×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-01-08  

Årets Fest 2014

Årets Fest 2014.

Ett nytt år betyder stor fest på Club 700 på Trettondagsafton och i år var det Fashion Pack som stod för showen som inleder kvällen, fast allra först var Karin Karlsson, ena halvan av Systrarna K, uppe på scenen för att värma upp publiken och hon bjöd på lite olika låtar, naturligtvis var Boogie Woogies med också och den här kvällen var de på scen två gånger, först med sitt eget set och sedan som kompband åt Sven Zetterberg.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
58 Klickbara bilder.

Ett nytt år betyder stor fest på Club 700 på Trettondagsafton och i år var det Fashion Pack som stod för showen som inleder kvällen, fast allra först var Karin Karlsson, ena halvan av Systrarna K, uppe på scenen för att värma upp publiken och hon bjöd på lite olika låtar, naturligtvis var Boogie Woogies med också och den här kvällen var de på scen två gånger, först med sitt eget set och sedan som kompband åt Sven Zetterberg.

Först mat sedan dans.

Karin Karlsson som inledde kvällen bjöd på en blandad stund med enbart svenska låtar och det blev en trevlig start på kvällen för alla de som var tidiga för att hinna med och äta innan det blev dansgolv istället för restaurang inne på Club 700.
Stig Stickan Svärd arrangören av Årets Fest berättade att det nu var åttonde året som han arrangerar Årets Fest 40+ och att matgästerna hade ökat det här året, förköpsbiljetterna hade också sålt bra och det trots att det var final i ishockey mellan Finland och Sveriges ungdomslag.
Årets fest inleds jämt med mat och underhållningen startar medan de flesta sitter och äter, Karin Karlsson gjorde ett bra jobb med att liva upp stämningen och att få lite fart på publiken, men eftersom hon oftast sjunger låtar många kan så brukar det vara lite mer allsång än vad det var den här kvällen.

Studerar just nu.

Vi fick en intervju med Karin Karlsson efter hennes framträdande och hon berättade då att hon egentligen tänkt ha en pianist med sig som ackompanjatör men han blev sjuk och därför fick hon sjunga till redan inspelad musik och då var det lite konstigt att hennes syster Åsa inte var med eftersom de oftast framträder på så sätt med Systrarna K.
Publiken på Årets Fest kändes bättre i år än förra året när Systrarna K var med, så tidigt på kvällen så är inte publiken med så mycket men den här kvällen kändes det som att de var med.
Karin Karlsson berättade också att hon har varit nöjd med livet som frilansande underhållare men nu har hon beslutat sig för att studera till församlingspedagog, hon har jämt haft mycket uppdrag i kyrkan av olika slag och valet stod mellan att läsa till lärare eftersom hon har många barn och ungdomsgrupper i sång och teater eller att läsa till församlingspedagog och det var pedagogen som vann.

Fashion Pack höjde stämningen.

Årets Fest har jämt en krogshow som andra nummer på kvällen och det har varit väldigt olika shower genom åren och årets stod Fashion Pack för.
Fashion Pack är Örebros dragshow och normalt brukar de husera på Strömpis speciellt under sommaren men Club 700 passade också.
Den här kvällen var det en kavalkad av hitlåtar och jag gillade att de hade blandat rätt ordentligt det var inte bara nya moderna låtar utan även gamla låtar som Lill Babs En Tuff Brud I Lyxförpackning så det var verkligen en kavalkad av både gamla och nya låtar.
Fashion Pack brukar ha full fart och med alla snabba klädbyten så är de underhållande men den här kvällen kändes det som att de saknades något, gruppen var inte riktigt på topp men trots det så var det en sprakande show och deras inte helt snälla parodier på kända artister är roliga att se.

Boggie Woogies veteraner på Årets fest.

Boogie Woogies har några fasta tillfällen när de spelar i Örebro och Årets Fest är en av dem, för sjunde året i rad stod de på scen och dansgolvet fylldes så snart det var rensat från bord.
Boogie Woogie är dansglad musik och Boogie Woogies är ett glatt band så de passar utmärkt på Årets Fest, i år spelade de inte riktigt så länge som de brukar men de var heller inte sist ut men de bjöd på varierad musik precis som de brukar och med tre sångare så blir det stor variation när de står på scenen.
Boogie Woogies är ett stort band och som tur är så har Club 700 en rätt stor scen så de kan röra på sig en del, musikaliskt är det en blandning av blues och rock n roll och de har genom åren skaffat sig en egen publik vilket märks när de spelar, det är många som gillar att dansa som passar på när Boggie Woogies står på scen.

Som vanligt kul att spela på Årets Fest.

Vi fick en intervju med Björn Bjucke Alriksson som år sångare och spelar munspel i Boogie Woogies och han sa att Årets Fest är det nog sjunde gången som Boggie Woogies är med och spelar på så de börjar bli veteraner här.
Årets Fest brukar vara roligt berättade Bjucke folk kommer till Club 700 för att ha kul och han brukar träffa gamla vänner han inte sett på 20 år och det är jätte roligt. Bjucke Alriksson berättade också att de skulle vara kompband åt Sven Zetterberg lite senare på kvällen och Sven Zetterberg är ju Sveriges okrönte blueskung och Bjucke såg verkligen fram emot att få spela med Sven.
Bjucke spelar munspel och det har han gjort länge och med många olika artister, anledningen till att det var munspelet och inte gitarren som vann var att Bjucke spelade ihop med en kille som heter Fred Hansen som är countrysångare och på den tiden spelade Bjucke också gitarr med två stycken som spelar gitarr är inte så kul så Fred föreslog att Bjucke skulle byta till munspel och sedan dess är det munspelet som gäller, gitarr spelar han idag väldigt sällan.
- Munspel är ett behändigt instrument som man kan ha med sig överallt, sa Bjucke Alriksson.

Sven Zetterberg och Boogie Woogies.

Kvällens avslutning stod Sven Zetterberg och Boogie Woogies för och även om tempot drogs ner lite så gjorde det inte så mycket eftersom det verkade som att stor det av publiken kommit för hans skull.
När Sven Zetterberg gick på scenen så drog sig publiken fram mot scenen och de flesta som dansat tidigare slutade för att titta på Sven istället.
Sven Zetterberg förknippas med Blues och han kallas Sveriges okrönte Blues kung, men han spelar inte bara blues utan en hel del är åt jazzhållet också, vi fick höra en instrumental låt under kvällen och det är jag inte så van vid när det är Årets Fest.
Sven Zetterberg blandade lite i sin repertoar och med drygt 40 år som musiker och sångare så har han en hel del att välja på.
Det blev också en duett/duell mellan Sven Zetterberg och Björn Bjucke Alriksson och Sven Zetterberg sa från scenen att det var lika bra att passa på nu när han fick chansen att spela med Bjucke.

Club 700 ett gammalt legendarisk ställe.

Sven Zetterbergs svar på hur det var att spela på Club 700 blev att det var fantastiskt, Club 700 är ju ett gammalt legendariskt ställe och han kommer ihåg Club 700 sedan för många år sedan och det är lite kul sedan har Sven Zetterberg bara spelat på Konserthuset och lite mindre klubbar i Örebro tidigare.
Spelningen ihop med Boogie Woogies sa Sven Zetterberg gick bra trots att de inte repat så mycket, de hade bara kört lite på varje låt tidigare på dagen och Sven sa att han tyckte att det fungerade väldigt bra.
- De är ju rutinerade, jag känner igen några av dem, har sett dem förr om åren i andra konstellationer så jag vet att de har rutin och de blir inte nervösa så sådär i första taget.

Drygt 40 år som artist.

Sven Zetterberg började sin bana som artist 1972 och har nu firat 40 år som artist och det firandet var under 2012, men egentligen började han med musik långt tidigare och runt 1966 var han med i ett popband i Kopparberg.
Musikintresset har jämt funnits och han vet inte riktigt varifrån det kommer men han tror att det startade när han fick följa med sin farmor och lyssna på Musikkåren, sen hade han kompisar vars storebröder var raggare och där fick ha lyssna på bland annat Elvis Presley och annan rock n roll men även artister som Little Richard och Chuck Berry och Sven som var runt sju år då och han hittade en stor idol i Jerry Lee Lewis, sen har det fortsatt på den vägen, för från rock n roll musiken är det inte långt till först Ray Charles och sedan de gamla bluessångarna som Sonny Boy Williamson och John Lee Hooker.

Blues är grunden.

Bluesen är det som förknippas med Sven Zetterberg och på frågan vad som är så speciellt med blus svarade han att -det är väl det att det öppnar dörrar till känslor som är ganska familjära, liksom många människor har inom sig, glädje, kärlek, sexualitet, sorg, nästan alla känslostämningar finns ju där i den grundläggande musikformen blues som är ju första trappsteget kan man säga, sen finns det ju folk som utifrån det har utvecklat rockmusik och popmusik och jag tror att bluesen är något sorts grundläggande musikform, sa Sven Zetterberg.

Tillbaka

Kommentarer:

2015-02-18 22:34:46   Av: Jonas Åhsberg

Jag har aldrig varit på den här galan; men tack vare denna artikel känns det ändå som att jag fått se den. Tack.

Lämna en kommentar