×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-03-27  

Snart premiär för Lasse-Maja.

Snart premiär för Lasse-Maja.

Den 29:de mars är det premiär för Örebro Länsteaters stora satsning för den här säsongen, Lasse-Maja.
Trycket efter biljetter har varit så stort redan innan premiären att fem extra föreställningar fått läggas till.
Även de biljetterna försvinner nu snabbt och Länsteatern i Örebro har verkligen få Örebroarna att gå på teater för att se Lasse-Maja.


© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
8 Klickbara bilder.

Den 29:de mars är det premiär för Örebro Länsteaters stora satsning för den här säsongen, Lasse-Maja.
Trycket efter biljetter har varit så stort redan innan premiären att fem extra föreställningar fått läggas till.
Även de biljetterna försvinner nu snabbt och Länsteatern i Örebro har verkligen få Örebroarna att gå på teater för att se Lasse-Maja.

Historien utspelas i början av 1800-talet.

Den här historien om Lasse-Maja utspelas i början av 1800-talet och Lars Larsson ser sin chans i ett oroligt Sverige och han fortsätter sin bana som tjuv och i kvinnokläder bestjäl han de och delar med sig av sina framgångar till de fattiga och sin vän Maja, men när Lars får veta att han har sitt ursprung i den absoluta eliten av samhället förändras allt och han måste besluta sig för hur hans framtida liv ska se ut.

Vem vet egentligen sanningen om Lasse-Maja.

Erik Norberg har lekt mycket med historien om Lasse-Maja berättade regissören Alexander Öhlund och de har tagit sig stora friheter, men som Alexander också sa, vem vet den sanna historien om Lasse-Maja även om Lars Molin skrev en biografi så vet forskarna att den boken är full av påhittade historier och den musikteater som nu sätts upp på Länsteatern i Örebro är en historia för sig själv.
Alexander Öberg berättade att första akten är väldigt rolig, men andra akten är tyngre och man ska inte gå till teatern och tro att det bara blir lättsam underhållning från scenen, för det blir det inte enligt Alexander Öberg utan han hoppas att pjäsen ger lite eftertanke.
- Historiemässigt så handlar Lasse-Maja om en småtjuv som klär sig i kvinnokläder för att komma undan och som i vår berättelse får ett val, han får reda på att han är prins, att han är Marie Antoinettes son och från att ha varit småtjuv bli prins helt plötsligt, sa Alexander Öberg.

En påkostad teater.

På frågan varför Örebroare ska gå och se Lasse-Maja blev svaret att det är en påkostad show som sätter frågor i huvudet på åskådarna vilket bra teater ska göra och biljetterna i Örebro är billiga, om du jämför mot Stockholm där en sådan här teaterbiljett skulle kosta runt 600 kronor så är det runt halva priset här i Örebro och det är billigt, men det viktigaste är att Örebroarna kommer och tittar och med extra föreställningar redan inbokade så är trycket efter biljetter redan högt men Alexander Öberg sa att han inte känner någon extra press på grund av det utan han kan bara göra sitt bästa och det gör han ändå.
- Går det pt helvete så gör det det ändå men det tror jag inte att det gör för efter den där genomdragningen som vi hade igår så kände jag att det här är en bra show och jag är stolt över den, sa Alexander Öberg.

>Musikalisk ensemble.

Alexander Öberg har arbetat på Örebro Länsteater flera gånger nu och han berättade att den här pjäsen Lasse-Maja är skriven för ensemblen på Örebro Teater och den skulle inte gå att sätta upp på någon annan teater just för att ensemblen här är så musikalisk och det tog de med när se skrev pjäsen.
Alexander Öberg sa också att det är underbart att ha kontinuitet och att komma tillbaka, vissa saker går mycket snabbare för att vi har gått igenom det en gång innan och man vågar ta nya steg också.
Jag tycker att det är underbart att få hålla på i Örebro, det är en bra teater, vi tycker om varandra. Sa Alexander Öberg.

Oförskämt bra.

Niklas Riesbeck om har huvudrollen som Lasse-Maja berättade att det nu snart innan premiären känns oförskämt bra, normalt brukar det vara mer nerver och mer stress än vad han känner nu och det ska bli roligt att få möta publiken och han känner sig jätteladdad.
Nu har de repeterat i ungefär sex veckor och Niklas Riesbeck känner att han har hittat rätt i karaktären, för alla karaktärer blir en del av honom och slutprodukten blir en blandning av Niklas och karaktären.

Svårt att slappna av.

Det som Niklas Riesbeck har tyckt varit svårast är att hitta rätt och regissören Alexander Öberg har velat se ett smutsigare och lite busigare uttryck på scenen och Niklas Riesbeck är en väldigt kontrollerad skådespelare, så det har varit en utmaning för honom, men samtidigt så har han uppskattat att få arbeta utanför sin normala rolltolkning och det är egentligen så han vill arbeta men det är inte jämt han får möjligheten med en regissör som är benägen att knuffa honom över hans vanliga gränser.
- Han vill att jag ska slappna av mer, tror jag och det har varit en utmaning för mig, sa Niklas Riesbeck.

Gillar Örebro.

Niklas Riesbeck gillar Örebro och han sa att han har fått en mycket positiv känsla för staden, han är ofta ute och äter och tycker att det är fantastiskt.
Niklas Riesbeck ser fram emot våren i Örebro så att han får en möjlighet att göra Örebro ordentligt eftersom han nu kommer ha mer ledig tid på dagarna än på kvällarna, tvärt emot hur det har varit nu.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar