×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-09-09  

Framehill Rockabillyband.

Framehill Rockabillyband.

Framehill Rockabillyband är ett Örebroband som vi faktiskt inte har hört så ofta, de är ute och spelar rätt mycket men inne i Örebro är det inte så ofta vi får höra dem och de lockade en hel del publik till Stora Örebro under torsdagskvällen.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
5 Klickbara bilder.

Framehill Rockabillyband är ett Örebroband som vi faktiskt inte har hört så ofta, de är ute och spelar rätt mycket men inne i Örebro är det inte så ofta vi får höra dem och de lockade en hel del publik till Stora Örebro under torsdagskvällen.

Rockabilly när den är som bäst.

Rockabilly är musik som ska få dig att vilja röra på dig och den känslan kommer snabbt när Framehill står på scenen, det är full fart hela tiden och de blandar covers med egna låtar så de har en stor repertoar att ta från.
Deras egna låtar följer den gamla klassiska rockabilly andan och det kan vara svårt att höra vad som är nyskrivet och vad som är gammalt, men det får jag anta är ett bra betyg eftersom Rockabillyn faktiskt börjar bli till åren nu.

Två sångare.

Bandet har fem medlemmar och två av dem är sångare, Pierre Ramberg är huvudsångaren i bandet men även basisten Janne Henningsson tar ton ibland och deras röster skiljer sig åt en del, båda två är bra och jag kan inte säga vem av dem som är bäst.
En stor del av Rockabilly musiken är publiken, det är stor skillnad om publiken bara står still och lyssnar eller om den är delaktig och dansar och under Framehill så var det en del som inte klarade av att stå still, enda nackdelen var att Stora Örebro är inte direkt stort egentligen och trångt var det, vilket gör att de som dansar kan kännas en aning störande för de som bara vill lyssna på musiken.

Älskar rockabillymusiken.

Bandet har funnits sedan 2000 och det är nästan originalmedlemmar fortfarande, gitarristen är den som kon in i bandet senast och han startade 2008 så han har också varit med ett tag nu.
Vi fick en intervju med Pierre Ramberg och han berättade bland annat att han jämt har brunnit för den här typen av musik och sedan har han ett intresse med amerikanska bilar som hobby också.
Att ha amerikanska bilar som hobby då får man musiken naturligt också.

Rockabilly fungerar jämt.

På frågan vad som är så bra med rockabilly blev svaret, att den går hem i alla läger, det svänger och det är väldigt svårt att vara still.
Det går att få fart på en lokal även om det verkar vara väldigt stelt i början.
Framehill Rockabillyband arrangerar en del spelningar själva och en stadig spelning är i samband med Classic Motor i Ånnaboda då arrangerar bandet själva en spelning i Garphyttans folkpark och i somras hade de tioårsjubileum för den tillställningen.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar