×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-08-20  

Planer för ny ishall och omklädningsrum på Trängen.

Planer för ny ishall och omklädningsrum på Trängen.

På fredagen var det en pressträff där gamla ishallen stod på Trängen, där Lars Johansson (c ) ordförande i fritids och turistnämnden i Örebro Kommun och Staffan Werme (FP) kommunstyrelsens ordförande berättade om planerna på en ny ishall.
Tanken är att hela Trängen ska få ett lyft och fritids och turistnämnden vill gärna se att den nya hallen ska vara klar till september 2011.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Under vintern rasade den tidigare ishallen på Trängen IP.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Idag finns inte mycket kvar.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Lars Johansson (C) ordförande i fritids och turistnämnden i Örebro Kommun och Staffan Werme (FP) kommunstyrelsens ordförande berättade om planerna på en ny ishall.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Lars Johansson (C) - Det var nästan tur att den gamla hallen rasade för nu fick fritids och turistnämnden möjlighet att titta på helheten.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Staffan Werme (FP) - En möjlighet ar att titta om det finns andra intäktsvägar för att hålla ner kostnaderna, det har tidigare funnits tankar på att bygga efter motorvägen vid Trängen och det kanske är möjligt att bygga kontorshus eller liknande för att få intäkter som kan gå till driften av anläggningen.

På fredagen var det en pressträff där gamla ishallen stod på Trängen, där Lars Johansson (C) ordförande i fritids och turistnämnden i Örebro Kommun och Staffan Werme (FP) kommunstyrelsens ordförande berättade om planerna på en ny ishall.
Tanken är att hela Trängen ska få ett lyft och fritids och turistnämnden vill gärna se att den nya hallen ska vara klar till september 2011.

Den nya hallen ska vara anpassad för både ishockey och konståkning, som har lite andra krav på arenan än vad hockeyn har. Tanken är att lyfta fram tjejerna lite så att de får en bättre miljö att träna i.
Lars Johansson sa att det var nästan tur att den gamla hallen rasade för nu fick fritids och turistnämnden möjlighet att titta på helheten, det är inte bara en ny hall som behövs utan även kringutrustningen behöver en översyn.

Nu när nämnden fick möjlighet att tänka i större banor så har de även tänkt på en ny ismaskin och att det ska vara miljövänligt så långt det går. Det går att utnyttja värme till att göra kyla och då kan vi använda värmen från duscharna till att göra isen.
Det blir en annan trafiklösning också, vi vill inte blanda barn och bilar och så har det varit nu, men med den nya lösningen så kommer det inte att bli så.

Det är också tänkt att när säsongen är slut på Behrn arena så flyttas konstgräset till Trängen för att på så sätt göra Trängen till en året runt anläggning.
Omklädningsrummen kommer att serva både hockey och fotbollsungdomarna.
Det kommer också att finnas omklädningsrum som är anpassade för tjejer, precis som att ishallen kommer att byggas med tanke på konståkning.

Staffan Werme pratade om att den ökande kostnaden för Fritids och turistnämnden hamnar på 5,9 miljoner kronor och det är för högt, summan måste minskas på något sätt.
Staffan Werme sa också att arbetet med den nya hallen har gått snabbt och det finns säkert möjlighet att få ner priset när man ska in och titta på alla detaljer, men hur mycket eller om det går vet de inte just nu.

En möjlighet ar att titta om det finns andra intäktsvägar för att hålla ner kostnaderna, det har tidigare funnits tankar på att bygga efter motorvägen vid Trängen och det kanske är möjligt att bygga kontorshus eller liknande för att få intäkter som kan gå till driften av anläggningen eller om det finns andra exploatering ytor som går att använda. Att bygga efter motorvägen är egentligen inget som känns aktuellt men om det gå något sätt går att täcka över motorvägen och bygga ovanpå så kan det vara ett alternativ, den vall som finns för att förhindra bullret från motorvägen fungerar inte så bra det är ändå högt ljud från vägen så det kan vara något att fundera på enligt Staffan Werme.

Säsongen i år kommer inte att bli lätt.
Örebro kommun har hyrt tider i ishallar runt om i länet, men det betyder att föreningarna måste ta sig rätt långt för att kunna träna och det kommer att bli tufft den här vintern.
Det är en anledning till att de vill att den nya anläggningen ska vara klar så pass snabbt som det ändå är om den beräknas vara klar till nästa höst.

Fritids och turistnämnden har haft ärendet uppe flera gånger enligt Lars Johansson och nämnden är enig om att det är ett bra förslag, oppositionen vill kanske att det ska gå ännu snabbare men grundförslaget finns det en bred enighet om.

Trängen är viktig för de klubbar som bedriver idrottsverksamhet på väster och klubbarna har fått vara med och säga vad de tycker om förslaget under arbetets gång.
Trängen är en viktig del för att klubbarna ska kunna vidareutveckla sina verksamheter och behålla ungdomarna längre. Speciellt Forward är viktiga för väster och de har haft mycket att säga till om när det nya har planerats.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar