×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-07-25  

RIX FM festival 2008.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Den 23 juli var det äntligen dags för RIX FM Festival på Stortorget I Örebro, festivalen startade som vanligt med invigning av upplevelsebyn där alla sponsorer hade möjlighet att locka besökare till sina bås.
Nytt för i år var den lilla scenen som fungerade alldeles utmärkt för att behålla besökare lite längre i upplevelsebyn. På lilla scenen var det Tommy som med god hjälp av DJ Dahlberg bjöd på musik samt ett antal tävlingar och det var även där som Patrik Isaksson och Ola signerade skivor och vad det nu var fansen ville ha signerat.

Sponsorerna för i år var SonyEriksson, Pågen, Tele2, Yoggi yalla, Hyundai och Scandic hotel, RIX FM festival uppmanade även publiken att stödja cancerfonden, vilket man kunde göra via ett enkelt sms som kostade 20 kronor.

Alla sponsorer hade olika tävlingar och den mest eftertraktade vinsten var ett backastagepass till konserten på kvällen.

I Tele2båset var det full fart och de hade fullt upp med att hjälpa kunder med olika saker, en av de vanligaste frågorna de fick enligt Helene Eriksson var vilket mobilabbonemang passar mig bäst och det kan vara lite svårt att veta eftersom de har många olika, men med lite frågor så brukar vi kunna hjälpa dem att bestämma sig.
En av de svåraste sakerna med att stå så här var enligt Helene de som ville ha hjälp med att ladda hem musik och att det inte fungerade som det skulle, som tur är så hade de ändå kunnat hjälpa alla kunder till slut. Helene som var med för andra året tyckte att det var ett roligt arbete och att det var roligt att träffa så mycket kunder i varje stad som RIX FM besöker.

Patrik Isaksson var först ut på lilla scenen och han kom med en överraskning eftersom han inledde med att spela tre låtar, vilket inte var planerat, men blev väldigt uppskattat av publiken. Det verkade som att det hade kunnat bli fler låtar spelade om det inte hade varit så varmt, men som vanligt under RIX FM Festivalen så strålade solen och det var riktigt varmt i upplevelsebyn. Patrik Isaksson passade på att uppmana publiken att köpa hans skiva så att han kan ta sig upp till första platsen på skivförsäljningen nu ligger han enbart tvåa och han har hört att det bara är en etta som gäller. Patrik Isaksson har en stor bredd på sin publik och det var många olika åldrar i den långa kön som ringlade upp på scenen för att få autografer.

Ola var också på plats och skrev autografer, då var kön ännu längre men alla han få en autograf och enligt hans manager Therese Klüger så gick skivförsäljningen väldigt bra och allt hade fungerat som det skulle.

Även om många passerade igen upplevelsebyn under dagen så är det trots allt den stora konserten som lockar mest publik och precis som vanligt så började de mest hängivna fansen att komma tidigt för att få bra platser framför scen. Malin och Diana kom tidigt för att ha bra platser och kunna se Ola, Malin var den som var ivrigast och hon har redan hört och sett Ola många gånger, Diana ville även se Brolle och Ramsells som är husband under RIX FM festivalen.

Konserten började med att de två konferenciererna Alexandra Maric och Erik Wedberg intog den rökfyllda scenen för att hälsa publiken välkomna. Eftersom vinden låg på mot scenen så låg röken kvar lite längre än vanligt vilket gjorde att Erik Wedberg och Alexandra Maric hade svårt att se publiken trots att det var molnfritt på himlen så var molnet på scenen desto kraftigare, men som Erik Wedberg sa, det är alltid bra väder i Örebro och det var många Örebroare som trotsade värmen så Stortorget var som vanligt fullt av publik när musiken drog igång, om någon nu missat att det skulle vara musik på Stortorget upptäckte de snart att det var trångt och svårt att ta sig förbi nedre delen av Stortorget.

Först ut var som vanligt Ramsells som har till uppgift att värma upp publiken och det lyckas de väldigt bra med, det var många som sjöng med under deras 45 minuter av covers. Speciellt uppskattad blev en cover av Justin Timberlakes sexy back, men även Eurythmics Sweet dreams är omtyckt av publiken och i den blev det verkligen allsång.

Ramsells är alltid bra och sångaren Stefan Nykvist är duktig på att få med sig publiken, det blir en underhållande stund med en hel rad av cover som sträcker sig från 80-talets största hits fram till idag.

Förutom Brolle och Ola så fick publiken se och höra Star Pilots som har spelats flitigt på radio med singeln In the Heat Of The Night. Star Pilots för tankarna till 80-talet både med sin musik och med scenframträdandet. Publiken fick även höra I am the one and only och båda låtarna blev väl mottagna under början på kvällen.

Alcazar fick ett varmt välkomnande och det är de helt klart värda, musiken är bra och medryckande och många i publiken kunde texterna så att det hördes ordentligt speciellt i deras stora hit Alcastar som de deltog i melodifestivalem med 2005.

Innan det var dags för Brolle så var det Marie Picasso som var på ett strålade humör och verkligen fick med sig publiken när hon framförde sina tre låtar, speciellt This moment resulterade i att publiken hördes på lång väg och det märks tydligt att Marie Picasso är en omtyckt artist.

Trots att Marie Picasso har varit i Örebro ett flertal gånger så har hon inte hunnit med att se direkt mycket av staden men hon har trots det fått en bra bild av Örebro. Marie Picasso tycker att Örebro låter lite tråkigt men hon blev positivt överraskad av staden när hon kom hit och Örebro slott tycker hon ser väldigt fint ut där det ligger mitt i Svartån, även publiken i Örebro har varit en positiv upplevelse och vi hoppas att hon tycker om Brunnsparken där hon kommer att uppträda den 3 augusti som en del av Barnens Allsång från Skansen.

När Brolle kom upp på scenen så blev det jubel ifrån publiken och det är han värd, Brolle trivdes på scen och han fick en överraskning när han frågade publiken hur många som varit i norrbotten och det var många som svarade ja, en hel del hade även varit i Inbyn som är Brolles hemstad och det är just Hembyn som han har dedikerat sången Jag är född i en liten by till, under den var det många i publiken som sjöng med och Brolle fick verkligen känna sig omtyckt av publiken i Örebro.

Efter Brolle var det dags för vinnaren i Sony Ericssons tävling att komma upp på scen för att få den mobiltelefon som var priset, vinnaren hette Therese och hon kom från Stockholm för att vara med under RIX FM festivalen här i Örebro. Therese vann mobilen genom att sjunga Sanna Nielsens Empty room och trots att programledarna försökte så ville hon inte sjunga på scenen men hon presenterade Patrik Isaksson i stället.

Patrik Isaksson var även han på ett strålande humör och bjöd publiken på tre låtar, han inledde med den nya singeln Elddon och framförde även Faller du faller jag som de flesta i publiken kunde texten till, Patrik Isaksson har kanske inte riktigt den musik som man förknippar med RIX FM men han klarar sig alldeles utmärkt ihop med de andra artisterna under kvällen och han har också en större bredd på sin publik.

Velvet uppträdde för första gången under eget namn i Örebro och hon gjorde en alldeles utmärkt spelning och det märks att hon är mycket omtyckt och hade många fans på plats i Örebro. Trots att Velvets låtskrivare bor i Örebro så har hon sett väldigt lite av staden men hon har ändå uppfattningen att den är grön och hon gillar den gamla stadskärnan i Örebro.

Sist ut under RIX FM festivalen var Ola och när han kommer ut på scen så blev det väldigt högt ljud på publiken, men många hade då väntat länge på att se honom.
Ola var i högform och bjöd på ett strålande framträdande och han har verkligen fått en stor scennärvaro sedan förra årets besök i Örebro. Innan det var Olas tur på scenen passade han på att glädja en del av fansen som var utanför backstageområdet genom att skriva autografer, det gjorde de flesta av artisterna eftersom det var många som passade på att kika in och ropa på sina idoler när de kom inom synhåll. Alla artister verkade vara på bra humör och enligt Suzanne Härten som är pressansvarig för RIX FM festivalen så har allt fungerat bra och det är ett trevligt gäng som har åkt runt i Sverige under sommaren. Att det brukar vara fint väder under RIX FM festivalen visste Suzanne och det fick hon även bekräftat i år, överallt de har varit så har solen tittat fram under deras festival.

RIX FM festivalen är ett uppskattat inslag i Örebro och att ha en liten scen under dagen i upplevelsebyn var ett bra inslag då det blev lite mer att titta på när man besökt alla sponsorer. Alla som arbetade under festivalen var trevliga och gav ett glatt och positivt intryck vilket gör att deras besök blir lyckat. Hoppas att vi får uppleva en ny festival även nästa år.

Tillbaka

Kommentarer:

2008-07-26 10:07:49   Av: SKM

Oj vilka bilder!!!!!!

2008-07-27 13:27:52   Av: pm

det är ju inget svårt att ta bra bilder när man har grejer för en massa pengar och slipper betala allt själv ju!!!!

2008-07-27 13:45:13   Av: Johan

Tack SKM
Jag gör så gott jag kan :)

pm: Det är mycket möjligt att du har rätt, tyvärr har jag ingen aning om hur det är att fotografera med riktigt dyr utrustning som man slipper betala själv...
Jag har betalt allt själv nämligen och någon särskilt dyr utrustning handlar det inte om, ett gammalt KM D5D hus och de flesta bilder tagna med en fast Sigma 105mm glugg bara, totalt under 10 000kr i nypris, till det ett par begagnade gluggar köpta via tradera för ytterligare någon 1000-lapp.

Programmen jag använder är inte heller överdrivet dyra, UFRaw för att konvertera från RAW-format till .TIF och därefter GIMP fär att efterbehandla bilderna, allt snurrandes på en äldre burk med Mandriva som OS, för skojs skull har jag dessutom valt att skriva all PHP-kod i Notepad++...

Men det är klart skulle jag få chansen att arbeta med lite bättre utrustning, och slippa betala för den själv, så skulle bilderna troligtvis bli ungefär de samma eller något.

//Johan

Lämna en kommentar