×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2021-09-12  

Trollen i skogen behöver hjälp.

Trollen i skogen behöver hjälp.

Dagen startade gråmulen men regnet höll sig i alla fall borta så att Verdandis tips och äventyrspromenad i Varbergaskogen kunde genomföras, tipspromenaden inleddes med en liten berättelse om att trollen i skogen inte hinner med att städa undan allt skräp som slängs så de behöver hjälp.

© 2021 Johan Gullberg - knytpunkt.com
14 Klickbara bilder.

Dagen startade gråmulen men regnet höll sig i alla fall borta så att Verdandis tips och äventyrspromenad i Varbergaskogen kunde genomföras, tipspromenaden inleddes med en liten berättelse om att trollen i skogen inte hinner med att städa undan allt skräp som slängs så de behöver hjälp.

Start från scenen i VOX-parken.

Alla som var funktionärer för tipspromenaden hade klätt ut sig till troll den här dagen och på scenen i VOX-parken stod det ett bord där man fick anmäla sig för att vara med på tipspromenaden och Åse Sundqvist var den som välkomnade alla och förklarade hur tipspromenaden gick till.
De hade satt upp några fusklappar på bordet som hon uppmanade oss att läsa för att ha enklare att svara på några av frågorna och att komma ihåg hur lång tid det tar för olika saker att brytas ned i naturen är det säkert inte alla som är så duktiga på så lapparna tycket jag var en bra idé.
Själva tipspromenaden gick på sagostigen som är knappt två kilometer lång och det var nio olika frågor att svara på, halvvägs så fanns det fler troll som behövde hjälp och promenaden avslutades med mat och en skattkista.

Trollen vid dammen.

Halvvägs efter sagostigen så finns det en konstgjord damm och där väntade två troll på att få hjälp med att samla upp skräpet som låg på kullen, Jessica Carlqvist berättade att de hade fått starta dagen med att skräpa ner vilket kändes väldigt fel, men det fanns inte tillräckligt mycket skräp vid dammen för att det skulle räcka till de som gick tipspromenaden.
Alla som samlade skräp fick en guldklimp, eller i alla fall en guldmålad sten som belöning och den fick de sedan användning för i slutet av promenaden när det bjöds på korv eller wok.
Guldklimpen byttes mot en godispåse som fanns i den stora skattkistan i slutet av promenaden och slutet var precis vid de gamla militärförråden i skogen.

Många aktiviteter.

Åse Sundqvist är verksamhetsansvarig på Verdandi Örebro och hon berättade att de anordnar många olika aktiviteter i Varberga/Oxhagen och under sommaren har de haft många olika aktiviteter och nu när restriktionerna försvinner så blir det enklare att arrangera saker.
Tanken bakom tipspromenaden är att få boende att göra något hela familjen och idag så är det inte bara boende i Varberga eller Oxhagen som kommer till aktiviteterna som Verdandi arrangerar utan även de som bor i Björkhaga eller några av de andra områdena som finns runt Varbergaskogen.

Varbergaskogen.

Varbergaskogen blev ett naturreservat 2009 och det är ett stort grönområde (93 hektar) i Örebro, det finns motionsspår och många olika stigar att gå.
2018 inledde Örebro kommun ett arbete för att göra skogen och parkerna mer inbjudande och ett samarbete med familjecentralerna resulterade i sagostigen.
Sagostigen är en rätt så kort promenadstig som är full med olika typer av sagorelaterade saker, det finns troll och olika djur som är skulpterade av trä och stubbar och stenar som är målade med olika motiv och du kan gå stigen många gånger och hitta nya saker som du inte tänkt på förut för det finns väldigt mycket att titta på så har du lite yngre barn med kan du räkna med att promenaden kommer ta en bra stund för att det finns så mycket att undersöka efter vägen.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar