×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-10-08  

Nya tavlor i Varberga.

Nya tavlor i Varberga.

På gården 193 - 205 i Varberga möts besökarna av ett färgglatt cykelförråd eftersom förrådet är prytt med flera olika tavlor målade av barnen på gården.
Initiativtagare till tavlorna är Ralf Bohlin och med dagens invigning sitter det fem olika tavlor som barnen målat.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
4 Klickbara bilder.

På gården 193 - 205 i Varberga möts besökarna av ett färgglatt cykelförråd eftersom förrådet är prytt med flera olika tavlor målade av barnen på gården.
Initiativtagare till tavlorna är Ralf Bohlin och med dagens invigning sitter det fem olika tavlor som barnen målat.

Tavlor med ett tema.

Tavlorna som invigdes under måndagen speglar den bild som Ralf Bohlin vill se i Varberga, rena trevliga ytor utan massor med skräp och motivet den här gången var sopbehållarna i Varberga, den ena tavlan visar hur rent och fint det kan vara och den andra hur otrevligt det är när det står massor med skräp och sopor runt sopbehållarna.

Miljöintresse.

Ralf Bohlin är sopvärd hos ÖBO och han är också med i ett miljögrupp som städar och håller ordning på de fyra översta gårdarna i Varberga.
Ralf Bohlin höll ett kort tal under invigningen och han berättade att tavlorna är målade i ett syfte och det är att de som passerar tavlorna ska lära sig något.
Sopor som står fel är en stor extrakostnad för ÖBO och 716 000 kronor om året kostar det ÖBO:s hyresgäster att ÖBO får städa upp efter den som inte orkar slänga sina sopor på rätt ställe.
Ralf Bohlin avslutade med att säga att han hoppas att tavlorna ska ge de boende en tankeställare när de ska gå ut med sina sopor så att allt hamnar på rätt ställe.

Tredje invigningen av tavlor i Varberga.

Ralf Bohlin berättade att det här är tredje gången som de inviger tavlor som barnen målat och den här gången så blev det ett lite allvarligare motiv som Ralf bestämde.
Tidigare tavlor är sommar och vinter motiv men nu blev det sophantering och barnen har fått måla soptunnor med och utan sopor utanför och barnen tyckte att det var rätt roligt sa Ralf Bohlin.
Varberga har stora problem med sophanteringen och det är ofta det ligger skräp runt soptunnorna, gården där Ralf bor är undantaget men det beror på att han är och städar ofta och sorterar det som behövs innan de töms.

Måla är roligt.

Tanken att låta barnen måla tavlor kom för att Ralf Bohlin själv målar och att väggarna på förrådet såg bra tråkiga ut, de skulle också ordna någon barnverksamhet och då tänkte Ralf, berättade han, att de kunde köpa in några jätteskivor och låta barnen måla på dem och sedan har det fortsatt.
Det finns planer på ett par tavlor till men sedan börjar det bli trångt med utrymme, till nästa år planeras en välkommen skylt till ett mindre förråd och det finns en vägg kvar på cykelförrådet men sedan börjar väggarna ta slut och då får de hitta på något annat.

Roligt att blanda färg.

Meriana Afram var en av de elva som var med och målade tavlorna och det var roligt att få vara med och måla, det tog barnen ungefär två timmar att måla de stora tavlorna.
Roligast var att de själva fick blanda till rätt färger.
Meriana Afram berättade att hon tycker att det är roligt att sopsortera och även om hon inte vet hur allt ska sorteras så är det roligt att lära sig.
Ralf hade gjort en bana där de fik lära sig var olika saker skulle vara och den sa Meriana var rolig och hon lärde sig mycket.

11 unga var med och målade.

Det var elva unga som var med och målade den här gången.
George Afram, Samira Mirza, Noella Beike, Chantal Beile, Olivia Kurt, Simon Özer, Debora Kurt, Lukas Kurt, Christoffer Beile, Marcus Mirza och Meriana Afram.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar