×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2014-05-14  

Politiker besökte 52:an.

Politiker besökte 52:an.

Under tisdagskvällen fylldes 52:an i Baronbackarnas centrum av politiker som ville prata EU politik.
Kvällen arrangerades av 52:an för att ge boende i området en möjlighet att få träffa lokala politiker i en avslappnad miljö, tanken var att ha speed dejting med politiker för att så många som möjligt skulle få en chans att prata med representanter från alla partier.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
4 Klickbara bilder.

Under tisdagskvällen fylldes 52:an i Baronbackarnas centrum av politiker som ville prata EU politik.
Kvällen arrangerades av 52:an för att ge boende i området en möjlighet att få träffa lokala politiker i en avslappnad miljö, tanken var att ha speed dejting med politiker för att så många som möjligt skulle få en chans att prata med representanter från alla partier.

Förhoppningsvis kom folk sent.

Vi var på 52:an strax efter att allt startade, under tiden vi var där så var det inte många som kom för att träffa sina lokala politiker och jag hoppas att det blev mer fart under kvällen.
Politikerna fick varsitt bord att sitta vid och det var många som passade på att prata med varandra eftersom riksdagspolitiker var på plats och dom ser vi inte så ofta här hemma i Örebro.
Stämningen inne på 52:an var avslappnad och välkomnande och de få som var lika tidiga som vi var hade stor möjlighet att få prata ostört med den politiker de ville.

Elisabet Malmqvist (C ) ser gärna fler inbjudningar.

En av de politiker som var på plats var Centerpartiets Elisabet Malmqvist och hon uppskattade 52:ans initiativ och hon skulle gärna se fler inbjudningar till olika bostadsområden i Örebro, eller att privatpersoner bjuder in politiker för att kunna diskutera på ett lite mer avslappnat sätt.
Ett annat sätt att få reda på mer om politiken är att höra av sig till det parti man vill veta mer om och boka in ett möte med en politiker, valstugorna kan man ju komma till men Elisabet skulle gärna se att väljarna tog mer initiativ än att bara besöka valstugan.
Elisabet Malmqvist sa att de kommer gärna ut till olika områden oavsett om det är som på 52:an öppet för allmänheten eller om det är områdesgrupper som arrangerar något.
Elisabet Malmqvist hade haft en väljare hon pratat med och då blev det mycket prat om miljöfrågor vilket Elisabet gillade eftersom Centerpartiet tar upp många miljöfrågor.
- Det är ett jätteroligt initiativ, det blir bättre samtal ofta än när man sitter i en debatt och det är kul när man får möjligheter att ställa sina egna hjärtefrågor och föra personliga samtal med politiker, det ger mig mer att höra vad väljarna verkligen tycker, sa Elisabet Malmqvist.

Piratpartiet på plats.

På 52:an var även Piratpartiet på plats och det var deras ordförande i Örebro Marcus Schmidt som satt vid deras bort och väntade på att väljare skulle börja komma.
Piratpartiet vill att EU ska göra färre saker men bättre och dras strategi just nu är att Piratpartier som finns i alla länder gör gemensam sak och eftersom de finns i 16 olika länder så blir de rätt stora och på så sätt när ett parti finns i flera olika länder så blir det EU politik på ett helt annat sätt berättade Marcus Schmidt.
Piratpartiets valstrategi i Örebro går ut på att prata med folk och det gör de genom att gå ut på stan och fråga förbipasserande människor om hur de tycker att Sverige ska se ut och då får man överraskande ärliga svar.
- Vad vi säger i Piratpartiet det har ingen betydelse, vad medborgarna säger, vad medborgarna tycker och vad medborgarna röstar som betyder något, sa Marcus Schmidt.

En arbetsgrupp från Områdesgruppen stod bakom kvällen.

Anna Börjer, Hällefors Folkhögskola och Katarina Möller, bibliotekarie var de som fixat ordning kvällen på 52:an och initiativet kom upp i områdesgruppen som sedan tillsatte en arbetsgrupp för att ordna de här kvällen med politik.
I områdesgruppen har de pratat om att det är viktigt att jobba med valet och att få ut valfrågorna i området och det var naturligt att bjuda in alla partier, en sak de tyckte var viktig var att det inte skulle vara någon debatt utan ett mer avslappnat möte mellan väljare och politiker.
Katarina Möller som arbetar på biblioteket som finns i 52:ans lokaler har märkt att det är många som kommer och förtidsröstar och Anna Börjer sa att det här valet verkar få ta större plats än förra valet, det är mer i media och det finns riktiga valaffischer ute på stan som gör att det syns mer.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar