×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2014-05-13  

Invigning av Lundbyskolan.

Invigning av Lundbyskolan.

Under tisdagen invigdes etapp ett av Lundbyskolan och om man kom på cykel från Vivalla så såg skolan ut som en stor byggarbetsplats fortfarande men från bilhållet möts man av ett färdigt hus och byggarbetsplatsen är gömd bakom staket och syns inte alls lika tydligt så vilket håll man kommer från spelar roll men det här var invigningen av första etappen av Lundbyskolan och det kommer bli minst en

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
6 Klickbara bilder.

Under tisdagen invigdes etapp ett av Lundbyskolan och om man kom på cykel från Vivalla så såg skolan ut som en stor byggarbetsplats fortfarande men från bilhållet möts man av ett färdigt hus och byggarbetsplatsen är gömd bakom staket och syns inte alls lika tydligt så vilket håll man kommer från spelar roll men det här var invigningen av första etappen av Lundbyskolan och det kommer bli minst en till.

En lång resa.

Ingen invigning är komplett utan tal och först var det rektor Ingela Bäck Gustafsson om berättade att det varit en lång resa och när hon tillträdde som rektor för tre år sedan så visste hon att skolan skulle byggas om för att bli av med mögelskador, men inte när arbetet skulle dra igång, men arbetet med ombyggnaden startade snabbt och det har blivit en lång resa men nu är den snart slut.
Efter Ingela Bäck Gustafssons tal blev det underhållning av Patricia, Ebba och Saga, tre elever som framförde sången Say Something.

Ska bli så bra som möjligt.

Futurums VD Göran Lunander höll också tal och han inledde med att säga att han antagligen har världens roligaste jobb, varje dag när han går till jobbet så känner han verkligen att han har det tillsammans med sina arbetskamrater på Futurum.
Anledningen till att han har så kul på jobbet är att han vet att när han går hem på kvällen så vet han att han har bidragit till att göra elever och lärares arbetsmiljö bättre.
Futurum strävar efter att göra skollokalerna bättre och att få vara med på en invigning är också kul,speciellt att få höra från lärare och elever att det bara har blivit bättre.
I dagsläget byggs det nya och renoveras det flera skolor i Örebro och Göran Lunander hoppas att de skolorna blir lika bra som Lundbyskolan har blivit.
- Jag hoppas att ni ska trivas fantastiskt bra och vi har ju inte gjort det här själva utan det här är ett samarbete mellan Futurum och Örebro Kommun, sa Göran Lunander.

Ibland tar det tid.

Lena Baastad (S) höll också ett kort tal och hon sa bland annat att vissa saker i politiken måste få ta tid, politik handlar om att vara uthållig och nu efter flera år av planering och arbete så är första etappen klar på Lundbyskolan.
- Ibland måste det få ta tid också, för när vi bygger om den här skolan så koster det 90 miljoner kronor och det är ju många veckopengar så då måste det få ta lite tid så att vi verkligen vet att det blir bra också, sa Lena Baastad.

Nöjd rektor.

Vi fick en kort intervju med rektor Ingela Bäck Gustafsson, Maria Lavesson Hjortzberg, administrativ samordnare Lundbyskolan och förskolechef Pernilla Larsson.
Den starkaste känslan för dagen var glädje och fantastiskt att vi har kommit så här långt.
Ingela Bäck Gustafsson berättade att det varit en lång väntan men att de lärt sig mycket under vägen och hur viktigt det har varit att vara flexibel i arbetssätten.
Maria Lavesson Hjortzberg berättade att det här att vara länken mellan skolan och Futurum var en ny erfarenhet och det har varit spännande och en arbetsuppgift som hon har trivts väldigt bra med. Arbetet med att vara mellanhand har varit bra för att öka förståelsen från båda håll, från skolan och från byggprojektet.

Lång väntan.

Ingela Bäck Gustafsson berättade också att en ombyggnad tar lång tid och det har varit stora krav på skolan att de ska kunna vara flexibla och innovativa och hitta lösningar på problem som uppstår, allt blir inte som man tänkt sig men nu när det snart är klart så har saker blivit mycket bättre än vad de hade tänkt från början.
Maria Lavesson Hjortzberg berättade att kommunikation är jätteviktigt mellan de båda sidorna när skolan ska byggas och att informationen om vad som ska hända kommer tidigt och både Maria Lavesson Hjortzberg och Ingela Bäck Gustafsson sa att informationen har fungerat bra.

Helt ny förskolechef.

Pernilla Larsson är helt ny på jobbet och Änglagård som den nya förskolan heter har inte öppnat än, så andra dagen på jobbet blev det invigning, Pernilla Larsson ser fram emot att lära känna den andra personalen och hon uppskattar de nybyggda lokalerna.

Jätteroligt att vara med hela vägen.

Vi fick en intervju med Lena Baastad där hon berättade att det var roligt att få vara med under hela resan, ombyggnation och nybyggnation av Lundbyskolan började diskuteras före 2010 och nu är den äntligen klar med första etappen.
Lena Baastad hade inte hunnit tittat på lokalerna men det lilla hon sett var jätte fint och att det här bara är första etappen, det kommer mer byggnader och sist så blir skolgården iordninggjord och Lena Baastad sa att det ska bli spännande att se när allting blir färdigt.
Örebro kommun lägger just nu mycket pengar på att renovera och bygga nya skolor och Lena Baastad sa att det är välbehövligt eftersom underhållet har varit eftersatt en lång tid och det är en tydligt prioritering.
Just nu håller Lillåns skola och Vintrosa skola på att renoveras och Karolinska skolans renovering ska Kommunstyrelsen besluta om nästa vecka.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar