×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2014-01-24  

Idel lovord när husfrun går i pension.

Idel lovord när husfrun går i pension.

Den som har besökt residensvåningen på Örebro slott har träffat Miriam Andersson husfru, det är Miriam som står högst upp i trappen och hälsar alla välkomna.
Det är inte svårt att förstå att Miriam Andersson blivit både omtyckt och uppskattad av både tillfälliga besökare och av dem som träffat henne på en lite mer daglig basis.
Ett vänligt leende och lite småprat vid trappan, jämsides sina bakverk är det nog det välkomnandet som Miriam kommer att bli ihågkommen för nu när hon går i pension efter att ha varit husfru i drygt 20 år.

Den som har besökt residensvåningen på Örebro slott har träffat Miriam Andersson husfru, det är Miriam som står högst upp i trappen och hälsar alla välkomna.
Det är inte svårt att förstå att Miriam Andersson blivit både omtyckt och uppskattad av både tillfälliga besökare och av dem som träffat henne på en lite mer daglig basis.
Ett vänligt leende och lite småprat vid trappan, jämsides sina bakverk är det nog det välkomnandet som Miriam kommer att bli ihågkommen för nu när hon går i pension efter att ha varit husfru i drygt 20 år.

Överväldigande avtackning.

Vi fick en intervju med Miriam Andersson när det var en liten paus i hennes välkomnande av gästerna och hon berättade då bland annat att hon var väldigt överraskad att det var så många som kom, hon hade inte räknat med den uppslutningen och hon var också väldigt glad.
Miriam sa att normalt brukar hon stå lite bredvid när det är tillställningar på slottet men något hon tycker är viktigt är all hälsa alla välkomna.
- Först brukar jag hälsa alla gäster välkomna och det tycker jag är jätteviktigt så att folk känner sig välkomna när de kommer. Jag tycker ju om människor och tycker att det är roligt att de får komma hit och se hur vackert vi har det sa Miriam Andersson.

Stans finaste arbetsplats.

Miriam Andersson sa också att hon har inget favoritställe i slottet utan hon gillar allt i hop och hon sa att hon tycker att hon har stans finaste arbetsplats.
Slottet har den bästa utsikten och speciellt när det är advent och alla ljusen tänds upp.
Julbelysningen på Storbron och de andra ställena som syns från slottet ser små ut fast de inte är det och just när de tänds upp så är det så vackert och Miriam sa att hon ser det så fint uppifrån slottet.

Slottsfru är allt i allo.

Miriam Andersson har som slottsfru varit allt i allo och jag frågade om det var något hon gillade bäst av de arrangemang de har på slottet, men det kunde hon inte svara på riktigt eftersom hon gillar att laga mat och baka.
Bakning är också något som många kommer komma ihåg Miriam för, när det bjuds på kaffe och bullar så har bullarna varit bakade av Miriam och samma sak den här dagen fast festen var till Miriam så hade hon bakat kakor, det enda hon inte gjort själv var tårtorna.
- Jag tyckte att det skulle vara roligt att ha mer än bara en tårta så jag sa att jag bakar lite bullar och kakor och det har jag gjort dag till min egen avtackning, berättade Miriam Andersson.

Nu blir det mer tid i ateljen.

Framtidsplaner finns det också, Miriam Andersson målar oljetavlor och hon planerar att tillbringa mycket mer tid i sin atelje nu när hon går i pension.
Miriam räknar med att hon ska hinna med fler utställningar nu när hon får mer tid över för måleriet.

Avtackning av Landshövding och Länsråd.

Rose-Marie Frebran höll avtackningstal till Miriam Andersson och hon sa bland annat att Miriam har hunnit med att arbeta med fyra Landshövdingar och alla är på plats idag.
Rose-Marie Frebran sa också att hon inte kan tala om alla 22 år som Miriam har varit husfru men de senaste fem och halvt åren vet hon mycket om och alla de sysslor som Miriam har haft i huset och utfört med så stor känsla, engagemang och stolthet.
- Alla som har kommit hit har haft ungefär samma upplevelse och det är ditt trevliga bemötande, alla har känt sig så välkomna och varmt välkomna hit.

En ny karriär.

Kjell Unevik inledde sitt avtackningstal med att säga att han funderade på en ny karriär åt Miriam nu när hon slutar som slottsfru och det skulle vara att Miriam tar hand om deras mediautbildning.
- Den uppmärksamhet som du möter från medias sida den är inte vi bortskämda med, har jag fel, titta, så ser du var du ska göra i fortsättningen.
Det här är ju det yttersta tecknet på hur populär du är och hur välkänd du är, jag tror inte att det är så här och jag har inte hört talas om det på det sättet, att man med något undantag blir så personifierad med slottet så som du har blivit här i Örebro och det beror ju naturligtvis på din personlighet, sa Kjell Unevik.

Anställd av Sigvard Marjasin.

Sigvard Marjasin var den Landshövding som anställde Miriam Andersson som slottsfru och han berättade att Miriam jämt har haft ett lugnt temperament, vilken kan behövas och det enda hann kom ihåg att hon behövde hjälp med i början var dukning, vilka glas som var vad och liknande saker annars flöt allt på.
Arbetet som husfru kan vara krävande och det är mycket att ha koll på, husfrun är den som håller ordning och ser till att residenset är inbjudande och representativt.
Miriam fick arbetet tack vare sin uppriktighet och det var ett personligt samtal som gjorde att valet blev Miriam.
Sigvard Marjasin har kontakt med Miriam fortfarande fast så privat och det är något han tänker fortsätta med och ha sa att det är lätt att bli personliga vänner när man arbetar så nära tillsammans och sedan inbjuder Miriams personlighet till det.
- Miriam inbjuder till det, hon är vänlig och hela hennes apparition har ju kännetecknats av värme och gedigenhet, omtanke om människor och miljöer, berättade Sigvard Marjasin.

Stafettpinnen går vidare fast lite annorlunda.

Sten Renglin presschef Länsstyrelsen Örebro, berättade att det kommer att bli svårt för dem att klara sig utan Miriam i framtiden och nu passar de på att göra förändringar för hur husfru tjänsten kommer att se ut.
Martin Nordsten, i nuläget chaufför åt vår Landshövding kommer att ta över en del av Husfruns uppgifter och sedan ska de nyanställa en person som ska ha ansvar för mat, bakning och sådana saker.

Glatt men samtidigt lite vemodigt.

Landshövding Rose-Marie Frebran hade hjälpt till inför den här dagen och avtackningen av Miriam Andersson och hon hjälpte också till under dagen och placerade ut blommor och presenter på bordet så det var lite av ombytta roller i representationsvåningen den här dagen, vi fick en kor intervju med Rose-Marie Frebran när det var lite lugnare en stund.
Rose-Marie Frebran sa då bland annat att det var både en festlig och vemodig dag, festlig för att det kommer många till slottet för att dricka kaffe.
Landshövdingen berättade också att en av de bästa sakerna med att arbeta med Miriam Andersson var hennes fantastiska sätt att ta emot alla gäster och att få dem att känna sig välkomna.
Husfrusuppgifterna kommer nu förändras och att det kan bli svårt att hitta någon som hade all den kompetens som Miriam har.
Rose-Marie Frebran berättade att hon inte vet hur länge det kommer att kännas konstigt när Miriam inte är kvar på slottet, men sa också att det bara är att jobba på.
- Ja det är svårt att hitta någon som har den bredd av kompetens som Miriam har, man kan hitta någon som kanske är jättebra på det estetiska, kanske inte lika bra på andra bitar, man kan hitta någon som är bra på matlagning och bakning men som kanske inte har samma känsla för det estetiska.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar