×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-08-28  

Thomas Östros besökte Socialdemokraternas valstuga.

Thomas Östros besökte Socialdemokraternas valstuga.

Under eftermiddagen igår kom Thomas Östros, socialdemokraternas kandidat till finansminister, på besök till socialdemokraternas valstuga på Stortorget.

Lena Basstad (S) talade om att Socialdemokraterna i Örebro har som mål att tala med 40 000 örebroare innan valdagen och nu är de uppe i 16 000 förda samtal i Örebro kommun.
Efter ett kort inledande tal av Lena Baastad (S) var det dags för Thomas Östros.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

- Vi accepterar inte den klyfta som byggts upp mellanpensionärer och löntagare sa Thomas Östros bland annat.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Det kom en del Örebroare för att lyssna på Östros, dock inte fullt så många som under förra valrörelsen.

Under eftermiddagen igår kom Thomas Östros, socialdemokraternas kandidat till finansminister, på besök till socialdemokraternas valstuga på Stortorget.

Lena Basstad (S) talade om att socialdemokraterna i Örebro har som mål att tala med 40 000 örebroare innan valdagen och nu är de uppe i 16 000 förda samtal i Örebro kommun.
Efter ett kort inledande tal av Lena Baastad (S) var det dags för Thomas Östros.

Thomas Östros hade tillbringat dagen i Örebro län där han åkt runt och träffat många olika människor, det är mycket resande för riksdagspolitikerna när valspurten närmar sig. Det är de sista tre veckorna som kommer att avgöra, det är 800 000 människor som ännu inte bestämt sig och utöver dom finns det säkert flera som är möjliga att påverka genom samtal
Thomas Östros har en bestämd uppfattning om att Socialdemokraterna kan ta hem valet om de arbetar tillräckligt hårt nu sista tiden innan valdagen.

En fråga som dök upp direkt när han var på en gymnasieskola är hur ungdomar ska komma in i samhället, den frågan dyker upp även när han träffar äldre. Ungdomar undrar hur deras framtid ska bli, kommer de att få möjlighet att få arbete och möjlighet att flytta hemifrån. Vi ser nu en av de största ungdomsgenerationen sedan efterkrigstiden som ska komma ut i samhället och vi behöver de unga eftersom vi har många äldre. Det är något vi ska vara stolta över eftersom det betyder att vi lever i ett land där man har möjlighet att bli gammal, men det betyder också att vi kommer att behöva alla unga för att samhället ska fungera ordentligt.
Just nu har Sverige en av de högsta ungdomsarbetslösheten i EU. I går kom arbetslöshetssiffrorna för Sverige och det är 100 000 fler arbetslösa ungdomar nu än vid förra valet.

- Vi accepterar inte den klyfta som byggts upp mellanpensionärer och löntagare.
Socialdemokraterna lovar att om de kommer till makten efter valet så kommer de steg för steg att ta bort den klyfta som finns i beskattning mellan löntagare och pensionärer.
Thomas Östros gjorde bedömningen att klyftan kan försvinna under nästa mandatperiod under förutsättning att det blir ett regimskifte i riksdagen.

Thomas Östros vill fortsätta att bygga på den svenska modellen, där vi hjälps åt och tar ansvar för varandra. Dagens samhälle är det mycket att du får klara dig själv eftersom den sittande regeringen har monterat ner sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring. Thomas Östros som kallar sig för den gamla typen av socialdemokrat tror inte att det är rätt väg att gå utan han vill fortsätta med att det ska finnas ordentliga samhällsförsäkringar om något händer. Blir du sjuk ska det finnas en sjukförsäkring som stöttar till du blir frisk.
Socialdemokraterna vill använda skattepengar till att rusta skolan, satsa på äldreomsorgen och annat som hela samhället har nytta av, alliansen vill fortsätta att sänka skatterna.
Thomas Östros passade på att säga att de som verkligen har vunnit på skattesänkningarna det är den rikaste procenten av Sveriges invånare och så vill inte Socialdemokraterna ha det.

När det gäller sjukvården så är Socialdemokraternas linje enkel, vård ska vara efter behov och det ska inte gå att köpa sig förbi kön. I Stockholm går det nu att köpa privata sjukförsäkringar och på så sätt ta sig förbi vårdkön, den utvecklingen vill inte Socialdemokraterna se och Thomas Östros är säker på att den svenska befolkningen inte vill se att våra universitetssjukhus blir privata inrättningar.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar