×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-09-11  

The Mighty Stef.

The Mighty Stef.

The Mighty Stef är ett Irländskt band med Stefan Murphy som frontfigur och det här bandet kan också räknas som veteraner på Live at Heart eftersom de har varit med tre år på raken, det var bara första året de inte var med.
Musikmässigt är det här rock, blues och lite singer/songwriter alltså en härlig blandning.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
7 Klickbara bilder.

The Mighty Stef är ett Irländskt band med Stefan Murphy som frontfigur och det här bandet kan också räknas som veteraner på Live at Heart eftersom de har varit med tre år på raken, det var bara första året de inte var med.
Musikmässigt är det här rock, blues och lite singer/songwriter alltså en härlig blandning.

Välbekant men nytt.

Stefan Murphy är den som skriver den mesta musiken till The Mighty Stef och texterna handlar ofta om utanförskap och andra mörka sidor av livet, men han kan också skriva glada texter och med melodier och texter som fastnar i huvudet i alla fall på mig så ser jag att det här bandet har en stor chans att skaffa sig stor publik i Sverige.
Den här gången var det mycket nya låtar med Mighty Stef och ändå så känns de bekanta, The Mighty Stef har ett lite eget sound som går att känna igen och det är trevligt att ha musik man känner igen under en festival där man också stiftar nya bekantskaper.

Mörker utan att det blir nattsvart.

The Mighty Stef är duktiga på att beskriva en verklighet som många säkert kan identifiera sig med någon gång i livet.
Mörkret är påtagligt men på något sätt så finns det en strimma ljus någonstans för det här är inte deppig musik och även om texterna är mörka ibland riktigt mörka så är den där strimman av hopp viktig.
Everebody needs a grave bara titeln säger på något sätt vad det är när sedan Stefan Murphy presenterar den som en gospel av något slag så blir det ännu tydligare.

Tredje besöket på Live at Heart.

Stefan Murphy berättade efter deras stund på scenen att det här är deras tredje Live at Heart och att de gillar att komma till Örebro och Stefan hoppas att de kan komma på alla festivalerna eftersom de tycker att det är väldigt roligt och att Örebro är en vacker stad med trevliga människor och bra musik.

The Mighty Stef gillar att komma tillbaka till städer.

Stefan Murphy berättade också att bandet arbetar hårt och turnerar mycket, de gillar att komma tillbaka till ställen de spelat tidigare, det kan ta tre gånger innan publiken kommer ordentligt och det är inte bara i Europa de turnerar utan i USA också.
Nu har de precis spelat in en ny skiva och Stefan Murphy hoppas att den ska släppas i slutet av 2013 men det kan lika gärna bli i början på nästa år i stället.

Live at Heart är en favorit.

Stefan Murphy sa också att Live at Heart liknar en festival som heter South by Southwest i USA och det har han ju inte helt fel i.
The Mighty Stef träffade många svenskar och norrmän när de spelade i Austin, Texas och Stefan sa att det verkar som att de har försökt fånga den stämningen fast i mindre skala på Live at Heart.
Stefan Murphy sa också att han tycker att de har lyckats fånga känslan och att Live at Heart har en väldigt trevlig grannskapskänsla, man möter olika musiker på stan och det är inte heller ovanligt att besökare på någon av konserterna kommer fram dagen efter på stan för att prata lite.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar