×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-05-02  

Socialdemokrater satte jobben i fokus.

Socialdemokrater satte jobben i fokus.

Det var trångt på Olof Palmes Torg den här första maj när Socialdemokraterna firade arbetarrörelsens egen dag.
Karin Sundin var konferencier och det hölls tal av representanter från SSU, LO, det lokala Socialdemokratiska partiet och huvudtalare var den Socialdemokratiska riksdagsledamoten Ylva Johansson.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
16 Klickbara bilder.

Det var trångt på Olof Palmes Torg den här första maj när Socialdemokraterna firade arbetarrörelsens egen dag.
Karin Sundin var konferencier och det hölls tal av representanter från SSU, LO, det lokala Socialdemokratiska partiet och huvudtalare var den Socialdemokratiska riksdagsledamoten Ylva Johansson.

Socialdemokraterna kämpar för demokrati och jämställdhet.

Talen inleddes av Jonatan Zuaw från SSU och han talade om vikten av första maj.
Första maj är viktigt för att socialdemokrater samlas för att visa engagemanget för demokrati och jämlikhet, därför att vara Socialdemokrat är att ständigt bekämpa den ekonomiska och sociala orättvisan, att vara Socialdemokrat är att ständigt fortsätta byggandet av välfärdssystemet och fortsätta utvecklingen.
Det har Socialdemokraterna gjort i 100 år men nu krävs det en förändring sa Jonatan Zuaw i sitt tal och förändringen han vill se är bland annat 90 dagars garantin för unga, de ska inte behöva vänta länge på att få hjälp att få ett arbete.

Första maj behövs.

Per Lilja, LO, inledde sitt tal med att säga att första maj behövs fortfarande, de borgerliga politikerna brukar säga att första maj är gammalmodigt och att socialdemokraterna lika gärna kan stanna hemma, men det har de alltid sagt och socialdemokraterna har alltid svarat att första maj visst behövs.
Första maj behövs för att vi fortfarande har ett samhälle där människor förvägras arbete och en egen försörjning och första maj behövs för att vi fortfarande har ett klassamhälle där orättvisor skiljer människor åt och ger barn olika livschanser.

Rasism och kvinnohat hänger ihop.

Björn Sundin inledde sitt tal med att säga att om man tar striden mot rasisten och hatarna i Sverige Demokraterna så får man vänta sig e-post meddelanden och nya konstiga kommentarer på Twitter och andra ställen, om man är vit och man och om man är väletablerad ungefär som jag, så kan man välja att ta bort de här meddelandena och man kan radera mailet det är inte mer med det, men för många andra är det inte lika lätt att undvika rasismen och kvinnohatet, för det där hänger ofta ihop. Rasismen och kvinnohatet hänger ofta ihop och de här fega männen, för ärligt talat det är oftast män det handlar om, de sprider rädsla och olust och hatet som de sprider riktar sig till alla som är på ett annat sätt än de själva.
- De här männen jagar i grupp och deras syfte är att skrämmas och tysta, men de ska inte få lyckas, de här männen är nämligen mycket få, de är väldigt energiska och de är väldigt intensiva och de försöker låtsas att de är många men de är väldigt, väldigt få, vi är väldigt, väldigt många sa Björn Sundin.

Socialdemokraterna har inte alla svar.

Björn Sundin sa också i sitt tal att Socialdemokraterna är medvetna om att de inte har alla svar på alla frågor och därför ska de nu ut och prata med Örebroarna om hur Socialdemokraternas politik i Örebro ska utformas.
- Vi Socialdemokrater har inte alltid tänkt rätt och tänkt färdigt i alla frågor. Vi är beroende av att Örebroarna hjälper oss med utformningen av den politik som ska prägla Örebro i framtiden och jag törs nog säga att vi har de högsta ambitionerna i landet när det kommer till lokal dialog med medborgarna, vi ska försöka nå varenda dörr i hela Örebro fram till valet, sa Björn Sundin.

Ylva Johansson inledde sitt tal med utrikespolitik.

Kriget i Syrien måste få ett slut och ansvar utkrävas, sa Ylva Johansson och hon fortsatte med att tala om att Israels blockad av Gaza måste få ett slut och att muren Israel byggt måste rivas.
Ylva Johansson sa också att Socialdemokraterna kräver att Palestina ska bli erkänt som ett eget land nu.

Jobben en viktig fråga.

Ylva Johansson talade också om jobben och hur viktigt det är att satsa på unga.
När man är ung ska man vara full av planer för framtiden, men så är det inte idag, många unga går runt med en molande värk i mellangärdet av oro inför framtiden, de som redan fastnat i arbetslösheten förlorar självförtroende och hälsa.
Ylva Johansson sa bland annat i sitt tal att om alla arbetslösa unga i Örebro ställde sig på en lång rad skulle de räcka ända till Kumla, så allvarligt är det.
Den nuvarande regeringen vann valet genom jobben och de satte fart direkt med sina förändringar och nu när det är dags att syna resultatet kan man inte se något annat än ett komplett misslyckande. Arbetslösheten har ökat och de som räknas som långtidsarbetslösa har ökat mycket.
Ylva Johansson sa också att det nu är dags för en ny jobbpolitik, Socialdemokraterna vill investera i en aktiv näringspolitik och de vill att alla unga ska få stöd från första dagen på arbetsförmedlingen.
- Arbetslöshet är som betong, det är löst och formbart i början men det är väldigt svårt att ge sig på när det har stelnat.

Satsa på riktiga jobb istället för fas 3.

Ylva Johansson berättade i sitt tal att Socialdemokraterna vill satsa på riktiga jobb i stället för fa3 jobb och med riktiga jobb menar hon beredskaps jobb av olika slag, arbetsuppgifter som behöver göras fast den ordinarie personalen inte har tid och möjlighet att utföra dem.
I stället för att sänka löner för unga personer vill Socialdemokraterna att de arbetar eller pluggar inför ett framtida jobb.
Ylva Johansson sa bland annat att istället för att sänka priset på unga så vill vi höja deras värde. Unga ska jobba eller plugga inte vara arbetslösa, men andra kan bli arbetslösa i stället.
Om Socialdemokraterna gör sitt jobb rätt så blir de borgerliga ministrarna arbetslösa nästa höst och Ylva Johansson funderade på vilka åtgärder som skulle fungera för de fyra partiledarna i alliansen om de förlorade valet.
Annie Lööf kunde kanske få en sådan där lärlingsprovanställning, så att hon får en chans att lära sig av någon som är lite mer erfaren, lära sig hur man leder en organisation.
Göran Hägglund är ju ganska van vid att vara visstidsanställd, kan man säga och ständigt hotas av att väljarna ska tacka nej och säga upp honom, så han kanske kan bli timvikarie.
Jan Björklund vill Ylva Johansson skicka till en privat jobb coach, en sådan som sysslar med flum. Fredrik Reinfeldt ser Ylva Johansson ingen annan utväg än fas 3 eftersom det var många år sedan han hade ett hederligt jobb.

Generationskontrakt.

Ylva Johansson talade också om den äldre generationen i landet, de som var med och byggde upp Sverige och som satsade på kommande generationer.
Generationen som byggde upp Sverige arbetade för att generationen efter skulle få det bättre, nästa generation ska ha toalett inomhus och slippa riskera liv och lem i arbetslivet.
- Den generation som hade råd att investera i oss de har inte bett om så mycket,men nu när man är gammal, nu behöver man stöd och vård och omsorg.
- Då tycker jag att det är fråga om politiska prioriteringar, men det är också en fråga om moral, jag tycker att det är omoraliskt Fredrik Reinfeldt att prioritera skattesänkningar för oss som är unga och friska och starka och kan jobba, när vi inte har råd med den vård och omsorg för den generation som hade råd att investera i oss.

Jobben först sedan skola.

Vi fick en kort intervju med Ylva Johansson efter hennes första maj tal och jobben är Socialdemokraternas viktigaste fråga just nu, men Ylva Johansson sa också att kvinnors löner och ett samhälle som håller ihop är viktiga frågor.
Den viktigaste satsningen när det gäller jämställdheten är lönerna och att de tar tillbaka den systematiska lönekartläggningen som regeringen har tagit bort.
Socialdemokraterna vill införa sommarskola för de elever som inte klarar av att komma in på gymnasiet och Ylva Johansson sa att alla ungar ska få chansen att klara skolan och sommarskola har visat att en annan miljö och andra lärare kan göra att fokus hamnar på lärandet på ett annat sätt än det gjort i den vanliga skolan.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar