×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-10-12  

Gör om Drottningparken till en skatepark?

Gör om Drottningparken till en skatepark?

Örebro hade under dagarna besök av arkitekten Janne Saario för att titta på en eventuell skateboardpark i Drottningparken.
Frågan om en Skatepark har varit långdragen men nu verkar det som att den kan vara på väg i alla fall och Drottningparken ligger i en bortglömd del av Örebro och området mellan parken och Gustavsvik är ödsligt och fyllt av vägar.

Örebro hade under dagarna besök av arkitekten Janne Saario för att titta på en eventuell skateboardpark i Drottningparken.
Frågan om en Skatepark har varit långdragen men nu verkar det som att den kan vara på väg i alla fall och Drottningparken ligger i en bortglömd del av Örebro och området mellan parken och Gustavsvik är ödsligt och fyllt av vägar.

Kanske om ett år.

Nu när en arkitekt är kontaktad så kan parken stå klar till nästa höst, men det förutsätter att allt går som planerat och att det inte blir några överklaganden på bygglov eller liknande förseningar.
Skateparken som planeras att ligga i Drottningparken ska bli stor och täcka större delen av parken, men den här parken är lite av en bortglömd yta och flera av ungdomarna som var med på rundvandringen visste inte om att den fanns innan dagens visning.
Parken sluttar ner mot en tunnel under motorvägen ut mot Gustavsvik och det kan bero på de höga sidorna att många inte tänker på att det ligger en park här.
Idag kan säkert tunneln kännas oroande eftersom det är ett ödsligt område men med en skatepark så kommer det antagligen bli både ljusare och mer liv och rörelse i området.

Millencolin Open kanske återuppstår.

Ungdomarna från Brädcentralen är ivriga på att det ska bli klart och att det blir en stor park som går att använda till flera olika typer av åkning.
Kenny Nord från Brädcentralen är inne på samma linje och om parken blir som de vill kommer Millencolin cupen att återuppstå.
Millencolin cupen var en stor och omtyckt skatetävling som lockade åkare från hela mellansverige och det var just tävlingen popularitet son blev dess öde, Brädcentralen hade inte möjlighet att fortsätta med tävlingen då den växte ur deras lokaler och de inta hade någon annan stans att hålla den.

Finns många parker.

Magnus Helmersson från Skate Out berättade att det finns drygt 55 olika betong skateparker runt om i landet och Skategruppen som driver frågan om en betongpark har pratat mycket om det estetiska i parken. Eftersom det finns så många parker redan vill de att Örebros skatepark ska sticka ut och vara unik.
Kenny Nord sa att den ska vara lätt att känna igen bara på utseendet så om man ser ett foto ska man direkt kunna säga att det är Örebros skatepark.
- Det blir mycket foto och media spritt på nätet så när man ser bilder härifrån så kan man se att det här är Örebroparken, då uppnår ju också staden ett syfte i det, sa Magnus Helmersson.

Eftersökt arkitekt.

Janne Saario är en eftersökt arkitekt för skateparker och en av anledningarna till att han lyckas så bra kan vara att han startade som skatare.
Janne Saario var i Örebro på ett tvådagars besök och första dagen ägnades till största delen åt att se Örebro eftersom Janne Saario har gjort sig ett namn för att göra lokala parker som man passar in i resten av staden, därför vill han få en känsla för miljön.
Under dagen hade han besökt Svampen, Stadsparken och de hade också besökt de skateytor som finns i dag för att titta hur Örebros skatare åker, Janne Saario såg ivrigt fram emot kvällen när han skulle vara med på en workshop för Örebros skatare där de skulle få berätta vad de vill med parken.

Drottningparken ett perfekt ställe.

Janne Saario sa också att Drottningparken var ett perfekt ställe, det är tillräckligt med utrymme, vackra träd och inga grannar, inga levande grannar i alla fall, Södra Kyrkogården ligger precis vid Drottningparken men de borde inte klaga.
Janne Saario sa också att det är viktigt att parken passar in och en fördel med en skatepark är att olika former är inget hinder.
En skatepark ger möjligheten att skapa en väldigt stor skulptur och det är därför han tycker att det är bra att lyssna till de lokala skatarna och få reda på vad de vill ha.

Startade som skatare.

Janne Saario startade som skatare och under sju år reste han runt i världen som proffs, det var resorna som fick honom intresserad av parker och arkitekturen så nu fortsätter han på det som startade som en hobby när han var sex år gammal.

Lång väntan.

Vi fick också en intervju med en av skatarna som var med under rundvandringen och han berättade att han arbetat för en betongpark sedan han började skata och i dagsläget är han mest på ytan i Tybble som skatarna har fått av kommunen men där har de fått göra allt själva.
Nu börjar det äntligen hända något konkret med skateparken och Janne Saario var inget nytt namn utan han har kollat in bilder från skateparken i Luleå som Janne Saario har ritat och den är grym så han hoppas att det blir något liknande i Örebro.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar