×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-10-12  

Ingemar Olsson och världens barnkör.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under lördagen var det en konsert på Stortorget i Örebro med Ingemar Olsson och världens barnkör.
Platsen var framför Nikolaikyrkan och det var många barn på plats för att sjunga.

Publiken bjöds på en del ur Ingemar Olssons stora repertoar och tonvikten under konserten låg just på musiken.
Gästartister var Sipan och Robin som hör till de yngre musikerna i Örebro och som ägnar sig åt rapmusiken.
Sipan är den av de två som är mest känd i Örebro, han kommer från Oxhagen och skriver personliga texter, men under konserten på Stortorget framförde han och Robin två sånger som skrivits av Ingemar Olsson och de passade alldeles utmärkt som rap texter, även om de inte är skrivna som det original.

Det hölls även ett tal av Örebros nya landshövding Rose.-Marie Frebran.
Rose-Marie Frebrans tal koncentrerade sig på att det är en global värld och att det är viktigt att tänka på de som har det sämre ställt än vad vi i Sverige har.
I många andra länder har inte möjlighet att resa och bekanta sig med andra länders kulturer men det kan vi och det är en möjlighet vi ska vara rädda om och samtidigt använda oss av för att förstå situationer i andra länder. Det är även viktigt att respektera barns rättigheter även om det inte görs överallt på vår jord. Rose-Marie Frebran lovade att hon som chef över Länsstyrelsen har som uppgift att ta till vara på barns rättigheter och se till barns behov.

Publiken fick en stund med mycket musik och lite prat på Stortorget och trots att vädret som vanligt i år inte visade sin bästa sida utan envisades med att blåsa och regna så var den största delen av publiken trogen tills det var slut, naturligtvis var en stor del av publiken där för att se och höra barnkören.
De sånger vi bland annat fick höra var Liten och stor och Skrik. Liten och stor handlar om att vuxna faktiskt sviker barn ofta och att det är något att tänka på. Skrik har en rå text om alla de barn som inte har det bra i vår värld och lyssnar man ordentligt till Ingemar Olssons texter så hör man ilskan över hur barn behandlas i vår värld och att vi i Sverige kanske har det rätt bra trots allt och att det finns mycket att arbeta för här med.

Konserten var till förmån för insamlingen till världens barn och under tiden som konserten var så passade flera av våra kommunala politiker på att gå runt med insamlingsbössor på Stortorget. Det var representanter från koalition Örebro som gick runt med bössorna och det gick lätt att samla in pengar.
På plats på Stortorget var även Camile men vänner som sålde bullar för 30 kronor där vinsten gick till Världens barn och efterfrågan på bullar var stor, de startade med 302 hembakade bullar och efter konserten var det inte många bullar kvar, vi hoppas att resten också blev sålda eftersom det fortfarande var mycket människor runt Stortorget.

Radiohjälpens insamling för Världens barn har växt sedan starten 1997, insamlingen utförs genom ett samarbete mellan 15 av Sveriges största humanitära föreningar och målet i år när de firar 10 år är att samla in minst 100 miljoner kronor i Sverige.
Riktigt ända fram dit nådde insamlingen inte, men närmare 86 miljoner blev resultatet och här i Örebro kommun ökade beloppet med från förra årets 225 778 till ett belopp på 530 009 kr.

Radiohjälpens insamling pågår över hela landet och det är mycket som händer just den här helgen.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar