×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2013-03-25  

Flera små hallar istället för en stor elithall i Vivalla.

Flera små hallar istället för en stor elithall i Vivalla.

Idag hade Folkpartiet i Örebro en pressträff där Staffan Werme och Jerker Lindgren presenterade ett alternativt förslag till fotbollshall i Vivalla.

Idag hade Folkpartiet i Örebro en pressträff där Staffan Werme och Jerker Lindgren presenterade ett alternativt förslag till fotbollshall i Vivalla.

FP vill satsa på bredd.

Folkpartiet vill satsa på bredd istället för en stor elithall som Staffan Werme kallar fotbollshallen som planeras i Vivalla.
Jerker Lindgren har varit i kontakt med idrottsföreningar i Örebro för att få reda på vilka satsningar de skulle vilja se inom idrotten i staden och de vill se fler mindre hallar som är mångsidiga i stället för en stor för fotboll.
Folkpartiets förslag innebär nio olika hallar som ligger nära befintliga idrottsföreningar som har ordning och reda i klubbarna och att föreningarna på sikt kan vara med och driva hallarna.

Tre olika typer av hallar.

Det som Folkpartiet vill bygga mest av är inomhushallar med måtten 20 x 40 meter som kan användas till flera olika idrotter till exempel basket, volleyboll och gymnastik.
Sex stycken inomhushallar vill Folkpartiet se och de ska byggas vid redan befintliga idrottsplatser nämligen, Alkärrets IP, Sörbyvallen i Tybble, Brickebackens IP, Vivalla IP, Mariebergs IP och Garphyttans IP.
Folkpartiet vill också bygga två så kallade Labanhallar som är inomhushallar för 9-mannafotboll och de hallarna ska också ha konstgräs.
Hallarna ska ligga i Pettersberg och i Varberga.
Hallen i Varberga vill folkpartiet bygga bredvid Syrianska föreningen för att kunna ha ett samarbete med föreningen om hallen och de utesluter inte att Syrianska så småningom kan ta över bokningar och liknande för hallen.
Sist men inte minst vill de bygga ett Ridhus i Karlslund.

Inte bara hallar.

Folkpartiet har tidigare föreslagit planer med konstgräs vid Lugnet, Lundby, Sturehov, Lillån och Trängen som också skulle gynna den lokala idrotten i staden.
På längre sikt vill Folkpartiet också bygga två ishallar en i Vivalla och en någonstans på Universitetsområdet men den satsningen ligger längre fram eftersom ishallar är dyra historier både att bygga och driva, men behov finns.

Samverkan är viktig.

Folkpartiet vill samverka med de aktiva idrottsföreningar som finns i Örebro och därför har de valt områden för hallbyggen där det finns etablerade och aktiva idrottsföreningar.
En annan viktig del är att Örebro växer så det knakar och det har Folkpartiet också räknat in när de bestämde var i staden hallarna skulle placeras, så många som möjligt av Örebroarna ska ha tillgång till hallarna och då är det smart att lägga de nya hallarna vid områden som växer.

Idrott i Örebro är mer än fotboll.

Jerker Lindgren berättade att Folkpartiet lägger det här förslaget därför att idrott är mycket mer än fotboll och de vill att många Örebroare ska få möjlighet att träna och att en elithall i Hjärstaskogen blir för låst till en idrott och att idrott är så mycket mer.
Folkpartiet vill bredda idrotten för både tjejer och killar och därför presenterar de ett alternativt förslag.
Jerker Lindgren har haft kontakt med många idrottsklubbar och de har ett stort tryck just nu med många som vill vara aktiva inom idrotten och den stora inflyttningen till Örebro gör att trycket kommer att öka.
- Trycket på de lokala föreningarna att erbjuda lokaler är stort och då tror jag att det är bättre att satsa på fler lokaler än att satsa på en stor, sa Jerker Lindgren.

Ingen ekonomi än.

Ekonomin för att bygga hallarna finns inte än utan Folkpartiet har utgått från de summor som en fotbollshall i Vivalla skulle kosta och det är ca 150 miljoner.
Om den siffran stämmer vet de inte men det som Folkpartiet nu föreslår med flera mindre hallar skulle bli billigare än 150 miljoner i alla fall.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar