×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2014-02-06  

Onsdagskaffe och Flextrafik på Norr.

Onsdagskaffe och Flextrafik på Norr.

Under onsdagseftermiddagen var Lena Baastad (S) på besök på seniorboendet Majorsgatan för att prata flextrafik.
Ett av de höga husen på Majorsgatan är ett seniorboende och när Socialdemokraterna var och knackade dörr i området fick Lena Baastad en fråga vidarebefordrad till sig o att införa flextrafik även på norr och nu var det dags för ett möte i frågan.

Under onsdagseftermiddagen var Lena Baastad (S) på besök på seniorboendet Majorsgatan för att prata flextrafik.
Ett av de höga husen på Majorsgatan är ett seniorboende och när Socialdemokraterna var och knackade dörr i området fick Lena Baastad en fråga vidarebefordrad till sig o att införa flextrafik även på norr och nu var det dags för ett möte i frågan.

Flextrafiken behöver ses över.

Lena Baastad inledde kaffestunden med ett kort anförande där hon bland annat sa att flextrafiken i Örebro behöver ses över och att den i dagsläget kanske inte fungerar helt som den ska.
I dagsläget finns det två bussar som kör flextrafiken berättade Lena Baastad och hon fortsatte med att det nog finns en del barnsjukdomar i den trafiken, speciellt när det gäller information om hur flextrafiken fungerar och det är något som kommunen behöver bli bättre på.
Om trafiken skulle utökas med en buss skulle det kosta ungefär en miljon kronor och norr är det bostadsområde i Örebro som står överst på listan för att det är e stort område i Örebro och det växer kraftigt, i dagsläget finns inte någon ny buss med i budgeten och Lena Baastad var tydlig med att de behöver se över flextrafiken ordentligt innan de kan utöka hållplatserna.

Kaffe varje onsdag.

Ulla-Greta Stålberg en av de boende i huset berättade att varje onsdag klockan 14:30 är det kaffe och fika för de boende som vill och det är inte så vanligt att de har gäster utifrån.
Ulla-Greta Stålberg är kontaktperson i huset så det var till henne Lena Baastads pressekreterare hörde av sig för att fråga om de kunde komma och fika och samtidigt passa på att prata flextrafik. Ulla-Greta berättade också att det vore bra om flextrafiken började köras på norr också och många i huset skulle ha stor nytta av en flexiblare buss eftersom många tycker att det är långt att gå till bussen, det är egentligen inte sträckan i sig som är lång utan att det är en brant backe på vägen och speciellt från bussen och hem är det några som inte orkar gå uppför backen utan får gå runt vilket blir längre.
Ulla-Greta sa att hon är dålig på att beräkna avstånd men för henne tar det cirka sju minuter att gå till bussen om hon inte går fort så det är inte så långt egentligen.
Ulla-Greta har också hört att de som kan utnyttja flextrafiken tycker att den är väldigt bra.

Grundtanke med seniorbostäder är trygghet.

Tomas Linder, seniorsamordnare ÖBO, var också med under mötet med Lena Baastad och hans uppdrag är att arrangera aktiviteter och se till att det finns verksamhetsråd och liknande i ÖBO:s seniorboende och grundtanken är gemenskap och trygghet.
Tryggheten är inta bara i huset och lägenheterna utan det kan också gälla tryggheten ute i området och tillgängligheten är viktig, flextrafiken kan vara en sådan fråga och Tomas Linder sa att de inte fick något riktigt svar om flextrafik på norr men han sa också att det kändes som att Lena Baastad tog till sig frågan och han hoppas att det kanske kan skyndas på sen är det ju jämt en fråga om pengar, som vanligt.
Tomas Linder vet inte riktigt hur många äldre det bor på norr men han vet att det finns ett seniorboende till plus Norrby senior så det finns ganska många bostäder för äldre och det är antagligen över 200 lägenheter totalt och sen finns det många villor där det också bor en del äldre men hur många det är vet Tomas inte.

Hembakat till kaffet.

Leila Stenberg är den som ha tagit på sig att baka till onsdagskaffet och hon brukar baka lite olika saker, nästa vecka är det alla hjärtans dag och då planerar hon vaniljhjärtan.
Leila passade på att fråga Lena Baastad varför kommunen inte köper platser på det vårdboende som ligger nästan granne med seniorboendet, men hon sa att hon inte fick något ordentligt svar på sin fråga men hon hoppas att kommunen köper platser där för där vill hon själv bo om hon behöver mer hjälp så småningom.
Leila och hennes man trivs bra på norr och det är lite compactliving men Leila sa att man ska flytta medan man kan och när någon av dem blir själv så kan man ändå bo kvar för det är inte så dyrt.
Leila själv har arbetat inom äldrevården och de senaste 15 åren var hon husmor på ett seniorboende så hon vet vad hon pratar om.
Leila Stenberg uppskattar att man inte är ensam när man bor i huset, har man inte sett si granne på ett tag så kanske man ringer på och undrar om allt är okej, man bryr sig men lägger sig inte i.

Norr växer kraftigt.

Lena Baastad berättade att det blev prat både om flextrafik och det nya busslinjenätet och det nya busslinjenätet verkar som att de boende är nöjda med både placeringen av hållplatser och själva nätet.
Flextrafiken kan ses som ett komplement till det vanliga bussnätet och just norr är nästa utbyggnads del i Örebro, det är många som bor här och det finns ett behov av att bygga ut flextrafiken även till den här delen av Örebro.
Lena Baastad sa att de måste bli bättre på att informera om vad flextrafiken är så att de får upp antalet resenärer och det är något de behöver arbeta med framöver.
- Med tanke på att Örebro växer väldigt kraftigt så gäller det att vi måste titta hur ser befolknings strukturen ut, var växer det, var bor människor och vi kan se att just här på norr är det ett område som växer väldigt kraftigt och det byggs, det bor också många äldre i den här stadsdelen så vi har behov av att bygga ut här, sa Lena Baastad.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar