×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-06-14  

Lena Baastad (S) kandiderar om ordförandeposten i KS.

Lena Baastad (S) kandiderar om ordförandeposten i KS.

Lena Baastad (S) kallade under morgonen till en presskonferens där hon berättade att hon känner att hon fortfarande har ett stort stöd både bland Socialdemokrater och av andra Örebroare.
Lena Baastad berättade också att hon fortfarande känner att hon har mer kvar att ge och att hon därför väljer att ställa upp som kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande efter valet 2014.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
1 Klickbar bild.

Lena Baastad (S) kallade under morgonen till en presskonferens där hon berättade att hon känner att hon fortfarande har ett stort stöd både bland Socialdemokrater och av andra Örebroare.
Lena Baastad berättade också att hon fortfarande känner att hon har mer kvar att ge och att hon därför väljer att ställa upp som kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande efter valet 2014.

Spekulationerna kom som med posten.

I ett lite annorlunda format pressmeddelande kallade Lena Baastad till en presskonferens under förmiddagen idag för att prata om sin politiska framtid, det tog inte lång tid efter att media samlats innan spekulationerna och frågorna mellan de samlade började handla om, vem kommer att efterträda henne?
Svaret kom relativt snart, ingen, Lena Baastad kandiderar för ytterligare en period, som minst.

Vi kan inte annat än skratta och gratulera till en lyckad mediakupp som lockade ovanligt mycket media till Rådhuset denna fredagsförmiddag.

Lena Baastad en historisk kommunstyrelseordförande.

Lena Baastad är idag kommunstyrelsens ordförande i Örebro och när hon blev det så blev hon också historisk som den första kvinnan på den posten i Örebro kommun.
Lena Baastad berättade att hon inte känner sig klar ed det arbetet än och därför ställer hon upp för omval och hon har ingen utmanare inom Socialdemokraterna att slåss mot.

Fokusfrågorna ligger kvar.

Lena Baastad har sitt fokus inställt på arbeten, skola och välfärd, den här gången märktes en liten skiftning från arbete till satsningar på skolan.
- Pratar vi om att vi ska prioritera jobben så handlar det ändå om att vi ska börja med barnen, har man inte en godkänd gymnasieutbildning så är det väldigt svårt att ta si in på arbetsmarknaden.
Ska barn få möjlighet att leva sina drömmar och det som de vill, pratar vi om människors egenmakt så är det skolan vi måste börja med.

Lena Baastad nöjd med arbetet som är gjort.

Lena Baastad berättade att under den här mandatperioden så är hon nöjd med att kunna berätta att alla åtta vallöften som gavs av Socialdemokraterna under valet 2010 så är en del avklarade och en del har det startats arbete på.
Lena Baastad sa också att samarbetet med Kristdemokraterna och Centerpartiet har fungerat bra , de har haft fokus på att hitta lösningar och det är ett modernt sätt att leda en kommun.

Socialdemokraterna går till val som Socialdemokrater.

Lena Baastad var tydlig med att hon är nöjd med samarbetet med Centerpartiet och Kristdemokraterna men när det är val så går Socialdemokraterna till val som ett enskilt parti, inte en del av ett samarbete.
- Är det någonting som jag har lärt mig efter förra valet,det är väl att det som verkar så himla självklart dagen innan ett val, eller till och med på valdagen kan vara helt annorlunda dagen efter.

Jag är inte klar än.

I fick en intervju med Lena Baastad efter presskonferensen och hon berättade då att hon är väldigt stolt över arbetet som gjorts sedan förra valet, men hon är inte klar än.
Lena Baastad har mer att ge och hon har ett starkt stöd i partiet och av Örebroarna å därför har hon valt att kandidera till en period till.
Lena Baastad sa att för hennes del handlar det om att skapa möjligheter för människor, skapa ett Örebro för alla, vi har stora klyftor i Örebro idag och det kommer självklart vara Lenas fokus under nästa mandatperiod.

Svårt att tillgodose alla.

Det finns många svåra frågor inom politiken och en ständig fråga är hur man ska prioritera när budgeten görs.
Det finns många önskningar och behov men inte hur mycket pengar som helst och då måste man prioritera, men hur prioriterar man på bästa sätt det är den svåraste frågan, hur gör man så många som möjligt nöjda.

Åtta vallöften.

Socialdemokraterna hade åtta konkreta vallöften till valet 2010 och alla åtta är om inte avklarade nu så i alla fall påbörjade och Lena Baastad kan inte utse ett vallöfte som viktigare än något annat.
Lena Baastads fokus ligger på alla människors möjlighet att hitta ett arbete och även om hon är nöjd med att de har satsat på renoveringar av skolor, eller nya förskoleplatser och mycket mer så är det trots allt jobben som är hennes stora fråga och den hon verkligen brinner för.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar