rad av punkter.

Läs hela artikeln.

Nationaldagsfirande i Stadsparken.
Äntligen dags att fira Sveriges nationaldag och nu var det äntligen dags för ett riktigt firande efter två år av digitalt firande och det verkade som att många hade saknat det riktiga firandet för Stadsparken i Örebro var nästan överfull med människor.
Det var inte enbart underhållning från två scener utan också en del föreningar på plats eftersom föreningarnas dag också var sjätte juni i år.

Läs hela artikeln.