×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-08-24  

Länsförsäkringar Bergslagen 160 år.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Brandbilen var det naturliga blickfånget hos många av barnen
under Länsförsäkringars firande.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Tomas Thörnholm underhöll med sång.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Yrvädret Wiliam var på plats vid stora scenen
tillsammans med pappa.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Veronica Maggio som hade flera stora fans framme
vid scenen.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Vincent Pontare vars melodiösa musik är svår att stå emot.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Tomas Ledin, Behöver man egentligen skriva mer?

Under 2008 firar Länsförsäkringar sitt 160 årsjubileum och de firar det på ett storslaget sätt. I april bjöd Länsförsäkringar 5000 av sina kunder i Örebro på gratis föreställning med Cirkus Brazil Jack och nu i augusti får deras kunder i västmanland samma erbjudande, Dessutom arrangerar de två stora gratiskonserter i Örebro och i Västerås där Thomas Ledin ingår som huvudakt.

Länsförsäkringar Bergslagen har funnits i Örebro sedan 1848 och har sedan starten utökat sin verksamhet stadigt med från att enbart vara försäkringar till att ha dessutom blivit både bank och bostadsförmedling.
Några av milstolparna i Länsförsäkringars historia är att 1969 infördes den blå,vita och röda logon för första gången och att de under hela sin utveckling fram till idag har breddat sin verksamhet.
1952 började Länsförsäkringar teckna motorfordonsförsäkringar och 1961 kom de med sjuk och olycksförsäkringar, 1987 kom de med djurförsäkringen Agria och 1992 samlades alla gemensamma verksamheter i en stor koncern Länsförsäkringsbolagens AB, 1996 utökade de verksamheten med att införa bankservice och under 2000-talet har de införlivat andra fastighetsbolag till sin verksamhet.
Länsförsäkringar bedriver även ett miljöarbete som innebär att de försöker minska sin pappersanvändning där det går och försöker att utnyttja internet som ett alternativ när det gäller blanketter och information, de arbetar även aktivt med förebyggande information och information om miljövänliga alternativ vid behov av reparationer.
Länsförsäkringar har även ett samarbete med stiftelsen Håll Sverige rent med målet att skapa världens renaste lantbruk.

När Länsförsäkringar Bergslagen firar 160 år så slår de på stort, först på lördagen byggde de upp en tältby på övre delen av Stortorget i Örebro där temat var Trygghet, Hälsa och Miljö.
En av de stora barnmagneterna var Brandbilen som stod parkerad på Stortorget och personalen på plats fick fullt upp med både unga och gamla som var nyfikna på vad som egentligen finns i en brandbil, är inte så ofta möjligheten finns att titta noga på och i en sådan. Ambulansen fick också många besök, ambulanspersonalen var på plats för att informera om vikten av att ringa 112 vid misstanke om hjärtinfarkt istället för att köra in till sjukhuset själv, eftersom ambulanspersonalen kan sätta in behandling på plats och på så sätt spara in värdefull tid.
Naturligtvis så var det även representanter från Länsförsäkringar Bergslagen på plats och informerade om alla de olika försäkringar med mer som Länsförsäkringar arbetar med, personalen hade fullt upp under dagen då det var många som stannade till på vägen förbi Stortorget för att titta vad det var som hände där, många verkade ha missat att tältbyn skulle vara på lördagen men alla vi pratade med visste om konserten på kvällen.
Det bjöds även på underhållning av Thomas Thörnholm som är en duktig trubadur och passade alldeles utmärkt tillsammans med all information under ämnena trygghet, hälsa och miljö.

Under kvällen var det dags för den stora finalen med stor gratiskonsert på nedre delen av Stortorget.
Redan en timme innan start på konserten hade det samlats publik framför scenen som väntade på kvällens artister, men allra först ut på scen var Länsförsäkringars VD Mikael Sundquist som inledde kvällen med att berätta lite om Länsförsäkringar Bergslagen och att han tyckte att det var trevligt att få träffa så många under tiden han var på Stortorget under dagen.

När första artisten kom ut på scenen så märktes det att hennes fans i Örebro hade dykt upp tidigt för att höra henne och den jag pratar om är naturligtvis Veronica Maggio.
Veronica Maggio bjöd på både gamla och nya låtar och när hon sjöng Dumpa mig så mäktes det att det var en av favoriterna för publiken längst fram vid staketet och det var även den sången som de flesta i publiken kände igen.
Veronica Maggio fick tyvärr inte riktigt lika bra kontakt med publiken på den här spelningen som hon fick i Stadsparken under förra året och framträdandet var inte heller riktigt lika bra denna gång men de som gillar hennes musik fick trots det en trevlig stund och Veronica Maggio visade att hon har potential inför framtiden även om just detta framträdande kanske inte var hennes bästa.

En stor skillnad var det däremot med Vincent som fick med sig publiken på första försöket och fick Stortorget att gunga i reggaetakt.
Vincent Pontares melodiösa musik är svår att stå emot och det var många som redan kunde texterna och Vincent lyckades behålla sitt grepp om publiken genom hela tiden han stod på scenen.
Vincent och bandet Jalla Jinx är samspelta och såg ut att ha roligt på scen allihop.

Efter Vincent och Jalla Jinx var publiken ordentligt uppvärmd och klar för kvällens stora artist nämligen Thomas Ledin.

När Thomas Ledin kommer in på scenen så blir jublet öronbedövande och han startar direkt med en av hans hits En del av mitt hjärta för att fortsätta i samma anda resten av kvällen.
Publiken blev bjuden på en hitkavalkad precis som det ska vara när det kommer en så folkkär artist på besök. Enligt Thomas Ledin själv så är de ute på den kortaste sommarturnen och det kan vi hålla med om när det enbart är två spelningar, en i Örebro och en i Västerås men det gör även att publiken blir stor och det är en mäktig känsla att stå på Stortorget när Thomas Ledin bjuder upp till allsång.
Även om det var mer eller mindre allsång i alla låtar så märks det speciellt en av hans sånger är fast förankrad i de flesta åldrar och det är sommaren är kort, när den framfördes så blev det verkligen allsång från publiken och det inte enbart i refrängen utan hela texten sitter hos de flesta, från de yngsta upp till de äldsta i publiken kunde sjunga med.

Även om Thomas Ledin inte pratar så mycket mellan låtarna så tycker inte jag att det behövs, han behöver inte prata det viktiga är att han sjunger och jag tror inte att det var många i publiken som saknade mellansnacket under kvällen.
Vi fick alla en högtidsstund med musik som de flesta faktiskt kan och det var en rolig kväll med mycket bra musik och artister i högform.
Publiken var väldigt blandad från barn på 4,5 år till pensionärer vilket betyder att det verkligen blev en familjekväll av stora mått.

Länsförsäkringar lyckades ge Örebroarna en helkväll som inte glöms bort i första taget och nu får vi önska dem en lika lyckad kväll i Västerås den 30 augusti.

Tillbaka

Kommentarer:

2008-08-26 08:36:17   Av: SKM

Oj jätte bra bilder igen!!!! ni måste vara sveriges bästa rockfotografer!!!! SUPER som vanlit!!!!

Lämna en kommentar