×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2017-05-01  

Lighthouse Sweden spelade på East West.

Lighthouse Sweden spelade på East West.

En torsdagsspelning på East West känns lite udda och speciellt när de börjar redan 20:30 och jag kan tänka mig att det var därför det inte var så stor publik på plats när Lighthouse Sweden spelade.
Det här bandet från Uppsala gav en verklig helkväll trots att det var en väldigt liten publik och det ska de ha ett stort tack för och ni som missade dem missade verkligen ett riktigt bra svenskt band.


© 2017 Johan Gullberg - knytpunkt.com
10 Klickbara bilder.

En torsdagsspelning på East West känns lite udda och speciellt när de börjar redan 20:30 och jag kan tänka mig att det var därför det inte var så stor publik på plats när Lighthouse Sweden spelade.
Det här bandet från Uppsala gav en verklig helkväll trots att det var en väldigt liten publik och det ska de ha ett stort tack för och ni som missade dem missade verkligen ett riktigt bra svenskt band.

Americana med en twist.

Lighthouse Sweden har precis släppt sin andra skiva (22 april 2017) trots det så blandade de gammalt och nytt under konserten och även om de spelade alla nya låtar så kändes spelningen väldigt genomtänkt och planerad i vilken ordning låtarna kom.
Jag brukar fastna för låtar redan första gången jag hör dem och den här kvällen var inget undantag, öppningslåten Love Can Seriously Damage Your Heart blev direkt en favorit men det blev fler under kvällens gång.
Lighouse Sweden spelar americana men de har en väldigt stor bredd på sin musik och det märks att de två förgrundsfigurerna, Linda och Mats Brandemark, har lite olika musikaliska rötter men att de kombineras på ett väldigt bra sätt.

En bra kombination.

Det här bandet har verkligen hittat sitt uttryckssätt det känns direkt de kommer upp på scenen och att det är en väldigt blandad musikalisk upplevelse gör att Lighthouse Sweden är ett band man inte glömmer.
De låtar där både Linda och Mats sjunger samtidigt fastnade annars tror jag att det var låtarna som Mats Brandemark sjöng som fastnade mest i mitt mitt, förutom Easier To Lie, den lite mer balladaktiga låten passade Linda Brandemark perfekt och hon sjunger den med en sådan inlevelse att gåshuden kommer på armarna.
Passing Me By är en annan låt som de verkligen gör bra på alla sätt och det är en lite ovanlig duett eftersom de berättar samma historia fast ur två olika perspektiv.

Spelning i två set.

Den här tidiga kvällen avslutades relativt sent eftersom bandet spelade i två set och att de var så vänliga att de spelade ett par extralåtar också när publiken bad om det.
Efter spelningen och även i pausen så var det en hel del som var framme och pratade med medlemmarna i bandet och jag hoppas att de snart kommer tillbaka till Örebro för det här vill jag göra om men med en betydligt större publik, för det är de värda.
Du som gillar americana borde ge Lighthouse Sweden en chans för de är riktigt bra och sedan att de rör sig över stora områden musikaliskt ger en lite annorlunda upplevelse, allt från poppig ballad till funk, rock och lite mer traditionell americana.
Hela bandet ger ett väldigt proffsigt intryck och Tobias Bergström på elgitarr lägger verkligen till det där lite extra i sina solon.

Musik behöver inte vara så smalt.

Vi fick en intervju med Linda Brandemark efter spelningen och hon berättade bland annat att Lighthouse Swedens musik går lite fram och tillbaka över olika musikaliska stilar och en anledning är att hon och Mats (Brandemark) har lite olika musikaliska rötter, Mats kommer från en mer bluesig musikbakgrund och Linda från americana och roots musiken.
- Jag tycker inte att det behöver vara så smalt, bara det finns liksom en röd tråd och ett sound och det tycker jag ändå att vi har hittat nu, efter några år, berättade Linda Brandemark.

Lighthouse startade som ett projekt.

Bandet startades som ett projekt efter att Mats och Linda fått barn och båda ville spela in en skiva, istället för att bara en av dem skulle få göra en skiva så bestämde de sig för att göra en gemensam och det var starten på Lighthouse Sweden.
Bandet hette bara Lighthouse i början men eftersom det var ett rätt vanligt bandnamn så lade de till Sweden efter ett litet tag.
Den här skivan som de släppte i slutet av april var ett mer målmedvetet arbete även om de har arbetat med samma människor och i stort sett samma musiker som på första skivan så hade de ändå något mer att bygga skivan på och en stor skillnad till var att nu har de ett liveband i ryggen det hade de inte till första skivan utan bandet kom efter att skivan var släppt.
- Den här gången så hade vi ett liveband redan, hade skivan i ryggen och det var ett mycket mer medvetet arbete med den här plattan, sa Linda Brandemark.

En röd tråd.

Linda Brandemark berättade också att bandet har hittat sitt sound nu och den senaste skivan har som en röd tråd staden, natten och kärleken och det är en skiva man gärna lyssnar på om man kör bil mitt i natten.
Linda och Mats ville också släppa ett album och inte bara enskilda singlar som har blivit vanligt hos musiker idag.
Linda kallar sig själv lite old school eftersom hon fortfarande gillar att lyssna på album och album i musikvärlden är fortfarande en viktig grej om man går utanför Sveriges gränser.
De var också noga med vad som är med på skivan och av 14 låtar så blev det 11 som hamnade på skivan för att det var några låtar som bara inte passade in med de andra.
- Vi lyssnar fortfarande på album, vi lyssnar på vinyl och internationellt så är det ju ändå så, i Sverige är det väldigt mycket singel och Spotify och sådär, berättade Linda Brandemark.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar