×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Moderaternas budget inför 2020.


Konsert i Betelkyrkan för världens barn.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2011-06-23  

Avslutningskonsert på Rockfabriken.

Avslutningskonsert på Rockfabriken.

Tolv högstadieelever har under en dryg vecka fått handledning och spelövning på Rockfabriken som var namnet på Rockgymnasiets sommaraktivitet för högstadieelever.
Det är första året som Rockgymnasiet har haft sommaraktivitet i sina lokaler men om vi ska döma av elevernas glädje så kommer det säkert bli en fortsättning nästa år.

© 2011 Johan Gullberg - knytpunkt.com
30 Klickbara bilder.

Tolv högstadieelever har under en dryg vecka fått handledning och spelövning på Rockfabriken som var namnet på Rockgymnasiets sommaraktivitet för högstadieelever.
Det är första året som Rockgymnasiet har haft sommaraktivitet i sina lokaler men om vi ska döma av elevernas glädje så kommer det säkert bli en fortsättning nästa år.

Tolv nervösa men nöjda ungdomar.

Det var tolv nervösa ungdomar som väntade på att gå upp på scen och visa föräldrar och syskon vad de hade lärt sig på Rockfabriken.
Edvin Elmrot berättade att han var nöjd med sin vecka på Rockgymnasiet, han hittade till Rockfabriken genom Facebook och tyckte att det var en kul grej.
Det roligaste han hade gjort under veckan, talade han om, var att öva på scenmoves och sen hade de fått spela mycket vilket han också uppskattade.
Tekniken för att få allt att fungera var inte Edvin så intresserad av utan det var trummor och att stå på scen som var det bästa.
Ronna Fredriksson, Patrik Westin och Simon Magnusson var också nöjda med veckan och tyckte att det hade varit jättekul.
De hade alla tre skaffat nya vänner och träffat fler som vill skapa musik. Något av det roligaste var att vara i studion. De hade inga direkta förväntningar på vad de skulle få göra och Simon sa att det hade varit över förväntan fast han visste ungefär vad som skulle ingå. Ronna berättade att hon passade på att lära sig ljusteknik även om det inte ingick, men eftersom de fått leka med ljuset på scenen så hade hon passat på att lära sig.

Inledning med tre akustiska sånger.

Själva konserten inleddes av tre av ungdomarna som i tur och ordning framförde egna sånger akustiskt. Simon Magnusson sjöng Drop Youre guns och han imponerade stort med den låten. Rösten är riktigt bra och han har scennärvaro som gör att han syns bra, låten var också bra och jag hoppas att han fortsätter med musik för jag vill gärna höra mer.
Julia var nästa upp på scen för att framföra en akustisk låt och hon var också bra, kanske lite blyg men hon klarade av framträdandet bra ändå även om hon försvann snabbt av scenen när hon var klar.
Ronna var sist ut i den akustiska delen och hon imponerade med sin glädje och att hon redan är på väg att hitta sin egen stil.

The Freaks och One Way Track.

De tolv ungdomarna hade blivit uppdelade i två grupper och varje grupp fick framföra tre låtar, först en cover och sedan två låtar de skrivit själva.
The Freaks var först och de inledde med Born To Be Wild som de flesta säkert har hört i flera olika versioner.
De framförde den riktigt bra men de var bättre i låtarna de skrivit själva.
One Way Track som var namnet på den andra gruppen spelade All Along The Watchtower av Bob Dylan och den gjorde dom riktigt bra.
Deras egna låt var också bra och de såg ut att ha riktigt kul på scen. Jag blev imponerad av hur duktiga alla var och vilken glädje de förmedlade, jag räknar med att se och höra flera av dom igen fast på andra ställen i framtiden.

Fabriken leddes av en triss i ledare.

Johan Andersson en av lärarna på Rockgymnasiet har tillsammans med Björn Wallgren och Markus Pettersson lärt högstadieeleverna att skriva musik och att stå på scen.
Johan berättade att de har försökt ha lite teori varje dag också men det hade gått lite sådär, så nästa år ska det bli lite mer strukturerat. Det är lite skillnad att ha gymnasieelever och högstadieelever så nästa år ska det bli mer anpassat, men Johan sa att det var ett kul projekt.

Imponerad rektor.

Mikael Pettersson rektor Rockgymnasiet berättade att han var imponerad av ungdomarna att de lärt sig så mycket på en dryg vecka. Mikael tyckte att det var en lysande ide att ha en sommaraktivitet speciellt som det var två elever som kom med iden och ville göra något.
Tanken på att göra något under sommarlovet har funnits en tid men nu var det Björn Wallgren som tog tag i saken och såg till att det blev av.
Mikael Pettersson kan också se en fortsättning och om intresset blir större kan de tänka sig att utöka verksamheten.


Tillbaka

Kommentarer:

2011-06-28 14:15:38   Av: Lars Holsmyr

Mycket bra initiativ att bevaka ungdomsaktiviteter och skriva trevliga reportage.

Hälsningar
Madeleine och Lars Holsmyr

Lämna en kommentar