×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2014-03-03  

Soppluncher på Livin Hotell gav 85 000 till välgörenhet.

Soppluncher på Livin Hotell gav 85 000 till välgörenhet.

Idag var det ett år sedan Livin hotell startade med sina soppluncher och vi gick dit för att titta hur satsningen hade fungerat.
Vi var lite tidiga precis som vi brukar vara men när klockan blev 11:30 så började lunchgästerna anlända och det tog inte lång tid innan det var nästan fullsatt i restaurangen, sopplunch där 10 kronor per portion går till en välgörenhetsorganisation verkar alltså ha fungerat riktigt bra.

Idag var det ett år sedan Livin hotell startade med sina soppluncher och vi gick dit för att titta hur satsningen hade fungerat.
Vi var lite tidiga precis som vi brukar vara men när klockan blev 11:30 så började lunchgästerna anlända och det tog inte lång tid innan det var nästan fullsatt i restaurangen, sopplunch där 10 kronor per portion går till en välgörenhetsorganisation verkar alltså ha fungerat riktigt bra.

Besökarantalet har växt stadigt.

Vi fick en intervju med Susanne Lindholm, biträdande hotellchef Livin Hotell, där hon berättade att i starten av sopplunchen var det inte så många besökare men antalet lunchgäster har stadigt ökat och nu har det till och med varit kö för att få en sittplats under vissa luncher.
Susanne Lindblom berättade också att det är trevligt att lunchen är så omtyckt men nu så har de bara den här matsalen och taket är nog snart nått på hur många lunchgäster de kan ta emot per dag.
Susanne berättade att de också haft utvecklingsplaner för lunchen och det är att börja sälja sitt hembakade bröd och andra saker under lunchen för att ge ett mervärde till gästerna.

Livin Hotell ett företag med socialt ansvar.

Susanne Lindholm berättade att Livin Hotell är ett företag med socialt ansvar och de anställer personer som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden och sopplunchen är ett resultat av deras sociala ansvarstagande, de startade helt enkelt upp soppluncherna för att kunna anställa fler på hotellet.
- Vi har så många som vill jobb här och arbetslösheten i Örebro är stor,så vi kände att det här brinner vi för på Livin, att ta ett samhällsansvar, sa Susanne Lindholm.

Funktionsnedsatta har större problem på arbetsmarknaden.

Livin Hotell anställer personer som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden och jag frågade Susanne Lindholm vilken grupp det är hon ser som har svårast att ta sig in och svaret blev rätt snabbt att det är de med funktionsnedsättningar av olika slag.
Livin Hotell koncentrerar sig på vad personen kan och deras mål är att de ska arbeta 100 procent av sin förmåga istället för att se allt de kanske inte klarar av.
- Varje människa har en förmåga och fokuserar vi på det då lyfter vi ju människor till att till och med spränga dom begränsningarna och kanske jobba lite mer, sa Susanne Lindholm.

Livin Hotel, fem år gammalt.

Anders Hagström, hotellchef och vandrarhemsvärd , berättade att Livin Hotell har funnits i fem år på nuvarande adress men Anders själv har över 20 års erfarenhet av hotell branschen.
Socialt ansvarstagande är något som har vuxit fram genom åren och Anders Hagström berättade att han har mött många människor genom åren som har haft det svårt och i bland har han frågat sig själv om han som företagare kan göra något för att hjälpa till och nu med Livin hotell så har de haft funderingarna på att kunna hjälpa till på något sätt och sedan har det vuxit utav sig självt.

Sopplunchen är ett resultat av socialt ansvar.

Anders Hagström berättade att soppluncherna blev till för att de hade en tjej på praktik som var jätteduktig men just då fanns det inte ekonomiska möjligheter att anställa henne och när de funderade på hur de skulle lösa det kom de på iden med sopplunch.
- Vi startar en sopplunch restaurang och då förenade vi dels det att hon fick jobb och jobbar med de andra anställda och är ansvarig för det och sen har vi också sagt att soppluncher är lite grad av ett begrepp för människor som har det lite utsatt, att vi också kan bidra till människor som har det värre än vad vi har det, sa Anders Hagström.

Tre fasta välgörenhetsorganisationer.

Anders Hagström och Susanne Lindholm hade sedan tidigare kontakt med tre olika välgörenhetsorganisationer så då blev det naturligt att ha regelbundna insamlingar till just dem och det är Ankarstiftelsen, Operation Mercy och Ria Dorkas sedan var fjärde månad tar de in en ny organisation och då har det varit lite olika och de tittar efter vilka de vill hjälpa.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar