×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-08-15  

Sandra Almqvist leder Örebros 750 årsfirande.

Sandra Almqvist leder Örebros 750 årsfirande.

I dag på en pressträff presenterades Sandra Almqvist som projektledare för Örebros 750 års firande 2015.
Sandra Almqvist blev presenterad av Björn Fransson Turist chef, Örebrokompaniet och Lena Baastad (S).
Björn Fransson inledde med att berätta att Örebrokompaniet har fått i uppdrag att arrangera Örebros 750 års firande och att det är Sandra Almqvist som kommer att vara projektledare för det arbetet.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
1 Klickbar bild.

I dag på en pressträff presenterades Sandra Almqvist som projektledare för Örebros 750 års firande 2015.
Sandra Almqvist blev presenterad av Björn Fransson Turist chef, Örebrokompaniet och Lena Baastad (S).
Björn Fransson inledde med att berätta att Örebrokompaniet har fått i uppdrag att arrangera Örebros 750 års firande och att det är Sandra Almqvist som kommer att vara projektledare för det arbetet.

Alla firar sin födelsedag.

Lena Baastad sa bland annat att de flesta av oss har anledning att fira när vi fyller jämt och även om inte så många i det här rummet som kommer att fira 750 år, 1965 så firades Örebros 700 års jubileum och det var för att fira stoltheten över staden och att den växte och nu kan vi ju se att Örebro fortfarande är en stad som växer och vi har ett behov av att stärka den lokala stoltheten.
Örebro kommun har avsatt 8 miljoner kronor till Örebros firande av 750 år och de hoppas också att det blir en hel del sponsorer som kommer att öka på summan.
- Sandra sa att hon har flyttat tillbaka och hon blir nästan arg på folk som gnäller över Örebro för faktiskt hur fint det är och hur bra det är i Sverige över huvudtaget och det är kanske det vi behöver påminna oss om själva.

Många sökte men valet blev Sandra Almqvist.

Björn Fransson berättade bland annat att det var ca 50 personer som sökte tjänsten som projektledare för Örebro 750 år och det var sökande från hela landet och till och med utanför Sveriges gränser men i slutet av ansökningstiden kom Sandras ansökan in och Sandras CV gjorde att de hajade till och Björn Fransson var nyfiken på första mötet men allt det som stod i Sandras ansökan stämde och det fanns till och med mer som hon glömt att ta med.

Från London till Örebro.

Sandra Almqvist har bott utomlands i åtta år och hon har rest runt en del och studerat men de senaste fyra åren var basen London där hon fick anställning hos ett företag som är ett stort sporteventföretag som har specialiserat sig på stora evenemang med flera tusen deltagare och Sandra fick sitt drömjobb där kronan på verket blev att vara med under OS där hennes huvudsakliga uppgift var att arbeta med en av sponsorerna, både med deras marknadsföring och deras stora projekt under OS.
Förutom OS så har Sandra arbetat och samarbetat med många olika människor, organisationer och företag, men Sandra bestämmer sig för att flytta hem till Örebro efter drygt fyra år i London och två veckor efter hemkomsten såg hon annonsen om projektledare för Örebro 750 år och hon tänkte att det var ett perfekt arbete för henne, med tanke på de erfarenheter hon skaffat sig i London.

Ser fram emot att arrangera något Örebroarna tycker om.

Sandra Almqvist ser fram emot att få arrangera något som Örebroarna tycker om och som kan locka ut alla Örebroare på sommaren, hon sa också att det händer redan mycket bra saker i Örebro och hon vill inte att firandet på något sätt ska inkräkta på de redan etablerade event, men att hon gärna är med och arrangerar för att få in firandet på så många platser som möjligt.
- Det vi vill göra med det här är att skapa en stolthet som kanske inte finns hundraprocentigt än, men det är det vi vill med det här året.

Örebroarna ska bli delaktiga.

Sandra Almqvist planerar för paneler där Örebroare ska ingå och få komma med synpunkter, det kommer att finnas flera olika paneler där man ska få komma med ideer och synpunkter och det arbetet tänker Sandra dra igång rätt så snart.

Örebro en lagom stor stad.

På frågan om vad som är så speciellt med Örebro blir svaret, ja du vad kan det vara, dels har Sandra Familjen här i Örebro och den var en stor orsak till att hon flyttade hem igen, sen är Örebro en jättefin stad, lagom stor eftersom man känner många men inte alla och vi har ett bra uteliv.
- Jag har marknadsfört Örebro ganska mycket när jag har bott utomlands, frågar du mina jobbarkompisar så tror de att Sverige är perfekt, sa Sandra Almqvist med ett skratt.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar