×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-01-25  

S-förslag på Riksdags- och Landstingslista inför valet.

S-förslag på Riksdags- och Landstingslista inför valet.

Jonas Karlsson inledde pressträffen med med ett kort anförande innan han lämnade över till socialdemokraternas valberednings ordförande Raoul Björk.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

fr.vänster. Alaa Idris, Matilda Ernkrans, Raoul Björk , Jonas Karlsson och Marie-Louise Forsberg-Fransson.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Valberednings ordförande Raoul Björk höll i presentationen av de föreslagna namnen.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Marie-Louise Forsberg-Fransson välkomnar Jonas Karlsson till Landstingslistan och hans stora kompetens för miljöfrågor och infrastruktur.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Alaa Idris är ett av de nya namnen på Riksdagslistan.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Matilda Ernkrans från Hallsberg ersätter Thomas Bodström.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Efter 20 år i kommunalpolitiken väljer Jonas Karlsson att kandidera på Landstingslistan.

Jonas Karlsson inledde pressträffen med med ett kort anförande innan han lämnade över till socialdemokraternas valberednings ordförande Raoul Björk.

Raoul Björk var noggrann att poängtera att de här listorna enbart är preliminära och att de nu ska ut på provval och hur listorna slutgiltigt kommer att se ut bestäms under Socialdemokraternas konvent i mitten av april.
Arbetet med att ta fram listorna till provvalet startades under förra året och har därmed hållit på ett tag.
En av de viktigaste aspekterna när valberedningen satt ihop de olika listorna är en bra geografisk representation i landstinget, varannan damernas och politisk kompetens. De som får sitt namn på en av listorna kommer också ha politiska uppdrag, därför är det viktigt att det finns en kompetens i botten.

Etnisk mångfald är en av frågorna de tänkt på och att göra attraktiva listor som lockar väljare ur flera grupper i samhället.
Det är även en del föryngring i listorna och en del av politikerna byter fokus det är lite trafik mellan landstingspolitiken och den kommunala politiken inom socialdemokraterna just nu.

Jonas Karlsson och Iren Lejegren som tidigare båda två suttit i kommunfullmäktige går i år till val för landstinget.
Marie-Louise Forsberg-Fransson som är första namn på landstingslistan för norra området välkomna Jonas Karlsson till Landstinget och sa att han har en stor kompetens bland annat om miljöfrågor och infrastruktur som de kan ha fördel av inom arbetet i Landstinget.
Jonas Karlsson har redan väckt frågan om strukturen i landstinget med sina tre olika delar, länsstyrelsen, regionförbundet och landstingsfullmäktige. Att ha arbetet uppdelat på tre olika ställen gör att medborgarna kan ha svårt att veta var de ska vända sig i olika frågor och Jonas Karlsson vill se en tydligare struktur på landstinget.

När det gäller riksdagslistan så är inte Thomas Bodström överst längre då han valt att kandidera i Stockholm. Övers på listan hamnar nu Matilda Ernkrans från Hallsberg som vill arbeta för välfärden. Välfärden skapar arbete och därför är det viktigt att värna om den det är även viktigt att minska klyftorna i samhället eftersom det också gynnar välfärden.
Matilda har suttit i riksdagen sedan 2002 och Raoul Björk presenterade henne som en stark kandidat som har möjlighet att ta på sig lite tyngre uppgifter.

Ett nytt namn på riksdagslistan är Alaa Idris som nu alltså lämnar kommunalpolitiken och riktar sin energi på rikspolitiken istället.
Alaa har tre olika områden hon brinner för och det är bostadspolitik, ungdomspolitik och internationell solidaritet
Alaa vill arbeta för en politik där unga inte stängs ute från arbetsmarknad och bostadsmarknad så som de gör nu. Hon vill även att Sverige återigen ska ha en röst ute i världen som hon tycker att den borgerliga regeringen har tagit bort genom att inte agera tidigt i olika frågor.
Alaa vill även se att ungdomspolitiken rör hela spektret nu kan det vara splittrat när det kommer upp för diskussion men man måste se helheten eftersom de olika delarna är sammanflätade.

Håkan Bergman som är Socialdemokraternas andra namn byter arena och går från landstinget till rikspolitiken och det är ett sätt att få in hälsa och sjukvård i rikspolitiken från valberedningens sida enligt Raoul Björk.

Nu återstår att se om detta är de listor som kommer att gälla i valet eller om det blir några ändringar under resans gång fram till mitten av april.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar