×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-09-12  

Barbara Lamb Solo Orchestra.

Barbara Lamb Solo Orchestra.

Ibland blir det inte som man har tänkt när det är festival, vi skulle passa på att höra lite svenska americana men hamnade istället i en konsert med Barbara Lamb på Teater Cafet eftersom det hade blivit ändringar i schemat.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
3 Klickbara bilder.

Ibland blir det inte som man har tänkt när det är festival, vi skulle passa på att höra lite svenska americana men hamnade istället i en konsert med Barbara Lamb på Teater Cafet eftersom det hade blivit ändringar i schemat.

Teater Cafet en trevlig lokal.

Barbara Lamb var med på Live at Heart som en enmansorkester och med alla sina prylar på ett bord bredvid sig och fiolen i högsta hugg bjöd hon på en riktigt rolig stund nere i källaren på Hjalmar Bergman Teatern.
Lokalen är liten, det gör också att de som är på plats verkligen vill se artisten eftersom man behöver vara ute i god tid, just den här konserten blev det lite rörelse på publiken men det var fullsatt hela tiden vad jag märkte, när några gick så kom det in nya.
Teater Cafet Hjalmar Bergman passar utmärkt till den här sortens musik, det är en liten scen och publiken kommer nära artisten och då brukar det bli bra.

Enmansorkestern Barbara Lamb.

Barbara Lamb är fiolspelerska och hon har hållit på länge men att vara en enmansorkester är relativt nytt hon använder loopar så inför varje låt behöver hon bygga upp ljudet, vilket hon gör med flera olika saker, bland annat en asperinburk, pipleksak och triangel för att nu nämna några av de ljud hon använder sig av.
Barbara Lamb är avslappnad och påhittig, mellansnacket sköter sig självt och man kan se hur hon funderar på vilka ljudeffekter hon ska använda.
En fördel med att använda loopar är att det blir olika varje gång och det känns som att hon passar på att experimentera när hon står på scenen, det är inte så vanligt.
Det vanliga känns som en dator med förinspelade ljud när det är den typen av hjälpmedel, men Barbara bygger upp ljudet på plats med det hon har runt omkring sig.

Barbara Lamb med ett fulltecknat schema.

Barbara Lambs fredag var fulltecknad, berättade hon efter sin spelning, hon startade dagen med en workshop för musikstudenter där hon visade hur hon använder loopar i sin musik och hon berättade också om fiolmusikens amerikanska rötter.
Eleverna fick också prova på att göra loopar och de skapade musik tillsammans berättade Barbara Lamb.
Efter studenterna var det dags för hennes första spelning och det var en gårdsspelning, sedan hade hon gått direkt från den spelningen till Teater Cafet för att underhålla publiken där, så hon fick en flygande start på Live at Heart.

Började spela fiol när hon var åtta år.

Barbara Lamb började spela fiol när hon var åtta år gammal och det betyder att hon har spelat fiol under många år så pass många att hon inte tänkte tala om hur många år det är.
Loopingen började hon med för fem år sedan berättade hon och anledningen var att bandet som hon var med i lades ner och hon funderade då på vad hon skulle göra i stället och hon bestämde sig då för att bli en soloartist, men hon var inte säker på att människor ville höra en kvinnlig violinist bara så därför började hon använda loopar i musiken.

Barbara Lamb skriver mycket musik också.

Barbara Lamb berättade också att hon skriver mycket musik och eftersom hon bor i Nashville, Tennessee så är hon nästan tvungen att skriva musik för det förväntas som boende där, berättade hon.
Senaste skivan hon släppte innehöll bara eget material och förutom att skriva för sin själv så skriver hon musik på beställning, både åt andra artister men också åt teatrar som behöver ett visst musikstycke som passar med pjäsen de sätter upp.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar