×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


Publicerat: 2008-12-14       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Luciafirande i Varbergaparken.
Lucirafirandet i Varbergaparken inleddes av Linda Nordin-Johansson som hälsade publiken välkommen och var konferencier under kvällen.
Först ut på scen var Jonatan Lindner som var årets lokalartist på O Helga Natt konserten i år. Jonatan Lindner ackompanjerad av Per-Emil Jakobsson framförde tre låtar och vi fick än en gång höra Maybe this christmas som han passar hans röst bra.

Naturligtvis var det även Lucia tåg, hela tre stycken under kvällen. Det första kom från Hagaskolan och de framförde bland annat den traditionella sankta Lucia och en lite mer omgjord version likadant med Staffan var en stalledräng.
Deras musiklärare passade på att berätta att Luciatåget som kom med häst och vagn till Varbergaparken enbart var halva tåget mot det de haft i skolan och med tanke på hur duktiga de var att sjunga så måste det ha varit en trevlig morgon på Hagaskolan.

Publicerat: 2008-12-08       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com O, Helga Natt på Stortorget.
Söndagen den andra advent var det traditionsenliga O Helga Natt på Stortorget i Örebro.
Trots det lite fuktiga vädret så var det fullt med publik på torget och bra stämning av förväntan inför den åttonde konserten med O Helga Natt.

Konferencier för kvällen var tidigare Landshövding Gerd Engman, som inledde kvällen med att hälsa den stora publiken välkommen och säga att i kväll är det ni i publiken som står i centrum.
En av de viktiga bitarna med O Helga Natt är ju just allsången som brukar höras långt och i år så fick publiken börja med att sjunga upp sig under ledning av Gerd Engman och Solvieg Ågrens ledning.

Publicerat: 2008-10-26       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Fläsket Brinner.
Under tisdagskvällen kunde den som ville få en nostalgitripp tillbaka till början av 1970-talet av Fläsket brinner när de spelade på Frimis i Örebro.
Konserten anordnades av Örebro Jazz & Blues Club och var den femte konserten på Frimis sedan de blev tvingade att flytta från Strömpis.

Cecilia Bucht-Sandberg som är vice ordförande i föreningen agerade som konferencier under kvällen och hon riktade ett stort tack till Kävesta musikhögskola som ställde upp med förband till kvällen då musiklinjen hade ställt in med kort varsel. Publiken fick lyssna på bandet Räddarna i nöden som levererade jazz av hög kvalitet.
Publiken fick lyssna till lite blandad mix av jazz och de blev uppskattade. Kul att se så unga och duktiga musiker

Publicerat: 2008-10-26       Kommentarer [ 3 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com The Mersey Beatles på Club 700
Under lördagskvällen var det full fart på Club 700 i Örebro när The Mersey Beatles var tillbaka i Örebro.
The Mersey Beatles är ett tribute band till The Beatles och de är dessutom Liverpools officiella hyllningsband till Beatles vilket betyder att de förutom att spela på The Caverns också är ute och reser för att marknadsföra Liverpool runt om i världen.

The Mersey Beatles spelar på The Caverns de flesta torsdagar och nu var det dags för Sverige att få en ordentlig dos av Beatles.
Trots att det var näst sista spelningen på deras turne i Sverige så verkade inte bandet trötta, utan spelsugna och inriktade på att ge Örebroarna en riktigt bra show precis som förra året de spelade på Club 700.
I år så var det en större publik och stämningen var bra och det hade varit konstigt annars med en publik som är ute efter att få höra bra musik så det kunde inte bli fel.

Publicerat: 2008-10-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Ingemar Olsson och världens barnkör.
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com Under lördagen var det en konsert på Stortorget i Örebro med Ingemar Olsson och världens barnkör.
Platsen var framför Nikolaikyrkan och det var många barn på plats för att sjunga.

Publiken bjöds på en del ur Ingemar Olssons stora repertoar och tonvikten under konserten låg just på musiken.
Gästartister var Sipan och Robin som hör till de yngre musikerna i Örebro och som ägnar sig åt rapmusiken.
Sipan är den av de två som är mest känd i Örebro, han kommer från Oxhagen och skriver personliga texter, men under konserten på Stortorget framförde han och Robin två sånger som skrivits av Ingemar Olsson och de passade alldeles utmärkt som rap texter, även om de inte är skrivna som det original.

Publicerat: 2008-09-28       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Vandrande konsert efter Lilla å promenaden.
Under lördagen var det en lite udda konsert i Örebro. Det första musikstycket spelades vid bron mellan Hagaby och Holmen på väster i Örebro och sedan spelades det nya musikstycken vid de broar som finns efter lilla å promenaden. De som spelade var Stockholms saxofonkvartett och alla musikstycken var specialskrivna av kompositörer som är verksamma i Örebroområdet.

Alla kompositörer är även med i föreningen Musikspektra T som har som mål att vara ett forum för ny musik och att underlätta kontakter mellan de som komponerar ny musik och många av de som hade komponerat korta musikstycken till broarna efter Lillån arbetar även som lärare inom musik på något sätt.

Publicerat: 2008-09-14       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Elvis Gospel på Hjalmar Bergman teatern.
Lördagskvällen gick i gospelns tecken i Örebro då Hjalmar Bergman teatern fick besök av Karlskogasonen Kent Lundberg och EP Band & Quartet.
I god tid innan dörrarna in till teatern öppnades började publiken anlända och det var trevlig stämning redan ute i foajen på Hjalmar Bergman teatern.

Konserten på Hjalmar Bergman teatern var en releasekonsert.
Kent Lundbergs nya skiva började säljas på fredagen och den stora konserten var igår i Karlskoga som sig bör.
Kent Lundberg berättade från scen att det att vill sjunga gospel beror på att han när han var 10 år hörde en gospel med Elvis och den gjorde starkt intryck på honom.
Skivan Seeing is believing var den andra gospel skivan baserad på Elvis musik som Kent Lundberg släpper och vi hoppas att den säljer bra för det är hög kvalite både på sång och musik och det märks att Kent Lundberg har hållit på med musik länge.

Publicerat: 2008-09-02       Kommentarer [ 3 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com V.OX-festivalen 2008
Den 30 augusti 2008 års V.OX-festival av stapeln i Varbergaparken.

I år bjöd V.OX-gruppen på en bred blandning av musik, från Millie Smals gamla dunderhit från mitten av 60-talet My boy Lollipop till coverbandet Denieds versioner av gamla The Clash, Ramones och Ebba Grön-låtar och slutligen det stora dragplåstret under årets festival, Nanne Grönvall som till stor del sjöng låtarna från sin nya CD.

Vänsterpartiet var på plats som en del i den dörrknackning de just nu genomför i Varberga.
Eftersom dörrknackningen fortfarande pågår kunde Hans Blomberg inte ge något direkt svar på hur det går, men många av dem de pratade med hade redan fyllt i blanketten när Vänsterpartiets representanter knackade på.

Resultatet av dörrknackningen kommer att presenteras på Varbergas Bibliotek den 10 september.

Sensus var inte bara där för att de hade haft hand om att skaffa musiker till scenen, de var även där och informerade om sin verksamhet. Bosse Saf sa att det var skönt att komma ut bland människor igen.

Publicerat: 2008-08-24       Kommentarer [ 1 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Länsförsäkringar Bergslagen 160 år.
Under 2008 firar Länsförsäkringar sitt 160-års jubileum och de firar det på ett storslaget sätt. I april bjöd Länsförsäkringar 5000 av sina kunder i Örebro på gratis föreställning med Cirkus Brazil Jack och nu i augusti får deras kunder i Västmanland samma erbjudande, Dessutom arrangerar de två stora gratiskonserter i Örebro och i Västerås där Thomas Ledin ingår som huvudakt.

Länsförsäkringar Bergslagen har funnits i Örebro sedan 1848 och har sedan starten utökat sin verksamhet stadigt med från att enbart vara försäkringar till att ha dessutom blivit både bank och bostadsförmedling.
Några av milstolparna i Länsförsäkringars historia är att 1969 infördes den blå,vita och röda logon för första gången och att de under hela sin utveckling fram till idag har breddat sin verksamhet.
1952 började Länsförsäkringar teckna motorfordonsförsäkringar och 1961 kom de med sjuk och olycksförsäkringar, 1987 kom de med djurförsäkringen Agria och 1992 samlades alla gemensamma verksamheter i en stor koncern Länsförsäkringsbolagens AB, 1996 utökade de verksamheten med att införa bankservice och under 2000-talet har de införlivat andra fastighetsbolag till sin verksamhet.

Publicerat: 2008-08-09       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Lars Winnerbäcks konsert i Brunnsparken.
Fredagskvällen den 8 augusti var Lars Winnerbäck med fler artister på besök i Brunnsparken med sin sommarturne, som innehåller mycket mer än enbart Winnerbäck.

Trots regnväder så ringlade kön in till Brunnsparken lång och sakta men säkert fylldes området upp med publik.
Det var många som väntade ut regnvädret och inte kom och hörde alla artisters framträdanden.

Det svagaste kortet under turnen är faktiskt det framträdande som inleder kvällen, nämligen Almost like boys som framförs av Cissi, Nour & Maud.
Almost like boys är en teaterföreställning där de driver med könsroller i samhället och försöker sig på alternativ sexualundervisning. Det blir många generade skratt från publiken och en hel del som verkar känna igen sig i det som utspelas. Det som gör pjäsen sevärd är Maud Lindström som i brytpunkter mellan scener i pjäsen underhåller publiken med sina visor som är underhållande och ärliga.
Det är svårt att göra om en pjäs som normalt är 90 minuter till en pjäs på 45 minuter och jag tror att det är den stora förkortningen som gör att pjäsen inte riktigt fungerar under turnen.

Publicerat: 2008-08-04       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Barnens Allsång från Skansen i Brunnsparken.
Trots en åsk- och regnfylld eftermiddag så var det många som tog sig till Brunnsparken för att titta på Barnens Allsång från Skansen.
Redan en timme innan föreställningen började var det rikligt med besökare på plats inne på Brunnsparkens område, innan föreställningen kunde börja så fanns det aktiviteter från sponsorer och andra att ägna sig åt och naturligt vis kunde man handla i kiosken.

IF Metall som är huvudsponsor hade en tipspromenad där högsta vinsten var en cykel och det var många ur publiken som passade på att gå tipspromenaden, även Trygg Hansa hade en utlottning och där var högsta vinsten en tv, något som också lockade många att vara med och tävla.

För att locka publiken till scenen så passade poliserna Kling och Klang på att gå runt framför scen och prata och skoja med publiken naturligtvis fanns även Pippi Långstrump och Fröken Prysselius med.

Publicerat: 2008-07-28       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Årets sista Julisöndag med Musik i Stadsparken.
Så var det dags för den sista av Musik i Stadsparken för i sommar, men enligt Johannes Nilsson så kanske det blir en återkoppling i september på Stadsparkens scen, men i nuläget är inget bestämt.

Under eftermiddagen fick vi höra en blandning av indierock, trashmetal och sist var det musik åt det melodiösa punkhållet.

Julivädret har inte visat upp sin bästa sida i år och vår förhoppning om bättre väder kom snabbt på skam, timman inan det började i Stadsparken den här sista söndagen i juli kom regnet, och fick besökarna att söka sig till torrare ställen.
Synd för alla band höll liksom tidigare söndagar var riktigt bra.

Publicerat: 2008-07-26       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Sofia Karlsson på besök i Stadsparken.
Vi försöker alltid hitta något positivt att skriva om alla artister vi lyssnar på, när det gäller Sofia Karlsson är det lättare en vanligt, mycket lättare till på köpet.

Under lördagskvällen var som många märkte en stor del av Stadsparken avspärrad, anledningen var att Sofia Karlsson var på besök i Örebro.

Många Örebroare kom till Stadsparken för att bli lyssna på och underhållas av Sofia Karlsson och hennes musiker.
Hur besökarna valde att tillbringa kvällen varierade men det var många som hade med sig egna stolar eller filtar, och tur var det eftersom bänkarna som finns framför scenen snart var fulla.

Publicerat: 2008-07-25       Kommentarer [ 3 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com RIX FM festival 2008.
Den 23 juli var det äntligen dags för RIX FM Festival på Stortorget I Örebro, festivalen startade som vanligt med invigning av upplevelsebyn där alla sponsorer hade möjlighet att locka besökare till sina bås.
Nytt för i år var den lilla scenen som fungerade alldeles utmärkt för att behålla besökare lite längre i upplevelsebyn. På lilla scenen var det Tommy som med god hjälp av DJ Dahlberg bjöd på musik samt ett antal tävlingar och det var även där som Patrik Isaksson och Ola signerade skivor och vad det nu var fansen ville ha signerat.

Sponsorerna för i år var SonyEriksson, Pågen, Tele2, Yoggi yalla, Hyundai och Scandic hotel, RIX FM festival uppmanade även publiken att stödja cancerfonden, vilket man kunde göra via ett enkelt sms som kostade 20 kronor.

Alla sponsorer hade olika tävlingar och den mest eftertraktade vinsten var ett backastagepass till konserten på kvällen.

Publicerat: 2008-07-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Musik i Stadsparken
Nu var det dags för den andra upplagan av musik i Stadsparken som arrangeras av SceniT.

Förra söndagen var det en blandning av punk och rock band men den här söndagen var det mer rock och pop betoning på banden även om vi tyckte att det fanns en del av punkinfluenser i det sista bandet för dagen nämligen Cube;ism.
Cube;ism är lite av veteraner på scen om man jämför med de andra banden som spelade och det märktes på hur de använde sig av scenen under deras framträdande. Cube;ism har spelat ihop sedan 2005 men energi har de helt klart fortfarande och de ser ut att trivas på scen.

Publicerat: 2008-07-08       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Juliscen i Stadsparken.
Första söndagen i juli var det dags för den första av 4 söndagar med musik på Stadsparkens scen.
Musik i Stadsparken arrangeras av SceniT i samarbete med Örebro konserthus och Örebro kommun.

Först ut på scen var punkbandet Gulzot från Lindesberg.
Bandet har funnits sedan 2006 men fanns även tidigare men tog en rast från musiken ett tag, vi uppskattade att få höra dem och att de framför eget material där influenser från andra punkband kan kännas igen ibland.
Vi pratade lite med Crille som är sångare efter spelningen och de var nöjda även om det var lite dåligt med publik.

Publicerat: 2008-06-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Allsång i Varbergaparken
Skolavslutningen i grundskolan i Örebro gick att fira genom att vara med under allsången i Varbergaparken.
Allsången leddes av Magnus Sjögren och det bjöds även på en blandad musikalisk upplevelse från Varbergaparkens scen.

Trots att vädret inte visade sitt bästa humör så var det ändå en del människor som passade på att vara med under allsången och första halvan av programmet gick bra med hyfsat med publik.
Tyvärr kom sedan regnet, och det regnade ordentligt om än inte så länge men det var ändå några kvar framför scenen till lådleken som går ut på att man får välja innehållet i en låda eller pengar.

Först ut var naturligtvis Magnus Sjögren själv med sin Örebro sång som de flesta som har varit på allsång tidigare redan känner till.

Publicerat: 2008-04-06       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Marie Picasso på Örebrocupens disco.
En del av Örebro cupen i innebandy i Örebro var det stora discot på Conventum, tanken var att discot skulle hållas i nya Conventum arena men fick flyttas till Kongresshallen eftersom matcherna pågick längre än beräknat.

Örebrocupen är en stor tävling inom landbandyn i Sverige och i år var det drygt 270 lag anmälda. Lagen får logi på flera olika platser i staden, roligt att se att så många skolor fungerar som övernattningslokaler och på så sätt även har en viktig funktion utanför skoltid och de hit resta lagen får en möjlighet att se mer av Örebro än enbart olika arenor.

Örebrocupen i innebandy är en stor händelse och det märks även på organisationen den kräver från ÖSK ungdom, de har mycket att fixa så som busstransporter till och från de olika arenorna där spelet är placerat, men även att planera för det enorma discot måste ha krävt tid och ansträngning från deras sida.

Publicerat: 2008-04-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Rockregn på Kulturhuset.
På fredagskvällen var det dags för Rockregn på Kulturhuset i Örebro. Rockregn är ett skolprojekt som har blivit utfört av Björn Wallberg och Simon Dahlberg, som går på rockgymnasiet i Örebro.
Tanken bakom Rockregn var att skapa en musiktävling som var bättre än de som redan finns, Björn Wallberg har själv deltagit i musiktävlingar och ville nu som ett skolprojekt skapa en musiktävling som är bättre än alla andra och de lyckades skapa en bra tävling.

Roligt att tävlingen hölls i A-salen på kulturhuset, de flesta band har spelat i B-salen men nu var det dags för en större och framför allt högre scen att spela på.

Startfältet var blandat och alla var tvungna att spela en cover av en välkänd sång, många hade valt ABBA:s Mama Mia och alla framförde sin cover på ett bra sätt. Black Mirror som var kvällens yngsta band hade i stället valt Teddybjörnen Fredriksson som är en av Lasse Berghagens klassiker och de fick alla i A-salen att sjunga med i refrängen.

Publicerat: 2008-03-27       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Mats Ronander spelade på Strömpis.
En höjdpunkt i snöovädret var att Mats Ronander spelade på Strömparterren i Örebro.
Naturligtvis var det inte enbart Mats Ronander utan han hade hjälp av Benneth Fagerlund på keyboard och Martin Tallström på gitarr Mats Ronander själv spelade munspel en hel del under kvällen men naturligtvis så fanns även hans gitarr med.

Kvällen startade med Blues Art Big Band som förband, Blues Art Big Band är från Kulturskolan i Örebro och de är ett storband som hade lite svårt att få rum på scenen på Strömpis, vi fick höra en del av deras reportoar som är ganska blandad trots allt. En av mina favoriter Can´t buy me love och Dancing in the streets var en bra start på den lite bluesiga tonen på kvällen.

Publicerat: 2008-03-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Björn Skifs uppträder på Conventum.
I kväll var första av tre framträdande av Björn Skifs på Conventum.
Det var en i högsta grad positiv upplevelse att återse denna sjungande legend, speciellt som han med sin senaste skiva i2i verkar ha hittat tillbaka till det där att spela mer med hjärtat och för att det är roligt än som sist jag såg honom och det mesta verkade gå på rutin.

Nu menar jag inte att han var dålig då, för trots allt, inte ens när han är mindre bra är han dålig, men redan i Turn on the light visar han en enorm klasskillnad mot då, och det blev bara bättre.

Publicerat: 2008-02-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Rasmus H Thomsen höll en release-konsert i Örebro.
Måndagen den 11 februari var det jazziga toner på Örebro universitet, anledningen var att Rasmus H Thomsen firade sitt första skivsläpp med en spelning i musikhuset på universitet.

Albumet som heter SE spelades in under tiden som Rasmus var utbytesstudent vid Örebro musikhögskola, anledningen att en dansk vill gå på Örebro universitet var flickvännen som han numera har gift sig med och tagit med sig till Köpenhamn.

Publicerat: 2008-01-03       Kommentarer [ 3 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Xmas-fest i Kulturhuset.
Den 2 januari var det Xmas-fest för alla hardcore fans i Örebro, då ordnade Deadvibrations i samarbete med Nightmare production en helkväll i b-salen.

Först ut på scenen nere i b-salen var Lost Kind som är ett Örebroband bestående av fem musiker, bandet startades i början av 2004 och har snart 4 års jubileum, grabbarna är bra men kan behöva öva in lite mellansnack, visst är det trevligt med musik rakt av också men lite mer prat mellan låtarna skulle inte vara helt fel.

Another Year var nästa på scen och där hade sångaren Marcus Ericsson mellansnacket klart. Another Year har tidigare släppt en demo och nu är ett album på väg enligt Marcus Eriksson så är allt klart utom layout, skivan beräknas släppas till mars eller däromkring, släppet är inte tidsbestämt än, men ni som gillar Another Year får hålla koll efter skivan när den nu kommer.


Visa alla artiklar i Musik skrivna under:
2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018   2019   2020   2021   2022   2023   2024   
 
 

Pil Vänster Pil Höger  Juli   2024
© 2024 - Johan Gullberg - Knytpunkt Örebro
Ti On To Fr
1234567891011121314 15161718192021 22232425262728 293031  

Knytpunkt Örebro Facebook grupp


Äldre Artiklar:
Socialdemokraternas kvinnoförbund hade en heldag på Stortorget.
Socialdemokraterna har ett stort kvinnoförbund som då arbetar för kvinnofrågor och det är en stor och aktivt del av Socialdemokraterna, den här dagen var det flera av medlemmarna i Örebro som turades om att tala på torget.

Läs hela artikeln.

Örebroliberalerna firade 120 år.
Under lördagen så firade Liberalerna i Örebro sitt 120års kalas på Stortorget precis nedanför valstugorna och på scenen så blev det naturligtvis prat om politik och så bjöds det på bra musik av Freddie Liljegren och Dunderklubben, förutom det som hände på scenen så hade de lite tävlingar och ponnyridning.

Läs hela artikeln.

Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani pratade om EU.
Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani var på besök i Örebro och förutom dörrknackning var hon en stund vid valstugan på stortorget och vi fick en kort intervju.
Abir Al-Sahlani var på ett strålande humör och såg fram emot att träffa örebroare i valstugan.

Läs hela artikeln.

Jacob Forssmed (KD) besökte Örebro.
På onsdagseftermiddagen var Kristdemokraternas vice partiordförande på besök vid valstugorna på Stortorget och det var det första valtalet vi hörde i den här valrörelsen.
Klockan 17:00 är kanske lite sent att komma till Stortorget även om det fortfarande är högsommar varmt ute för det var inte så många som var kvar på torget och de flesta andra partier höll på att plocka ihop sina stugor för dagen.

Läs hela artikeln.

Moderaterna vill arbeta för ökad trygghet.
Under tisdagen presenterade Moderaterna i Örebro sitt kommunala handlingsprogram under en pressträff och det de valde att tala om var trygghet, trygghet på flera olika plan och hur de vill arbeta för ett tryggare Örebro kommun, med på pressträffen var Maria Haglund och Anders Åhrlin.

Läs hela artikeln.

Mingel vid valstugorna med Kristersson och Pehrson.
Under måndagsförmiddagen så fick valtorget besök av två partiledare på samma gång nämligen Ulf Kristersson från Moderaterna och Johan Pehrson från Liberalerna.
Det var många lokala politiker på plats på torget för att hinna med en kort pratstund med sin partiledare men tyvärr hann många som ville inte fram.

Läs hela artikeln.

Socialdemokraternas valmanifest.
Socialdemokraterna i Örebro presenterade sitt valmanifest för de kommande fyra åren och de som presenterade valmanifestet var John Johansson och Jessica Ekerbring.
Redan i våras presenterade Socialdemokraterna i Örebro sina fem övergripande vallöften och nu presenterade de lite mer konkreta saker speciellt när det gäller skolan.

Läs hela artikeln.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.
Nu är det lite mindre än en månad till valet 11 september och idag så presenterade Liberalerna i Örebro sitt valmanifest i Slottsparken.
Liberalerna i Örebro fortsätter med sina satsningar på skolan men de talade också om infrastruktur och vård och omsorg.

Läs hela artikeln.

Centerpartiet Örebro presenterade det lokala valprogrammet.
Centerpartiet i Örebro presenterade sitt valprogram inför valet 11 september och programmet presenterades av Jimmy Nordengren, första namn på kommunlistan, med på pressträffen var också Anna Ekström och Anders Olsson som är andra och tredje på kommunlistan.
Det var Jimmy Nordengren som skötte själva presentationen och det var en snabb genomgång av en lång rad av punkter.

Läs hela artikeln.

Nationaldagsfirande i Stadsparken.
Äntligen dags att fira Sveriges nationaldag och nu var det äntligen dags för ett riktigt firande efter två år av digitalt firande och det verkade som att många hade saknat det riktiga firandet för Stadsparken i Örebro var nästan överfull med människor.
Det var inte enbart underhållning från två scener utan också en del föreningar på plats eftersom föreningarnas dag också var sjätte juni i år.

Läs hela artikeln.