×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-07-08  

Juliscen i Stadsparken.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Första söndagen i juli var det dags för den första av 4 söndagar med musik på Stadsparkens scen.
Musik i Stadsparken arrangeras av SceniT i samarbete med Örebro konserthus och Örebro kommun.

Först ut på scen var punkbandet Gulzot från Lindesberg.
Bandet har funnits sedan 2006 men fanns även tidigare men tog en rast från musiken ett tag, vi uppskattade att få höra dem och att de framför eget material där influenser från andra punkband kan kännas igen ibland.
Vi pratade lite med Crille som är sångare efter spelningen och de var nöjda även om det var lite dåligt med publik.
En sak som vi uppskattar med de flesta punkband är energin som finns på scen och att sångare sällan står still, Crille var inget undantag så det är tur att scenen i Stadsparken är så pass stor så att han kunde fara runt.

Band nummer två var Örebrobandet Hard Bread som spelar en mer bluesbetonad country så det blev lite skillnad i musik mellan första och andra gruppen.
Trots att Hard Bread är ett relativt nytt band så känns några av musikerna igen, flera av medlemmarna i bandet har tidigare varit eller är med i andra band, även om Hard bread har ett eget sound så är det flera av musikerna som känns igen.

Sista gruppen var Nora bandet Four great ways som spelar Indierock på ett medryckande sätt.
Four great ways hade lite otur med att det började regna när de klev upp på scen men lyckligtvis gick de som var i publiken inte så långt bort utan stannade under träden för att lyssna.
Oturen fortsatte när en sträng på basen gick sönder men som tur var så fick de låna en bas från Hard bread och kunde genomföra en riktigt bra spelning.

Vi pratade lite med Johannes Nilsson som är rockmusikkonsulent på SceniT och en av de som står bakom arrangemanget i Stadsparken.

Johannes Nilsson var nöjd med dagen förutom att vädret inte visade upp sin bästa sida och att anordna spelningar ute är jämt väldigt väderberoende, men nu hoppas han på bättre väder de övriga söndagarna. Johannes sa att det fungerat bra i samarbete med Örebro kommun som har hjälpt till att sponsra spelningarna, men däremot hade det varit lite svårt att hitta band som skulle spela, det var därför det även var band som inte är Örebrobaserade.

I det stora hela så var Musik i Stadsparken ett trevligt sätt att tillbringa en söndagseftermiddag och vi hoppas att vädret är bättre nästa vecka då det bjuds på blandad musik från scenen igen.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar