×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


Publicerat: 2022-10-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Nytt styre i Örebro kommun.
Under tisdagen presenterades det nya politiska styret för Örebro kommun under de kommande fyra åren och två partier är kvar men ett är nytt, Socialdemokraterna och Centerpartiet är kvar i den styrande majoriteten men Kristdemokraterna har bytts ut mot Moderaterna och på pressträffen så var respektive partiers kommunala ledare på plats.
Publicerat: 2022-10-02       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Energikrisens påverkan på företagen i länet.
Under fredagen höll Länsstyrelsen Örebro och Region Örebro län en pressträff om hur energikrisen påverkar företag i vårt län och de som höll i pressträffen var Maria Larsson Landshövding, Irén Lejegren Region Örebro län, det var några till som var med och de var Therese Hjelseth Områdeschef energi och klimat Region Örebro län, Karl Bergsström Krisberedskapshandläggare Länsstyrelsen Örebro och Jens Isemo VD Linde energi.
Publicerat: 2022-09-11       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Vänsterpartiet hade festival i Stadsparken.
Vänsterpartiet hade även i år en festival dagen innan valdagen men den här gången så var de inte i Slottsparken utan i Stadsparken och hedersgästen var partiledaren Nooshi Dadgostar och trots det lite råkalla vädret så var det många som tog sig till Stadsparken för att lyssna på vänsterpolitik och musik.
Publicerat: 2022-09-10       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.
Fredrik Persson som nummer två på Miljöpartiets kommunlista i Örebro pratar gärna miljö och den viktigaste frågan för honom i valet är att få ned alla utsläpp i Sverige för vi har bara 7 år på oss att minska utsläppen med 80 procent.
Publicerat: 2022-09-09       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Skoldebatt mellan S och M på Stortorget.
På tisdagseftermiddagen var det en kort debatt mellan Jessica Ekerbring (S) och Maria Haglund (M) framför valstugorna på Stortorget.
En skoldebatt mellan Socialdemokrater och Moderater visar att de vill till samma mål men vägarna dit är väldigt olika, men de har också många frågor som de tycker likadant.
Det var tyvärr inte så många som stannade till för att lyssna men det var ändå rätt många besökare på torget.
Publicerat: 2022-09-09       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.
Det var en debatt mellan Moderaternas Anders Åhrlin och Socialdemokraternas John Johansson på Stortorget i Örebro, moderator var även denna gång Magnus Riseby och han gjorde ett bra jobb med att försöka hålla de två politikerna i den lokala politiken och inte sväva ut i rikspolitiken för mycket.
Publicerat: 2022-09-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Ebba Busch besökte Örebro.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch besökte under söndagen Örebro och hon hann med två andra stopp i staden innan hon kom 10 minuter för sent till det fullpackade Stortorget.
Klockan 12:00 var tydligen en bra tid på en söndag för lite innan så började torget fyllas på och det blev snart trångt framför avspärrningen vid den lilla scenen framför Kristdemokraternas valstuga.
Publicerat: 2022-09-03       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Annie Lööf ( C ) besökte Stortorget.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf är just nu ute på valturné och på lördagsförmiddagen kom hon till Örebro, trots den tidiga timmen 10:00 så var det många som kom till Stortorget för att se och prata med Annie Lööf och det var nog den största publiken som jag har sett det här valet.
Publicerat: 2022-09-02       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Alice Bah Kuhnke (MP) besökte Stortorget.
Under fredagen besökte Alice Bah Kuhnke EU Parlamentarikerna för Miljöpartiet, Örebro för att träffa väljare och andra Miljöpartister, det var rätt mycket människor på Stortorget och en del passade på att prata med Alice Bah Kuhnke direkt hon kom.
Publicerat: 2022-09-01       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Biståndet är viktigt för Kristdemokraterna.
Kristdemokraternas valstuga fick på onsdagen besöka av Gudrun Brunegård som är deras biståndspolitisk talesperson i Kristdemokraterna och hon var också ansvarig för att ta fram deras nya biståndspolitiska program.
Vid valstugan var det ett samtal som leddes av Hans Eklind (KD) och naturligtvis var det bistånd de pratade om eftersom Gudrun Brunegård senare under kvällen skulle hålla ett föredrag om det.
Publicerat: 2022-09-01       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokraterna besökte Baronbackarnas centrum.
Denis Begic och en grupp Socialdemokrater besökte Baronbackarna under onsdagen för att prata politik och val, de hade med sig observatörer från Belarus och Bosnien som är i Sverige för att lära sig hur vi hanterar våra demokratiska val.
Publicerat: 2022-08-28       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Örebroliberalerna firade 120 år.
Under lördagen så firade Liberalerna i Örebro sitt 120års kalas på Stortorget precis nedanför valstugorna och på scenen så blev det naturligtvis prat om politik och så bjöds det på bra musik av Freddie Liljegren och Dunderklubben, förutom det som hände på scenen så hade de lite tävlingar och ponnyridning.
Publicerat: 2022-08-28       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokraternas kvinnoförbund hade en heldag på Stortorget.
Socialdemokraterna har ett stort kvinnoförbund som då arbetar för kvinnofrågor och det är en stor och aktivt del av Socialdemokraterna, den här dagen var det flera av medlemmarna i Örebro som turades om att tala på torget.
Publicerat: 2022-08-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Jacob Forssmed (KD) besökte Örebro.
På onsdagseftermiddagen var Kristdemokraternas vice partiordförande på besök vid valstugorna på Stortorget och det var det första valtalet vi hörde i den här valrörelsen.
Klockan 17:00 är kanske lite sent att komma till Stortorget även om det fortfarande är högsommar varmt ute för det var inte så många som var kvar på torget och de flesta andra partier höll på att plocka ihop sina stugor för dagen.
Publicerat: 2022-08-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani pratade om EU.
Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani var på besök i Örebro och förutom dörrknackning var hon en stund vid valstugan på stortorget och vi fick en kort intervju.
Abir Al-Sahlani var på ett strålande humör och såg fram emot att träffa örebroare i valstugan.
Publicerat: 2022-08-24       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Moderaterna vill arbeta för ökad trygghet.
Under tisdagen presenterade Moderaterna i Örebro sitt kommunala handlingsprogram under en pressträff och det de valde att tala om var trygghet, trygghet på flera olika plan och hur de vill arbeta för ett tryggare Örebro kommun, med på pressträffen var Maria Haglund och Anders Åhrlin.
Publicerat: 2022-08-23       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Mingel vid valstugorna med Kristersson och Pehrson.
Under måndagsförmiddagen så fick valtorget besök av två partiledare på samma gång nämligen Ulf Kristersson från Moderaterna och Johan Pehrson från Liberalerna.
Det var många lokala politiker på plats på torget för att hinna med en kort pratstund med sin partiledare men tyvärr hann många som ville inte fram.
Publicerat: 2022-08-19       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokraternas valmanifest.
Socialdemokraterna i Örebro presenterade sitt valmanifest för de kommande fyra åren och de som presenterade valmanifestet var John Johansson och Jessica Ekerbring.
Redan i våras presenterade Socialdemokraterna i Örebro sina fem övergripande vallöften och nu presenterade de lite mer konkreta saker speciellt när det gäller skolan.
Publicerat: 2022-08-13       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.
Nu är det lite mindre än en månad till valet 11 september och idag så presenterade Liberalerna i Örebro sitt valmanifest i Slottsparken.
Liberalerna i Örebro fortsätter med sina satsningar på skolan men de talade också om infrastruktur och vård och omsorg.
Publicerat: 2022-08-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Centerpartiet Örebro presenterade det lokala valprogrammet.
Centerpartiet i Örebro presenterade sitt valprogram inför valet 11 september och programmet presenterades av Jimmy Nordengren, första namn på kommunlistan, med på pressträffen var också Anna Ekström och Anders Olsson som är andra och tredje på kommunlistan.
Det var Jimmy Nordengren som skötte själva presentationen och det var en snabb genomgång av en lång rad av punkter.
Publicerat: 2022-06-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Manifestation i Varberga mot våld.
Under lördagen hölls en manifestation i Varberga centrum och det var en manifestation mot det dödliga våldet som har tagit livet av tre unga män i Varberga.
Människor började samlas rätt tidigt och det var en bra uppslutning till manifestationen som bestod av flera tal och lite musik, manifestationen arrangerades av Syrianska föreningar som har sin bas i Mariakyrkan i Varberga.
Publicerat: 2022-05-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Öppet forum – För trygghet och säkerhet.
Liberalerna i Örebro har en samtals serie som de kallar för Öppet forum och under måndagen så gästades de av Johan Pehrson och Paulina Brandberg och deras samtal hade titeln För trygghet och säkerhet.
Johan Pehrson partiledare för Liberalerna och var tidigare deras rättspolitiske talesperson och Paulina Brandberg kandiderar till Riksdagen för första gången och hon kandiderar naturligtvis för Liberalerna och hon är kammaråklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.
Publicerat: 2022-05-02       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Första maj firande på riktigt.
Efter två år med digitalt första maj firande så kunde Vänsterpartiet och Socialdemokraterna fira sin dag ordentligt med första maj tåg och tal , Vänsterpartiet höll sina tal på Våghustorget och Socialdemokraterna var på Stortorget, så allt var tillbaka som det brukar vara.
Inget av partierna hade någon jättestor uppslutning till första maj trots att det är valår.
Publicerat: 2022-04-07       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.
Liberalernas partisekreterare Juno Blom besökte Örebro i början på veckan för att delta i ett samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.
Samtalet kom att domineras av hederskultur och alla de olika sidorna av hederskultur som finns i det svenska samhället idag.

Visa alla artiklar i Samhälle skrivna under:
2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018   2019   2020   2021   2022   2023   2024   
 
 

Pil Vänster Pil Höger  Juli   2024
© 2024 - Johan Gullberg - Knytpunkt Örebro
Ti On To Fr
1234567891011121314 15161718192021 22232425262728 293031  

Knytpunkt Örebro Facebook grupp


Äldre Artiklar:
Socialdemokraternas kvinnoförbund hade en heldag på Stortorget.
Socialdemokraterna har ett stort kvinnoförbund som då arbetar för kvinnofrågor och det är en stor och aktivt del av Socialdemokraterna, den här dagen var det flera av medlemmarna i Örebro som turades om att tala på torget.

Läs hela artikeln.

Örebroliberalerna firade 120 år.
Under lördagen så firade Liberalerna i Örebro sitt 120års kalas på Stortorget precis nedanför valstugorna och på scenen så blev det naturligtvis prat om politik och så bjöds det på bra musik av Freddie Liljegren och Dunderklubben, förutom det som hände på scenen så hade de lite tävlingar och ponnyridning.

Läs hela artikeln.

Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani pratade om EU.
Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani var på besök i Örebro och förutom dörrknackning var hon en stund vid valstugan på stortorget och vi fick en kort intervju.
Abir Al-Sahlani var på ett strålande humör och såg fram emot att träffa örebroare i valstugan.

Läs hela artikeln.

Jacob Forssmed (KD) besökte Örebro.
På onsdagseftermiddagen var Kristdemokraternas vice partiordförande på besök vid valstugorna på Stortorget och det var det första valtalet vi hörde i den här valrörelsen.
Klockan 17:00 är kanske lite sent att komma till Stortorget även om det fortfarande är högsommar varmt ute för det var inte så många som var kvar på torget och de flesta andra partier höll på att plocka ihop sina stugor för dagen.

Läs hela artikeln.

Moderaterna vill arbeta för ökad trygghet.
Under tisdagen presenterade Moderaterna i Örebro sitt kommunala handlingsprogram under en pressträff och det de valde att tala om var trygghet, trygghet på flera olika plan och hur de vill arbeta för ett tryggare Örebro kommun, med på pressträffen var Maria Haglund och Anders Åhrlin.

Läs hela artikeln.

Mingel vid valstugorna med Kristersson och Pehrson.
Under måndagsförmiddagen så fick valtorget besök av två partiledare på samma gång nämligen Ulf Kristersson från Moderaterna och Johan Pehrson från Liberalerna.
Det var många lokala politiker på plats på torget för att hinna med en kort pratstund med sin partiledare men tyvärr hann många som ville inte fram.

Läs hela artikeln.

Socialdemokraternas valmanifest.
Socialdemokraterna i Örebro presenterade sitt valmanifest för de kommande fyra åren och de som presenterade valmanifestet var John Johansson och Jessica Ekerbring.
Redan i våras presenterade Socialdemokraterna i Örebro sina fem övergripande vallöften och nu presenterade de lite mer konkreta saker speciellt när det gäller skolan.

Läs hela artikeln.

Liberalerna i Örebro presenterade sitt valmanifest.
Nu är det lite mindre än en månad till valet 11 september och idag så presenterade Liberalerna i Örebro sitt valmanifest i Slottsparken.
Liberalerna i Örebro fortsätter med sina satsningar på skolan men de talade också om infrastruktur och vård och omsorg.

Läs hela artikeln.

Centerpartiet Örebro presenterade det lokala valprogrammet.
Centerpartiet i Örebro presenterade sitt valprogram inför valet 11 september och programmet presenterades av Jimmy Nordengren, första namn på kommunlistan, med på pressträffen var också Anna Ekström och Anders Olsson som är andra och tredje på kommunlistan.
Det var Jimmy Nordengren som skötte själva presentationen och det var en snabb genomgång av en lång rad av punkter.

Läs hela artikeln.

Nationaldagsfirande i Stadsparken.
Äntligen dags att fira Sveriges nationaldag och nu var det äntligen dags för ett riktigt firande efter två år av digitalt firande och det verkade som att många hade saknat det riktiga firandet för Stadsparken i Örebro var nästan överfull med människor.
Det var inte enbart underhållning från två scener utan också en del föreningar på plats eftersom föreningarnas dag också var sjätte juni i år.

Läs hela artikeln.