×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


Det finns 686 artiklar i kategorin.
 
 
Publicerat: 2023-06-08       Kommentarer [ 0 ]
 
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Sveriges nationaldag firades ordentligt.
Den som ville fira Sveriges nationaldag hadde många tillfällen att göra det för redan 7:50 började firandet vid Örebro slott för att sedan fortsätta lite senare på dagen med folkdans på Stortorget och avslutningen är på Stadsparkens scen som den här dagen faktiskt har dubblerat sig och har två scener.
 
 
Publicerat: 2023-05-14       Kommentarer [ 0 ]
 
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Kungaparet besökte Örebro.
Kung Carl XVI Gustaf firar i år 50 år som regent, vilket gör honom till den kung som har har varit regent längst tid och det firas med en rundresa till alla län i landet och under fredagen var han och drottningen på besök i Örebro.
Det var ett rätt så stort program planerat för besöket med besök på kulturkvarteret, lunch på slottet och en stor fest i Stadsparken.
 
 
Publicerat: 2022-10-05       Kommentarer [ 0 ]
 
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Nytt styre i Örebro kommun.
Under tisdagen presenterades det nya politiska styret för Örebro kommun under de kommande fyra åren och två partier är kvar men ett är nytt, Socialdemokraterna och Centerpartiet är kvar i den styrande majoriteten men Kristdemokraterna har bytts ut mot Moderaterna och på pressträffen så var respektive partiers kommunala ledare på plats.
 
 
Publicerat: 2022-10-02       Kommentarer [ 0 ]
 
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Energikrisens påverkan på företagen i länet.
Under fredagen höll Länsstyrelsen Örebro och Region Örebro län en pressträff om hur energikrisen påverkar företag i vårt län och de som höll i pressträffen var Maria Larsson Landshövding, Irén Lejegren Region Örebro län, det var några till som var med och de var Therese Hjelseth Områdeschef energi och klimat Region Örebro län, Karl Bergsström Krisberedskapshandläggare Länsstyrelsen Örebro och Jens Isemo VD Linde energi.
 
 
Publicerat: 2022-09-11       Kommentarer [ 0 ]
 
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Vänsterpartiet hade festival i Stadsparken.
Vänsterpartiet hade även i år en festival dagen innan valdagen men den här gången så var de inte i Slottsparken utan i Stadsparken och hedersgästen var partiledaren Nooshi Dadgostar och trots det lite råkalla vädret så var det många som tog sig till Stadsparken för att lyssna på vänsterpolitik och musik.
 
 
Publicerat: 2022-09-10       Kommentarer [ 0 ]
 
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.
Fredrik Persson som nummer två på Miljöpartiets kommunlista i Örebro pratar gärna miljö och den viktigaste frågan för honom i valet är att få ned alla utsläpp i Sverige för vi har bara 7 år på oss att minska utsläppen med 80 procent.
 
 
Publicerat: 2022-09-09       Kommentarer [ 0 ]
 
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.
Det var en debatt mellan Moderaternas Anders Åhrlin och Socialdemokraternas John Johansson på Stortorget i Örebro, moderator var även denna gång Magnus Riseby och han gjorde ett bra jobb med att försöka hålla de två politikerna i den lokala politiken och inte sväva ut i rikspolitiken för mycket.
 
 
Publicerat: 2022-09-09       Kommentarer [ 0 ]
 
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Skoldebatt mellan S och M på Stortorget.
På tisdagseftermiddagen var det en kort debatt mellan Jessica Ekerbring (S) och Maria Haglund (M) framför valstugorna på Stortorget.
En skoldebatt mellan Socialdemokrater och Moderater visar att de vill till samma mål men vägarna dit är väldigt olika, men de har också många frågor som de tycker likadant.
Det var tyvärr inte så många som stannade till för att lyssna men det var ändå rätt många besökare på torget.
 
 
Publicerat: 2022-09-05       Kommentarer [ 0 ]
 
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Ebba Busch besökte Örebro.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch besökte under söndagen Örebro och hon hann med två andra stopp i staden innan hon kom 10 minuter för sent till det fullpackade Stortorget.
Klockan 12:00 var tydligen en bra tid på en söndag för lite innan så började torget fyllas på och det blev snart trångt framför avspärrningen vid den lilla scenen framför Kristdemokraternas valstuga.
 
Bläddra mellan sidorna:
Du är på sidan 1 av 77

[Första Sidan] [< Föregående Sida]       [Nästa Sida >] [Sista Sidan]

Visa alla artiklar i Samhälle skrivna under:
2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018   2019   2020   2021   2022   2023   2024   

 
 

Pil Vänster Pil Höger  Juli   2024
© 2024 - Johan Gullberg - Knytpunkt Örebro
Ti On To Fr
1234567891011121314 15161718192021 22232425262728 293031  

Knytpunkt Örebro Facebook grupp


Äldre Artiklar:
Socialdemokraternas kvinnoförbund hade en heldag på Stortorget.
Socialdemokraterna har ett stort kvinnoförbund som då arbetar för kvinnofrågor och det är en stor och aktivt del av Socialdemokraterna, den här dagen var det flera av medlemmarna i Örebro som turades om att tala på torget.

Läs hela artikeln.

Örebroliberalerna firade 120 år.
Under lördagen så firade Liberalerna i Örebro sitt 120års kalas på Stortorget precis nedanför valstugorna och på scenen så blev det naturligtvis prat om politik och så bjöds det på bra musik av Freddie Liljegren och Dunderklubben, förutom det som hände på scenen så hade de lite tävlingar och ponnyridning.

Läs hela artikeln.

Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani pratade om EU.
Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani var på besök i Örebro och förutom dörrknackning var hon en stund vid valstugan på stortorget och vi fick en kort intervju.
Abir Al-Sahlani var på ett strålande humör och såg fram emot att träffa örebroare i valstugan.

Läs hela artikeln.

Jacob Forssmed (KD) besökte Örebro.
På onsdagseftermiddagen var Kristdemokraternas vice partiordförande på besök vid valstugorna på Stortorget och det var det första valtalet vi hörde i den här valrörelsen.
Klockan 17:00 är kanske lite sent att komma till Stortorget även om det fortfarande är högsommar varmt ute för det var inte så många som var kvar på torget och de flesta andra partier höll på att plocka ihop sina stugor för dagen.

Läs hela artikeln.

Moderaterna vill arbeta för ökad trygghet.
Under tisdagen presenterade Moderaterna i Örebro sitt kommunala handlingsprogram under en pressträff och det de valde att tala om var trygghet, trygghet på flera olika plan och hur de vill arbeta för ett tryggare Örebro kommun, med på pressträffen var Maria Haglund och Anders Åhrlin.

Läs hela artikeln.

Mingel vid valstugorna med Kristersson och Pehrson.
Under måndagsförmiddagen så fick valtorget besök av två partiledare på samma gång nämligen Ulf Kristersson från Moderaterna och Johan Pehrson från Liberalerna.
Det var många lokala politiker på plats på torget för att hinna med en kort pratstund med sin partiledare men tyvärr hann många som ville inte fram.

Läs hela artikeln.

Socialdemokraternas valmanifest.
Socialdemokraterna i Örebro presenterade sitt valmanifest för de kommande fyra åren och de som presenterade valmanifestet var John Johansson och Jessica Ekerbring.
Redan i våras presenterade Socialdemokraterna i Örebro sina fem övergripande vallöften och nu presenterade de lite mer konkreta saker speciellt när det gäller skolan.

Läs hela artikeln.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.
Nu är det lite mindre än en månad till valet 11 september och idag så presenterade Liberalerna i Örebro sitt valmanifest i Slottsparken.
Liberalerna i Örebro fortsätter med sina satsningar på skolan men de talade också om infrastruktur och vård och omsorg.

Läs hela artikeln.

Centerpartiet Örebro presenterade det lokala valprogrammet.
Centerpartiet i Örebro presenterade sitt valprogram inför valet 11 september och programmet presenterades av Jimmy Nordengren, första namn på kommunlistan, med på pressträffen var också Anna Ekström och Anders Olsson som är andra och tredje på kommunlistan.
Det var Jimmy Nordengren som skötte själva presentationen och det var en snabb genomgång av en lång rad av punkter.

Läs hela artikeln.

Nationaldagsfirande i Stadsparken.
Äntligen dags att fira Sveriges nationaldag och nu var det äntligen dags för ett riktigt firande efter två år av digitalt firande och det verkade som att många hade saknat det riktiga firandet för Stadsparken i Örebro var nästan överfull med människor.
Det var inte enbart underhållning från två scener utan också en del föreningar på plats eftersom föreningarnas dag också var sjätte juni i år.

Läs hela artikeln.