×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-09-09  

Live at Heart, en musikfest över hela Örebro.

Recensioner.

Mo Kenney:

©2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Skånska Funkkartellen:

©2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Sister Chain & Brother John:

©2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Framehill Rockabillyband:

©2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Eva Eastwood:

©2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com

The Memphis 77:

©2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com

The Mighty Stef:

©2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Barbara Lamb Solo Orchestra:

©2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Velvet Two Stripes:

©2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com

The Diamond Man Clan:

©2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Det borde inte finnas någon som har missat att det under helgen har varit Live at heart festival i Örebro, staden har sjudit av musik och nästan vart man har tittat i centrala staden har man sett musiker ute på gatorna.

Scen på Våghustorget.

Våghustorget var ett musikaliskt torg under tre dagar när City Örebro hade en scen för band som var med under Live at Heart.
Våghustorget är inte ett jättebra torg för en scen men en stor fördel mot Stortorget är att torget dels är mindre och att det passerar mycket mer människor förbi scenen när de är på väg till bussen eller bara vidare över stan.
Vi passade på att besöka scenen ett par gånger och det varierade hur många som passade på att stanna och lyssna, men den som hade tid att stanna en längre stund fick höra många olika typer av musik.

Många utländska artister i år.

2013 var ett år av Live at Heart där det var många artister från andra länder än Sverige på plats och det var lite blandat varifrån de kom och det var både gamla bekanta från tidigare Live at Heart och nykomlingar.
Mo Kenney är från Kanada och hon imponerade stort när hon spelade på Våghustorget.
En fantastisk röst och även om hon rent fysiskt inte är så stor så tog hon sin plats på scenen.
The Mighty Stef från Irland är ett återkommande band under Live at Heart och nu börjar det märkas att de varit i Örebro några gånger för när de skulle spela på Våghustorget fylldes torget på med publik och de fick en hektisk stund efter spelningen eftersom det var rätt många som ville byta några ord med dem.

Mycket energi.

Ett annat återkommande band år Sister Chain and Brother John som har sin bas i Berlin men Brother John är från England och Sister Chain kommer från Israel.
Det här bandet är lika mycket teater som musik, de tycker om det gamla viktorianska England och deras scenkläder går i den stilen, musikaliskt är de annorlunda med sina konstnärliga låtar och en ljudbild som är mycket annorlunda mot det vi är vana vid att höra.
Det här bandet är också en tradition på Live at Heart och de lockade många att stanna till på Våghustorget när de spelade.

Skånsk funk.

Skånska Funkkartellen vann sin spelning i en musiktävling och de spelar funk med texter på svenska eller egentligen på skånska och det svänger om det här bandet.
Alla som gillar funk av hög kvalitet borde lyssna på Skånska Funkkartellen för de är riktigt bra och de har bra texter som fastnar i huvudet när de är klara.

Amerikana hade en egen scen.

I år hade Rootsy en egen scen under Live at Heart och de höll till på Teatercafet Hjalmar Bergman som är en väldigt liten lokal som gör att det blir en trevlig stämning och man kommer nära artisten.
Vi lyssnade på Barbara Lamb och även om det inte var planerat eftersom hon bytt plats med ett annat band så fick vi oss en musikaliskt rolig stund.
Barbara Lamb kallar sig för en One Man Orkestra och hon använder sig av looping för att väva sitt musikaliska nät vilket gör att det blir en upplevelse att både se och höra henne.

Lite lokala förmågor också.

Visst finns det lokala band under Live at Heart också och vi passade på att lyssna på några.
Framehill Rockabillyband har vi bara hört en gång tidigare och det känns inte så vanligt att höra dem på hemmaplan, vilket är synd eftersom de är riktigt bra.
Framehill Roockabilly band spelar naturligtvis Rockabilly och de bandar covers med eget material på ett bra sätt.
Eva Eastwood är Örebros starkaste lysande stjärna inom sin gren och hon lockar stor publik därför kändes det lite konstigt att hon spelade på ett av de mindre ställena och hon lyckades fylla upp Stora Örebro utan problem.

En blandning av veteraner och nykomlingar.

En stor fördel med Live at Heart är blandningen av musiker, Rocking Cobra and the Rattlesnakes består av gamla veteraner inom musikscenen i Örebro och deras blues lockar publik.
The Bloakes är ett relativt nytt band med influenser från 70-talets rockmusik och de har de långa instrumentella bitarna och lite psykedeliska texter.
Men det var inte bara lokala band som hade den blandningen av veteraner och nykomlingar. The Memphis 77 är ett finskt rockband som nu försöker sig på att hitta publik utanför Finland och även om de har funnits flera år redan är de nya för oss.

Live at Heart stipendium.

Live at Heart har ett eget stipendium som delas ut för andra gången förra året var det Rickard Lindgren som tog emot stipendiet och i år så blev det Louise Lemón som får en möjlighet att tillbringa två veckor i Örebro för att skriva musik och spela in sina låtar.

Många olika typer av musik.

The Diomond Man Clan är ett bluesigt rockband från Göteborg och de spelar bara eget material, vilket uppskattas.
Velvet Two Stripes är något helt annorlunda, nämligen ett Schweiziskt tjejrockband med en energi som kändes smått otrolig.
Toxic Lab Rats är punk av hög nivå och här var det också mycket energi och ett band som gav allt trots en liten publik.
Sinthia Doll har spelat flera gånger i Örebro på senaste tiden och det märktes eftersom publiken dök upp till deras spelning.
Stefany June är ett popband från Tyskland med en sångerska som utstrålar ren energi. Folkmusik kan vara mycket och jag kan inte säga att jag håller med om den etiketten på Bernard et Bianca.

Mycket musik under fyra dagar.

Om vi skulle göra en lång artikel om Live at Heart så misstänker jag att många inte skulle orka läsa igenom den så i år blir det lite annorlunda mot hur vi brukar göra.
Den här artikeln blir om Live at Heart i stort och den kommer fyllas på med konsertrecensioner och video allt eftersom materialet blir klart.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar