×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2010-12-12  

Julunderhållning på Mollys Bar

Oskar Bly och Henrik Måwe julunderhåller på Molly Bar.

Mollys Bar i Örebro bjuder på högklassig musik till julbordet med Oskar Bly och Henrik Måwe på scenen.
Tältet som är inrett med långbord och juldekorationer ger en värmande julkänsla direkt man kommer in och infravärmen hjälper till att göra den en skönare.
Atmosfären är trevlig och glad, alltså precis rätt för att lyssna på julmusik framförd av Oskar Bly på sång och Henrik Måwe på piano.

© 2010 Johan Gullberg - knytpunkt.com
7 Klickbara bilder.

Mollys Bar i Örebro bjuder på högklassig musik till julbordet med Oskar Bly och Henrik Måwe på scenen.
Tältet som är inrett med långbord och juldekorationer ger en värmande julkänsla direkt man kommer in och infravärmen hjälper till att göra den en skönare.
Atmosfären är trevlig och glad, alltså precis rätt för att lyssna på julmusik framförd av Oskar Bly på sång och Henrik Måwe på piano.

Sist vi var i lokalerna på Kungsgatan 3 var det Björnstugan som låg där. Den nya given med Molly Bar är helt klart ett lyft och lokalerna har fått en rejäl ansiktslyftning och blivit både ljusare och mer luftiga och ger en helt annan och riktigt bra känsla.
Innan Oskar Bly och Henrik Måwe gick upp på scen hann vi med en kortare intervju och som det ser ut kommer de båda få se fram emot ett hektiskt 2011.
Oskar Bly kommer antagligen att tillbringa en hel del tid i New York för att fortsätta sin skolning till operasångare, tanken är att han ska ha en coach på Metropolitan i New York. Oskar har även ett skivprojekt på gång med Henrik Måwe.
Tanken är att göra en skiva med anknytning till Dalarna. Det finns mycket spelmansmusik och psalmer som är förknippade med dalarna. Både Oskar Bly och Henrik Måwe har starka band till dalarna och därför tittar de nu på att göra inspelningar med musik därifrån.

Henrik Måwe har också en hel del inplanerat för 2011, dels är det Franz Liszt jubileum 2011 då det är 200 år sedan kompositören föddes. Henrik Måwe som är en hyllad pianist kommer att ha flera konserter där han spelar Franz Liszts musik och hans pianostycken är kända för att vara väldigt svåra.

Oskar Bly trivs med att ha en fulltecknad kalender och han vill tillsammans med Henrik Måwe föra tillbaka den klassiska musiken till den breda publiken.
- Den ska inte vara inlåst på något slags museum utan att den ska leva i sin tid.
Den klassiska musiken i Sverige har fått en stämpel som något av en lyxartikel och det är något som Oskar Bly berättade att han vill ändra på, i grunden så bygger all musik på samma toner och skalor.

Oskar Bly brinner för den klassiska musiken och han vill se att den blir mer allmänt spridd, men för att kunna lyssna på klassisk musik och få ut något av den så måste man lyssna med öppna öron och det kan vara svårt idag. Musik som spelas för att den är kommersiell är inget som Oskar Bly gillar, musik ska vara skapad med en äkthet annars är den inget att ha.

När det gäller deras spelningar på Mollys bar så blir den trots allt kommersiell till en viss del, när det gäller högtider så blir det att ge publiken vad den vill ha som Oskar uttryckte det. De har ändå försökt att blanda olika musikstilar och det är därför ett varierat utbud under kvällen.
Själv, berättade Oskar att han har Bella Notte från Lady och Lufsen som favoritsång på julen och Henrik Måwe kunde inte säga någon riktig favorit eftersom det ändrar sig ofta.

Konserten innehöll verkligen lite av allt, från Jul, jul strålande jul följdes av en sång ur Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton.
Oskar Bly imponerade som vanligt med att klara av att byta genre ett flertal gånger och allt lät lika bra.
En av mina favoriter Helga Natt var med och han framför den på ett kusligt bra sätt. Henrik Måwe är minst lika duktig han, kombinationen av Henrik Måwes piano och Oskar Blys röst är svår att slå. Det blir något speciellt när de uppträder tillsammans och att de nu har arbetat ihop mycket märks tydligt och måste vi påpeka, ljudet var ovanligt bra i tältet, en eloge till ljudteknikern det är han/hon helt klart värd.

Oskar Bly som vi senaste gångerna hört sjunga opera bevisade den här kvällen att han fortfarande har en stor bredd och han är en av de få som kan sjunga i stort sett vad som helst och få det att låta bra. Julsångerna de framför är alla klassiska sånger och för min del hade de gärna fått hålla på lite längre.
Mollys Bar är ett trevligt inslag i Örebros krogliv, den som vill ha full fart stannar nere på bottenplan och den som vill ha det lite lugnare går en trappa upp där det inte är så högt tempo.
Just nu kan man alltså äta julbord och bli underhållen samtidigt i tältet som står på baksidan. Julmaten är tillagad i köket och de gör allt från grunden, alltså inga halvfabrikat. Det gör att julbordet som är uppdukat på bardisken ser fräscht och inbjudande ut. Förutom all mat så finns det naturligtvis möjlighet att avsluta med kaffe och flera sorters godsaker till efterrätt om man nu orkar det efter all mat.


Tillbaka

Kommentarer:

2010-12-13 15:49:11   Av: Göran Carlström från Göteborg

Besökte mollys bar i helgen 11-12/12 där jag träffade min brorson Oskar bly.
Har inte sett honom på 25 år. Kunde inte i min vildaste fantasi tro att Oskar var en så god operasångare som han blivit.
Hans kosert tillsammans med Henrik Måwe var magisk.
En underbar återförening med Oskar var fantastisk. Julmaten var god och servicen förnämlig. Detta sammantaget blev en en god vistelse i Örebro.

Lämna en kommentar