×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-04-14  

Lars Ohly (V) kom med Världens Bästa Välfärd till Örebro.

Lars Ohly (V) kom med Världens Bästa Välfärd till Örebro.

Under onsdagen var Vänsterpartiets ledare Lars Ohly på besök i Örebro som en del av Vänsterpartiets nationella kampanj, Världens Bästa Välfärd, som genomförs nu under april.
Världens Bästa Välfärd är Vänsterpartiets sätt att få reda på vad svenska folket tycker är viktigt när det gäller välfärden i Sverige.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Markus Görs presenterade dagens talare, Lars Ohly.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Lars Ohlys tal handlade mycket om välfärden och varför det är bra att vi alla hjälper till efter förmåga att betala för den välfärd vi har.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Vänsterpartiet tycker inte att det ska finnas vinstintressen i välfärden, för att där det blir ett vinstintresse ställs fel frågor.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Lars Ohly uppmanade dem som lyssnade att fylla i enkäten för att Vänsterpartiet ska kunna göra rätt saker efter valet när det blir en ny regering.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

På plats på Våghustorget hade Vänsterpartiet ställt upp två datorer där de som passerade förbi kunde passa på att fylla i enkäten.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

På två hjul genom Örebro.
Murad Artin och Lars Ohly kom cyklande till Baronbackarna för att sedan gå runt och knacka dörr.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Mussie Ephrem som har blivit föreslagen av Vänsterpartiets valberedning till att bli ordinarie ledamot i Vänsterpartiets partistyrelse ställer i ordning framför vagnen.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Varefter Mussie tillsammans med Pernilla Calmerfalk hinner hämta andan en stund innan det är dags för alla trappor.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Vem går var?
En viktig fråga att lösa innan Vänsterpartiets representanter börjar gå runt i Baronbackarna.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

En av många dörrar där ingen var hemma.
Hanna Hagert gick runt tillsammans med Lars Ohly för att prata med boende.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Trappa upp och trappa ner, det blir ett rejält träningspass för alla dem som gick runt och knackade dörr i Baronbackarna.

Under onsdagen var Vänsterpartiets ledare Lars Ohly på besök i Örebro som en del av Vänsterpartiets nationella kampanj, Världens Bästa Välfärd, som genomförs nu under april. Världens Bästa Välfärd är Vänsterpartiets sätt att få reda på vad svenska folket tycker är viktigt när det gäller välfärden i Sverige.

Lars Ohlys dag inleddes med ett besök i Karlskoga där han träffade elever på Bregårdsskolan.
Lars Ohly var nöjd med det första stoppet och han tyckte att de hade fått diskutera många olika saker och eleverna hade bra frågor. När det gällde bostadsbristen så var det en elev som sa att i Karlskoga behövs det inte fler hus men däremot jobb och om arbetstillfällena kommer så kan det hjälpa till att lätta på trycket på bostadsmarknaden i området runt omkring.
Det sa Lars Ohly att han tyckte var en verkligt skarpsinnig kommentar.

I Örebro inledde Lars Ohly med att hålla ett tal på Våghustorget där Vänsterpartiet hade ställt upp sin vagn. Talet handlade mycket om välfärden och varför det är bra att vi alla hjälper till efter förmåga att betala för den välfärd vi har.
Alla kommer någon gång behöva ta del av vårt välfärdssamhälle på något sätt och det är bra att alla hjälper till och betalar för den så att de som behöver kan använda den. Det fina med välfärden är att den är till för alla.

Vänsterpartiet tycker inte att det ska finnas vinstintressen i välfärden, för att där det blir ett vinstintresse ställs fel frågor och det blir för koncentrerat på att tjäna pengar.
Vänsterpartiet tycker att pengarna istället ska gå tillbaka till verksamheten.

Vänsterpartiet är ett välfärdsparti, men de kan och vet inte allt därför har de nu dragit igång den här kampanjen och Lars Ohly uppmanade dem som lyssnade att fylla i enkäten för att Vänsterpartiet ska kunna göra rätt saker efter valet när det blir en ny regering.

Lars Ohly har ett konkret exempel med att ett förslag från anställda inom äldrevården vill att det ska inrättas forskningscentra för äldrevården, de har tittat på hur sjukvården är uppbyggd med universitetssjukhus och forskning och undrar varför det inte finns för äldrevården. Lars Ohly tycker att det vore en lysande ide som de inom Vänsterpartiet inte hade kommit på själva.
Tanken med ett äldrevårdsforskningscentra är att ge Sverige en möjlighet att bli bäst i världen när det gäller att ta hand om våra gamla, att samla kompetens och utveckling på några få ställen är ett sätt att få arbetet att fortsätta på ett mer produktivt sätt. Det skulle även vara ett sätt att höja statusen för dem som arbetar inom äldrevården.
Bredden och behandlingarna inom äldrevården skulle bli bredare och bättre det enda som behövs är rätt resurser för att kunna starta upp.

Förhoppningen är att det kommer fler konkreta förslag på förbättringar inom välfärden under april medan de gör en storsatsning för att prata med så många de hinner i landet.
Vänsterpartiet fick iden med sin dörrknackning från Socialistiska partiet i Holland som gjorde en kometkarriär inom den Holländska politiken. Vänsterpartiet bjöd in representanter och frågade hur de hade lyckats och deras hemlighet var just att vara ute och prata med människor.
Vänsterpartiet bestämde sig för att prova och nu är de inne på det tredje året med dörrknackningar. Lars Ohly sa att Vänsterpartiet i Örebro har varit föregångare i det arbetet och de har varit väldigt aktiva. Det som är lite ovanligt med Vänsterpartiets sätt att knacka dörr är att de gör det hela tiden och inte bara under ett valår.

Lars Ohlys dag i Örebro avslutades med en dörrknackning i Baronbackarna och även om det inte var så många som var hemma och öppnade under tiden vi var med så fick de några diskussioner med boende i området.
Lars Ohly som nu har knackat dörr flera gånger har enbart positiva upplevelser och det är väldigt sällan någon är otrevlig även om de ibland kan komma olägligt. Lars Ohly berättade att han ofta blir igenkänd, men det är inte jämt som de vet vem han är, när han är ute så händer det ofta att människor kommer fram för att prata med honom och det är inte jämt som de tycker att hans politik är rätt, men oftast så kan han genom samtal i alla fall få dem att förstå hur Vänsterpartiet tänker i olika frågor även om de inte håller med om att det är rätt väg att gå.

Lars Ohly var nöjd med sin dag i Örebro, han fick möjlighet att träffa många olika människor och samtala om många olika saker. Baronbackarna gav ett bra intryck och han gillar femtiotalsstilen på husen i området. Lars Ohly sa även att det verkade vara en stor variation på de boende och det är positivt för området.

Naturligtvis var det inte enbart Lars Ohly som hade en heldag, på Våghustorget där Lars Ohly höll tal under dagen var det även fler vänsterpartister på plats och de passade på att prata med förbipasserande om vad de tycker är viktigt i välfärden.

På plats både på Våghustorget och i Baronbackarna var Mussie Ephrem som har blivit föreslagen av Vänsterpartiets valberedning till att bli ordinarie ledamot i Vänsterpartiets partistyrelse.
Det innebär att Mussie Ephrem kommer att vara med på riksnivå när det gäller politiken och han är glad och hedrad över att ha blivit utsedd av valberedningen, även om Mussie Ephrem har hållit på länge med politik har han tills nu hållit sig till kommunalpolitiken.

Mussie Ephrem berättade även lite om det som Vänsterpartiet i Örebro kommer att ha som frågor inför valet, en punkt är avgiftsfri förskola för barn upp till tre år istället för vårdnadsbidraget som Alliansen införde.
Vänster partiet i Örebro vill även se en upprustning av befintliga skollokaler, nu har fokus legat på att sälja av lokaler och inte på att ta hand om dem som finns.

Mussie berättade att Vänsterpartiet i Örebro är nu inne på det tredje året med att knacka dörr i de lokala bostadsområdena och en av de viktigaste saker de har att förmedla är att människor ska gå och rösta.
Att utnyttja sin rösträtt är viktigt och även om de inte vill rösta på Vänsterpartiet så behöver de rösta på något. Mussie själv förlorade sin plats i EU för att han fick 5, 6 röster för lite i valet så de som säger att deras röst inte är viktig har fel, alla röster under ett val är viktiga. Samma sak under förra riksdagsvalet i Örebro kommun fick Miljöpartiet knappt en vågmästarroll och även där var det få röster som gjorde skillnaden.

Mussie sa även att det känns som lite av ett ödesval detta val, om de rödgröna inte får förtroende av väljarna nu så kommer vi att få se en kontinental utveckling i Sverige, där det är plånboken som styr till exempel vård och omsorg.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar