×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-03-28  

Satsning på dans i Vivalla.

Satsning på dans i Vivalla.

Det görs en stor satsning på alla dansare i Vivalla av den sittande politiska majoriteten i Örebro kommun.

Det görs en stor satsning på alla dansare i Vivalla av den sittande politiska majoriteten i Örebro kommun.

Ny lokal snart klar.

I maj står förhoppningsvis den nya danslokalen färdig i Vivalla så att dansarna slipper ställa in sina träningspass eller byta lokaler med kort varsel.
Den nya danslokalen ligger i den gamla motionshallen som ligger mellan de gamla idrottshallarna och den kommer att inredas med dans som huvudsyfte, men kommer också kunna användas för andra aktiviteter som areobics och liknande som behöver ett mjukt golv.
Just nu håller de på att renovera byggnaderna efter branden som förstörde idrottshallen och de passar också på att göra ordning på danslokalen 230 000 kronor beräknas hallen kosta när den är helt klar och inredd, berättade Ulf Lindin enhetschef Fritid och ungdomsverksamhet gemensamt.

>Planerat länge.

De som fick berätta nyheten för några av de dansande tjejerna var Behcet Barsom (KD) och Eva Eriksson (S).
Inför budgeten 2012 fick förvaltningen i Kultur och medborgarnämnden i uppdrag att inventera dansverksamheten i Örebro och deras inventering visade att dansintresset är stort och då speciellt stort i Vivalla som har flest aktiva dansare av områdena i staden.
Förutsättningarna för dansverksamhet ser olika ut i stadsdelarna berättade Behcet Barsom och speciellt Vivalla var i behov av en permanent lösning som kan fungera under en längre tid.

Det har satsats tidigare.

Det har satsas på dansen i området tidigare, bland annat gjordes en lokal i ordning i skolans källare men den har dålig ventilation och lågt i tak så den fungerar inte så bra.
I samlingssalen i Vivalla centrum har de också haft dansverksamhet och i kulturarenan men i centrum så klagade de runtomkring och i Kulturarenan var inte tjejerna prioriterade och fick därför ställa in sina träningar med kort varsel.

Dans är viktigt.

Eva Eriksson sa bland annat att dans är viktigt och Örebro kommun har satsat på traditionella pojksporter till stor del, som fotboll och nu är det dags att satsa på något som lockar tjejer till största delen.
Eva Eriksson sa bland annat att de är väldigt glada över att ha kunnat hitta den här lösningen som gör att tjejerna får en egen danslokal.
- Man har nyligen avslutat en undersökning på Örebro universitet angående nyttan av dansen och att det är fysiskt och psykiskt väldigt bra att dansa, att det stärker självkänslan hos tjejer, sa Eva Eriksson.

Danslokalen är just nu en byggarbetsplats.

Just nu håller det som ska bli en danslokal att renoveras efter branden som förstörde idrottshallen vid Vivallaskolan och under byggandet upptäckte de precis en skada i golvet som måste åtgärdas men det innebär också att de kan se till att det blir rätt sorts golv och matta i lokalen från start och danslokalen beräknas vara klar till i slutet av maj.

Glada tjejer med på pressträffen.

Miranda Hashani, Melissa Röymo, Judith Herbst, Jennifer Röymo och Frida Thelin heter tjejerna som kom till det här pressträffen och de hade inte fått veta något i förväg om vad de skulle få höra så det var en glad nyhet för dem att de ska få en ny danslokal.
Tjejerna har dansat mellan två och fyra år och de är medlemmar i föreningen The Movement och dansar i gruppen Bruck Out.
Tjejerna sa att den nya lokalen verkade super och med tanke på de problem de har haft tidigare med lokalbyten och snabba ändringar så kommer det här bli jättebra.

Intresset för dans kan öka ännu mer.

Tidigare så fanns det dansare från övriga Örebro som tränade i Vivalla men när det blev problem med lokaler var det många som hoppade av, tjejerna tror nu att flera av dem kan komma tillbaka igen när det finns en lokal som är tillägnad dansen och chansen finns att intresset för dans i Vivalla ökar ännu mer så att den nya lokalen kommer att bli för liten.
En egen lokal blir som ett andra hem och en stabil punkt i tillvaron, de här tjejerna satsar allt de kan på dansen och de är med och tävlar i olika sammanhang med bra resultat, så nu hoppas vi att tjejerna får lugn och ro och kan koncentrera sig på träningen i framtiden.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar