×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2017-11-29  

Full fart på Rock och Blues.

Full fart på Rock och Blues.

Under lördagen hade Örebro rock och blues sin vanliga kväll på Clarion och den här gången var det tre nygamla band som spelade.
Hightones, Svea och Bluesworks var det som stod på scenen och även om ni inte känner igen bandnamnen så hade ni säkert känt igen en del av medlemmarna i de två sista banden.


© 2017 Johan Gullberg - knytpunkt.com
30 Klickbara bilder.

Under lördagen hade Örebro rock och blues sin vanliga kväll på Clarion och den här gången var det tre nygamla band som spelade.
Hightones, Svea och Bluesworks var det som stod på scenen och även om ni inte känner igen bandnamnen så hade ni säkert känt igen en del av medlemmarna i de två sista banden.

Bluesworks rockade loss.

Bluesworks är ett nygammalt band eftersom det har haft semester i många år men nu är de tillbaka och de bjöd på en riktigt rockig stund med musik d flesta kände igen.
Det här bandet körde nästan bara covers men de hade en egen låt med och den var från tiden då bandet startade, Bluesman som den hette var på något sätt typisk svensk blues, rätt långsam och med rätt svart text men de hade fått ihop den bra och den fastnade i alla fall i mitt minne.
Även om de kör covers så har de gjort låtarna till sina egna och deras version av Eric Claptons Cocaine var riktigt bra men de hade riktigt många bra låtar.

Finns så mycket bra låtar redan.

Sångaren Tomas Dahlström berättade efter spelningen att det var kul att spela på Clarion under en Rock och Blues kväll även om det aldrig är lätt att gå upp först på scenen men publiken var med redan i början och så är det ju kul att få spela berättade Thomas.
Bluesworks har haft ett uppehåll i ca 30 år, bandmedlemmarna är lite osäkra på hur längesedan det är som de spelade ihop, men sedan två år så spelar de igen och de där 30 åren är inget som känns av utan uppehållet känns mycket kortare.
Bandet har några egna låtar i bagaget men det finns ju redan så mycket bra låtar som de kan och tiden räcker inte riktigt till heller för att skriva nytt berättade Tomas Dahlström och eftersom musiken bara är en hobby så verkade han helt nöjd med att köra covers.
- Det var som om det hade hållit upp under sommaren ungefär bara, så att vi kände att nu fortsätter vi, sa Tomas Dahlström.

Hightones var tillbaka på Clarion.

Hightones är ett band som vi har hört några gånger tidigare och jag gillar deras rockabillymusik även om den gör att de inte jämt känns som rätt för Rock och blues på Clarion men den här kvällen när det var mer rock än blues så passade de in riktigt bra.
Det här bandet börjar också få en egen publik och det var fullt på dansgolvet nästan direkt som de började spela och det gjordes tappra försök till att bugg amen trängseln var lite för stor för att det skulle fungera.
Fats Dominos Hello Josephine var ett bra val att öppna med för den beskriver rätt bra hur deras musik var den här kvällen och även om Hightones blandar covers och eget material så var det mest eget material den här kvällen.
Det här är musik som har gitarren i fokus och med två gitarrister så finns det rätt så mycket utrymme för musikalisk lek och det utnyttjade de den här kvällen och spelglädjen var tydlig.

Ett tag sedan de spelade på Clarion.

Pierre Sjöholm sångare i Hightones berättade att Clarion är jämt kul att spela på det brukar vara mycket folk och bra drag och så var det även den här kvällen.
Hightones har spelat på Clarion flera gånger men nu var det ett tag sedan eftersom de har haft lite problem med att hitta rätt sammansättning av bandet men det verkar ha löst sig nu med en nygammal trummis och en gitarrist till.
En andra gitarrist var något som Pierre Sjöholm verkligen gillade för då ligger inte alla gitarrsolon på honom utan han kan koncentrera sig på sången också och han tror också att det blir bättre för publiken när det finns två olika gitarrister som kör solon och inte bara en.
Planerna framöver är att de ska försöka spela in en egen platta, de hade samma planer för två år sedan men då strulade det till sig men nu känner de sig mogna att försöka igen och den skivan hoppas jag blir av.
- Vi gjorde ett försök för två år sedan men sedan vart det strul och då struntade vi i det men så tänkte vi att vi gör ett nytt försök, så det kommer bli några låtar som vi spelade här ikväll, sa Pierre Sjöholm.

Svea var sist ut denna kväll.

Bandet Svea var sist ut den här kvällen på Clarion och även om bandnamnet kanske inte säger så mycket så är sångaren ingen annan än Frankie King som jag normalt tänker kör blues på svenska men den här kvällen så var det mycket rockigare låtar och de flesta var covers även om han var tvungen att klämma in en egen blueslåt som sista låt och få med Timo Tilli på munspel.
Svea är ett gammalt band som har startats upp igen och deras låt Framtidens väg var verkligen tidigt 80-tal till stilen och det var kul att få höra den, sedan blev det fler covers och alla var mer eller mindre rockiga så det här var riktigt kul att få höra Frankie King vara lite rockigare än han brukar och att han sjöng på engelska, det är inte så vanligt vad jag har hört, han gjorde också en riktigt bra cover på Eric Claptons Wonderful Tonight.

Jättekul att spela med Svea igen.

Frankie King Sjöholm berättade att det var lika kul att spela på Clarion som det brukar vara och att spela med Svea igen är också kul, bandet lades ner -82 men inte för att medlemmarna hade blivit ovänner eller så utan de fick andra band att spela i så Svea bara försvann som en naturlig del av att livet ändrar sig.
Anledningen till att de startade igen var att trummisen skickade ett SMS till basisten med att det skulle vara kul att samla ihop Svea igen och då gick det vidare till Frankie som genast sa visst och så blev det även om trummisen fick lite kalla fötter, men då var det för sent att dra sig ur enligt Frankie King.
Bluesen är annars något som ligger Frankie King varmt om hjärtat och det var därför han valde att avsluta även den här kvällen med en blueslåt, det är en musikstil som passar honom bra berättade han och det finns så mycket bra texter just inom bluesen.
- Det finns så mycket bra texter i bluesen och den passar mig, första gången jag liksom riktigt fastnade för det var ju med jag hörde John Mayall då på -60-talet, berättade Frankie King.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar