×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


Publicerat: 2013-12-22       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Manifestation mot våld.
Under fredagen var det en manifestation mot våld på Stortorget i Örebro och det var många som kom till Stortorget för att visa sitt missnöje med våldet som känns som det blir vanligare på våra gator och torg och den senaste händelsen med bland annat en skjutning på Drottninggatan resulterade i manifestationen som hölls idag.
Publicerat: 2013-12-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Hjärnkoll på Club 700.
På torsdagen hade Hjärnkoll sin manifestation på Club 700 och till skillnad mot i våras så var den inomhus och hade inte öppna dörrar utan det var anmälning som gällde.
Gert Andersson en av de ansvariga för kampanjen Hjärnkoll i Örebro Län berättade att de hade räknat med att få ca 100 deltagare men intresset var stort och över 400 samlades inne på Club 700 för att lyssna på olika föreläsningar.
Publicerat: 2013-11-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Civil och Bostadsminister på besök i Örebro.
Stefan Attefall (KD) Civil och Bostadsminister var på onsdagen i Örebro för en heldag, han startade sitt besök i Vivalla där ÖBO och Skanska presenterade arbetet i Vivalla.
ÖBO:s renovering i Vivalla har varit mycket omdiskuterat och den här dagen fick Stefan Attefall en genomgång av arbetet med Hjärstaskogen och hur de har tänkt med Vivalla.
Publicerat: 2013-11-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Demokrati och Toleransveckan invigd.
Vecka 46 är Demokrati och Toleransvecka i Örebro kommun och på måndagseftermiddagen var det invigning på Tegelbruket som är navet i årets vecka.
Tegelbruket har fyllts av föreläsningar och olika bord där många olika verksamheter presenterar sig.
Publicerat: 2013-10-26       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Folkpartiet storsatsar på skolan i sitt budgetförslag.
Under en pressträff under fredagen presenterade Staffan Werme och Karolina Wallström Folkpartiets budgetförslag och deras stora satsningar är på skolan, men de vill också minska på politiska nämnder och fortsätta sälja ut både kommunala företag och ÖBO:s lägenheter.
Publicerat: 2013-10-18       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Moderat budget med satsning på trygghet.
Trygghet är något som Anders Åhrlin, gruppledare Nya Moderaterna Örebro pratar mycket om och det gäller både allmän trygghet och att Örebroare ska kunna känna sig trygga oavsett var de befinner sig.
En annan fråga som är viktig är skolan och Nya Moderaterna i Örebro vill minska klasserna för att ge lärarna en bättre chans att se alla elever i klasserna.
Publicerat: 2013-10-17       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Vänsterpartiet satsar på våra äldre i sin budget.
På onsdagen presenterade Vänsterpartiet sitt budgetförslag och där finns bland annat en satsning på äldre, förskolan, feriepraktik och att höja kvinnors löner.
Murad Artin Vänsterpartiets kommunalråd höll i presentationen av Vänsterpartiet i Örebros budgetförslag och han berättade bland annat att de vill se en annan fördelning av pengarna i budgeten mot vad den sittande majoriteten har.
Publicerat: 2013-10-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Gör om Drottningparken till en skatepark?
Örebro hade under dagarna besök av arkitekten Janne Saario för att titta på en eventuell skateboardpark i Drottningparken.
Frågan om en Skatepark har varit långdragen men nu verkar det som att den kan vara på väg i alla fall och Drottningparken ligger i en bortglömd del av Örebro och området mellan parken och Gustavsvik är ödsligt och fyllt av vägar.

Publicerat: 2013-10-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Folkpartiet satsar på IT istället för trapphus.
Folkpartiet lanserade för ungefär ett år sedan sin hemsida dittorebro.se och nu lanserade de den sidan i en ny version där den är mer interaktiv.
Ditt Örebro är Folkpartiet i Örebros lokala hemsida men Staffan Werme berättade att de i stället för dörrknackning inför valet väljer att satsa stort på IT istället och att vara med där människor finns på nätet som på Facebook.
Publicerat: 2013-10-10       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Majoritetens budget presenterades.
Örebro kommuns budget presenterades under tisdagen av Lena Baastad (S), Lennart Bondeson (KD) och Rasmus Persson ( C).
Budgeten presenterades på Rostaskolan som just nu är i slutfasen på ett renoveringsarbete och de två rektorerna fick en liten stund först att berätta om renoveringen och vad den betyder för skolan.
Publicerat: 2013-10-08       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Nya tavlor i Varberga.
På gården 193 - 205 i Varberga möts besökarna av ett färgglatt cykelförråd eftersom förrådet är prytt med flera olika tavlor målade av barnen på gården.
Initiativtagare till tavlorna är Ralf Bohlin och med dagens invigning sitter det fem olika tavlor som barnen målat.
Publicerat: 2013-09-24       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Metallstölder ett stort problem.
Under tisdagen var Justitieminister Beatrice Ask (M) på besök i Örebro och hon invigde tingsrättens ny lokaler i Rättscentrum i Örebro och sedan fick hon information om arbetet mot metallstölder, polisen i Örebro är samordnande för arbete mot metallstölder.
Publicerat: 2013-09-19       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Eskil Erlandsson presenterade Regeringens budget.
13 städer i landet fick under onsdagen besök av en minister som presenterade regeringens höstbudget.
Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) var den som besökte Örebro och presenterade budgeten för media och övriga besökare på Cafe Java.
Publicerat: 2013-08-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Kungligt besök i Örebro.
Du som passerade centrala Örebro under eftermiddagen på tisdagen råkade ut för stora folkmassor och avspärrade vägar eftersom Örebro Län den här dagen var värd åt Kungaparet.
Dagen startade med besök på olika ställen i länet och avslutades i Örebro där det både blev Open Artvandring och musikunderhållning.
Det kungliga besöket lockade många till Stortorget och de allra flesta var ute i riktigt god tid för att hinna få platser långt fram.

Publicerat: 2013-08-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Sandra Almqvist leder Örebros 750 årsfirande.
I dag på en pressträff presenterades Sandra Almqvist som projektledare för Örebros 750 års firande 2015.
Sandra Almqvist blev presenterad av Björn Fransson Turist chef, Örebrokompaniet och Lena Baastad (S).
Björn Fransson inledde med att berätta att Örebrokompaniet har fått i uppdrag att arrangera Örebros 750 års firande och att det är Sandra Almqvist som kommer att vara projektledare för det arbetet.
Publicerat: 2013-07-06       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Invigning av tunnel i Vivalla.
Några ungdomar från Vivalla har under tre veckor haft som sommarjobb att utsmycka tunneln mellan Vivalla och Vivallakullen.
Den tidigare grå och mörka tunneln har nu blommor, djur och massor med färger och blir på så sätt mycket trevligare att passera.
Publicerat: 2013-06-14       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Lena Baastad (S) kandiderar om ordförandeposten i KS.
Lena Baastad (S) kallade under morgonen till en presskonferens där hon berättade att hon känner att hon fortfarande har ett stort stöd både bland Socialdemokrater och av andra Örebroare.
Lena Baastad berättade också att hon fortfarande känner att hon har mer kvar att ge och att hon därför väljer att ställa upp som kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande efter valet 2014.
Publicerat: 2013-06-04       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Örebro kommun satsar på heltider.
Örebro Kommuns politiska ledning drar nu igång ett pilotprojekt för att öka möjligheten till heltider inom vård och omsorg i kommunen, berättade kommunalråden Lena Baastad (S), Rasmus Persson (C) och Lennart Bondeson (KD) under gårdagen.
Publicerat: 2013-06-01       Kommentarer [ 1 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Majoriteten i Örebro presenterade Västerarbetet.
Under fredagen presenterade Lena Baastad (S), Lennart Bondesson (KD), Elisabeth Malmqvist ( C) och utvecklingsstrateg Anna Nordlund en del av det arbete Örebro Kommun gör i de västra stadsdelarna i Örebro.
Det är fyra områden kommunen koncentrerar sitt arbete till, Varberga, Oxhagen, Baronbackarna och Vivalla, alla områden räknas som miljonprogramsområden.
Publicerat: 2013-05-29       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com (H)järnkoll på Våghustorget.
På tisdagen hade projektet (H)järnkoll en manifestation på Våghustorget i Örebro.
Hjärnkoll är en nationell kampanj som arbetar för ökad öppenhet om psykisk ohälsa och att personer med psykisk ohälsa av något slag inte ska bli diskriminerade på grund av det.
Två gånger om året har (H)järnkoll manifestationer och Örebro som är ett av kampanjlänen satsade stort på den här dagen.
Publicerat: 2013-05-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokraterna Knackar på 70 000 dörrar.
Socialdemokraterna håller just nu på att utföra ett ambitiöst dialogprogram, de planerar att besöka alla hushåll i Örebro kommun i en dörrknacknings kampanj.
70 000 dörrar räknar de med att knacka på och de har redan startat och planerar att hålla på i ungefär ett och ett halvt år.
Publicerat: 2013-05-02       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Medvind för Vänsterpartiet.
Vänsterpartiet har medvind just nu och det märktes den här första maj, det var trångt på Våghustorget där Vänsterpartiet i Örebro håller sitt första maj firande och huvudtalaren i år var Vänsterpartiets tidigare partiledare, Lars Ohly.
Publicerat: 2013-05-02       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokrater satte jobben i fokus.
Det var trångt på Olof Palmes Torg den här första maj när Socialdemokraterna firade arbetarrörelsens egen dag.
Karin Sundin var konferencier och det hölls tal av representanter från SSU, LO, det lokala Socialdemokratiska partiet och huvudtalare var den Socialdemokratiska riksdagsledamoten Ylva Johansson.
Publicerat: 2013-04-26       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Anna-Karin Hatt pratade om IT på Örebro Universitet.
På fredagen var IT och energiminister Anna-Karin Hatt (C ) på besök på Örebro Universitet där hon pratade om IT och hon han med både skola och internet.
Publicerat: 2013-04-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Förslag över nytt busslinjenät.
Nu ska ett nytt bussnät presenteras för Örebroarna, efter kritik på senaste omläggningen av bussnätet har politiker och tjänstemän lyssnat på åsikterna och gör alltså om bussnätet igen.
Slottet blir åter den centrala punkten för bussarna i Örebro och även om inte samtrafiken återinförs ska bussarna gå så tätt att det inte ska behöva bli någon lång väntan på torget.
Publicerat: 2013-04-24       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Slutkonferens för jämställdhetsarbete.
På tisdagen hölls en avslutskonferens för ESF Jämt som har arbetat med jämställdhetsintegrering i olika projekt inom framförallt arbetsmarknad och integration.
ESF-rådet har hand om EU pengar för Europeiska socialfonden och Europeiska integrationsfonden.
Publicerat: 2013-04-19       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Förenklande av att bygga bostäder.
Under fredagen var Civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) på besök i Örebro.
Stefan Attefall deltog i ett möte med representanter från Örebro kommun, bostadsföretag och banker där de diskuterade olika lösningar som ska sätta fart på bostadsbyggandet, både i Örebro och i landet.
Publicerat: 2013-04-16       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Viktigt med läsning.
Under måndagen besökte utbildningsminister Jan Björklund (FP) Stureskolans klass 2b under deras högläsnings stund.
Jan Björklund håller just nu på med en lästurne genom landet för att få tips och ideer på hur elevers resultat i läsning ska förbättras, under senare år har läskunskapen stadigt minskat och Jan Björklund vill som skolminister vända på trenden.
Publicerat: 2013-04-11       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Rustning av Lillåns skola.
Nu ska Lillåns skola äntligen bli upprustad och delarna det gäller är kök, matsal och högstadiet.
För att klara av att rusta skolan utan att behöva flytta på elever och personal ska en paviljong från Karolinska skolan flyttas till Lillåns skola och användas som temporär lokal medan arbetet pågår.
Publicerat: 2013-03-28       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Satsning på dans i Vivalla.
Det görs en stor satsning på alla dansare i Vivalla av den sittande politiska majoriteten i Örebro kommun.
Publicerat: 2013-03-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Flera små hallar istället för en stor elithall i Vivalla.
Idag hade Folkpartiet i Örebro en pressträff där Staffan Werme och Jerker Lindgren presenterade ett alternativt förslag till fotbollshall i Vivalla.
Publicerat: 2013-03-22       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Jakten på den försvunna skatten.
Vänsterpartiet i Örebro har själva gjort en granskning av två av de företag som driver vårdboenden och räknat ut hur stor del som gick vidare i företaget som vinst av skattepengar.
Under torsdagen presenterade Murad Artin vänsterpartiets undersökning om vinster i välfärden.
Publicerat: 2013-03-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Jonas Sjöstedt (V) på besök i Örebro.
Vi fick en kort intervju med Jonas Sjöstedt innan han höll sitt sista anförande för dagen på Karolinska skolan i Örebro.
Jonas Sjöstedt berättade då att han startade dagen på universitetet där han träffade studenter, dagen fortsatte sedan med studiebesök på Atlas Copco och Arbetsförmedlingen.
Det mest intressanta var studiebesöken och han fick samma bild i Örebro som han fått från andra städer i landet och det är att de otrygga anställningarna blir fler och att andelen personal från bemanningsföretag ökar.
Besöket från Arbetsförmedlingen visade också på att det behövs fler yrkesutbildningsplatser och att det finns mycket att göra på det området.
Publicerat: 2013-03-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Ny ordförande i Vänsterpartiet i Örebro.
Vänsterpartiet i Örebro valde under sin årsstämma ny ordförande för perioden 2013/2014 och i stället för att välja en valde de två.
Martha Wicklund och Hans Holberg är paret som ska leda Vänsterpartiet i Örebro under de närmsta åren.
Publicerat: 2013-03-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Örebro förlorare med ny skatteutjämning.
I ett pressmeddelande berättar Lena Baastad (S) att Örebro skulle förlora 20 miljoner om det nya förslaget om skatteväxling går igenom, förslaget är just nu ute på remiss och nästa vecka ska Kommunstyrelsen i Örebro fatta ett beslut om yttrande i frågan.
- Jag tror och hoppas att vi står enade i kommunen, när örebroarna blir brickor i ett politiskt spel mellan regeringen Reinfeldt och ett antal välbärgade moderatstyrda kommuner.
Det ursprungliga förslaget från kommitten hade vi stöttat, det här accepterar vi inte utan kamp, säger Lena Baastad i pressmeddelandet.
Publicerat: 2013-03-07       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Dialog om Örebro, invånarnas stad.
På onsdagskvällen var det en kväll som startade med tre korta föreläsningar och slutade med en dialog mellan politiker och publik om hur Örebro är som stad.
Det var tre intressanta och tänkvärda föreläsningar men dialogen efter blev lite urvattnad med för många frågeställningar i förhållande till tiden som fanns.
Publicerat: 2013-03-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Tegelbruket invigt.
Nu har Tegelbruket äntligen fått en ordentlig invigning och de slog på stort nu när dagen äntligen var här och Örebroare i alla åldrar passade på att besöka huset, redan innan invigningen startade var det trångt inne på Tegelbruket av alla nyfikna som kommit för att vara med på invigningen.
Klockan 14:00 startade invigningen med tal och sedan fortsatte de fram till midnatt med olika aktiviteter i Örebros helt nya allaktivitetshus.
Publicerat: 2013-03-01       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Äldres Läkemedelsbehandling på gott och ont.
Vitsippeakademin hade under torsdagskvällen arrangerat en föreläsning med Inger Nordin Olsson, läkare i allmänmedicin och forskare, om hennes forskningsavhandling om äldres läkemedelsbehandling.
Den här föreläsningen med Vitsippeakademin var ett samarbete mellan Vuxenskolan och Kristdemokraterna i Örebro, det är Kristdemokraterna i Örebro som står bakom Vitsippeakademin.
Publicerat: 2013-02-23       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Medborgardialog om trafiken i Örebro.
Örebro kommun har just nu en medborgardialog om trafiken i Örebro, det finns planer på att öppna upp gator för biltrafik, bygga cykelvägar och att göra bussfält på vissa gator.
Under fredagen fanns det både politiker och tjänstemän på plats inne på Krämaren för att ta emot synpunkter på alla planer från Örebroarna.
Publicerat: 2013-02-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Ministerbesök på Ängen.
Under dagen hade visningslägenheten Ängen besök av Maria Larsson (KD), Barn - och äldreminister och en hel del andra lokala politiker.
Ängen forsknings och innovationslägenhet som det heter är en visningslägenhet där de visar och utvecklar hjälpmedel för äldre.
Publicerat: 2013-02-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Två år till som Landshövding.
Rose-Marie Frebran är kvar som Landshövding i två år till, det beslutet fick hon i dagarna.
Rose-Marie Frebran blev Landshövding i Örebro Län 1 september 2008 och hon blev då historisk som den första Kristdemokratiska politiker som utsetts till Landshövding i landet.
Publicerat: 2013-02-08       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Småföretagardagarna 2013.
Nu är Småföretagardagarna över för i år, det har varit två fulltecknade dagar med workshops och panelsamtal i olika ämnen.
Publicerat: 2013-02-06       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Debatt om Försäkringskassans nya arbetssätt.
Försäkringskassan står i startgroparna att förändra sitt arbetssätt när det gäller långtidssjukskrivna och Örebro Deltar arrangerade under måndagen en öppen debatt inne på Ideellt Utvecklings Centrum (IUC) med deltagande av Hans Ruborg, läkare rehab kliniken och medicinsk rådgivare åt Försäkringskassan, Margareta Wiklund, försäkringskassan och Dan Almqvist från Arbetsförmedlingen.
Publicerat: 2013-01-31       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Kulturdebatt blev mest om NA:s framtid.
På onsdagskvällen hölls en samtalsdebatt i Länsmuseets hörsal mellan Staffan Werme (FP) och Lennart Håkansson tidningschef Nerikes Allehanda.
Samtalsledare var Martin Dyfverman, debatten arrangerades av Kultursidan.com för att debattera yttrandefrihet, politik, kultur och Nerikes Allehanda.
Publicerat: 2013-01-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Miljonsatsning på Tegnerlunden.
Tekniska nämnden i Örebro har beslutat att satsa 1 miljon kronor på Tegnerlunden.
Tegnerlunden är en välbesökt park både sommar och vinter och den behöver lite extra omtanke, speciellt den lilla plaskdammen som är välanvänd på somrarna är i stort behov av en upprustning.
Publicerat: 2013-01-24       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Höjda busspriser, inget hett ämne trots allt.
Jonas Karlsson (S) och Mats Gunnarsson (MP) pratade bussar med Örebroare.
Jonas Karlsson och Mats Gunnarsson ägnade sin eftermiddag åt att prata bussar och då speciellt stadstrafikens bussar med Örebroare, tanken var att de som var missnöjda med de nya priserna på stadstrafiken i Örebro skulle få en chans att prata med två av de som tog beslutet.
Publicerat: 2013-01-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Nyamko Sabuni avgår.
Jämställdhets och bitrådande utbildningsminister Nyamko Sabuni lämnar sina politiska uppdrag.
Nyamko Sabuni har tidigare flera gånger talat om att lämna politiken innan valet 2014 och idag vid en presskonferens meddelades att hon lämnar sina uppdrag i regeringen, anledningen är att hon vill ge sin efterträdare möjlighet att komma in i arbetet innan valet nästa år.

[Uppdaterad 2013-01-21 10:28:04]
Maria Arnholm (FP) blir ny jämställdhets och biträdande utbildningsminister.

Publicerat: 2013-01-09       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Kameraövervakning sköts rätt bra i Örebro län.
Länsstyrelsen har under hösten kontrollerat hur skolor och restauranger sköter kameraövervakningen och den sköts rätt bra visade kontrollerna, men det finns en del som inte följer det som står i tillstånden.
Länsstyrelsen i Skåne har i uppdrag att sammanställa statistik på hur kameraövervakning på skolor och restauranger sköts i hela Sverige och Örebro Länsstyrelse är nu klara med sin kontroll.

Visa alla artiklar i Samhälle skrivna under:
2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018   2019   2020   2021   2022   2023   2024   
 
 

Pil Vänster Pil Höger  Juli   2024
© 2024 - Johan Gullberg - Knytpunkt Örebro
Ti On To Fr
1234567891011121314 15161718192021 22232425262728 293031  

Knytpunkt Örebro Facebook grupp


Äldre Artiklar:
Socialdemokraternas kvinnoförbund hade en heldag på Stortorget.
Socialdemokraterna har ett stort kvinnoförbund som då arbetar för kvinnofrågor och det är en stor och aktivt del av Socialdemokraterna, den här dagen var det flera av medlemmarna i Örebro som turades om att tala på torget.

Läs hela artikeln.

Örebroliberalerna firade 120 år.
Under lördagen så firade Liberalerna i Örebro sitt 120års kalas på Stortorget precis nedanför valstugorna och på scenen så blev det naturligtvis prat om politik och så bjöds det på bra musik av Freddie Liljegren och Dunderklubben, förutom det som hände på scenen så hade de lite tävlingar och ponnyridning.

Läs hela artikeln.

Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani pratade om EU.
Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani var på besök i Örebro och förutom dörrknackning var hon en stund vid valstugan på stortorget och vi fick en kort intervju.
Abir Al-Sahlani var på ett strålande humör och såg fram emot att träffa örebroare i valstugan.

Läs hela artikeln.

Jacob Forssmed (KD) besökte Örebro.
På onsdagseftermiddagen var Kristdemokraternas vice partiordförande på besök vid valstugorna på Stortorget och det var det första valtalet vi hörde i den här valrörelsen.
Klockan 17:00 är kanske lite sent att komma till Stortorget även om det fortfarande är högsommar varmt ute för det var inte så många som var kvar på torget och de flesta andra partier höll på att plocka ihop sina stugor för dagen.

Läs hela artikeln.

Moderaterna vill arbeta för ökad trygghet.
Under tisdagen presenterade Moderaterna i Örebro sitt kommunala handlingsprogram under en pressträff och det de valde att tala om var trygghet, trygghet på flera olika plan och hur de vill arbeta för ett tryggare Örebro kommun, med på pressträffen var Maria Haglund och Anders Åhrlin.

Läs hela artikeln.

Mingel vid valstugorna med Kristersson och Pehrson.
Under måndagsförmiddagen så fick valtorget besök av två partiledare på samma gång nämligen Ulf Kristersson från Moderaterna och Johan Pehrson från Liberalerna.
Det var många lokala politiker på plats på torget för att hinna med en kort pratstund med sin partiledare men tyvärr hann många som ville inte fram.

Läs hela artikeln.

Socialdemokraternas valmanifest.
Socialdemokraterna i Örebro presenterade sitt valmanifest för de kommande fyra åren och de som presenterade valmanifestet var John Johansson och Jessica Ekerbring.
Redan i våras presenterade Socialdemokraterna i Örebro sina fem övergripande vallöften och nu presenterade de lite mer konkreta saker speciellt när det gäller skolan.

Läs hela artikeln.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.
Nu är det lite mindre än en månad till valet 11 september och idag så presenterade Liberalerna i Örebro sitt valmanifest i Slottsparken.
Liberalerna i Örebro fortsätter med sina satsningar på skolan men de talade också om infrastruktur och vård och omsorg.

Läs hela artikeln.

Centerpartiet Örebro presenterade det lokala valprogrammet.
Centerpartiet i Örebro presenterade sitt valprogram inför valet 11 september och programmet presenterades av Jimmy Nordengren, första namn på kommunlistan, med på pressträffen var också Anna Ekström och Anders Olsson som är andra och tredje på kommunlistan.
Det var Jimmy Nordengren som skötte själva presentationen och det var en snabb genomgång av en lång rad av punkter.

Läs hela artikeln.

Nationaldagsfirande i Stadsparken.
Äntligen dags att fira Sveriges nationaldag och nu var det äntligen dags för ett riktigt firande efter två år av digitalt firande och det verkade som att många hade saknat det riktiga firandet för Stadsparken i Örebro var nästan överfull med människor.
Det var inte enbart underhållning från två scener utan också en del föreningar på plats eftersom föreningarnas dag också var sjätte juni i år.

Läs hela artikeln.