×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-11-20  

Ingen typisk militär.

Ingen typisk militär.

Mohlavyr hade på fredagskvällen den sista föreställningen på sin musikteater Ingen typisk militär, dagen före var premiären när hon spelade för ABF och tidigare på fredagen spelade hon för en grupp femteklassare men nu var det dags för Örebroare att få se föreställningen.

Mohlavyr hade på fredagskvällen den sista föreställningen på sin musikteater Ingen typisk militär, dagen före var premiären när hon spelade för ABF och tidigare på fredagen spelade hon för en grupp femteklassare men nu var det dags för Örebroare att få se föreställningen.

Utsålt på Martin Mutter.

Mohlavyrs föreställning spelades på Martin Mutter och publiken var tidigt ute och även om kön aldrig blev jättelång så var det fullsatt när föreställningen skulle börja.
Ingen vanlig militär är en hyllning till Mohlavyrs farfar och grunden i föreställningen är Mohlavyrs musik, med hjälp av regissör Fatima Nylén så hade de lyckats väva ihop flera olika berättelser om Bertil Mohlin och Mohlavyr spelade sin farfar och hon fick fram hans egensinnighet och den positiva livssynen.

Svenska texter.

Mohlavyr har nu svenska texter till sin musik och det var de sångerna hon framförde den här kvällen, teaterinslag varvades med musik och Naléah Jablanovic spelade Mohlavyr som liten.
Bara teater och musik var inte tillräckligt, Mohlavyr har också gjort en sagobok med illustrationer och sagan lästes upp som en del av föreställningen.
Mohlavyr är mångsidig och hennes första försök med teater fungerade alldeles bra, i foajén stod tavlor som hör till föreställningen och låtarna, bland annat ett porträtt på hennes farfar.

Tre föreställningar blev det.

Vi fick en kort intervju med Mohlavyr efter föreställningen och hon var nöjd med sitt första försök med teater och det hon pratade mest om var föreställningen för femteklassare.
Det blev tre föreställningar en på torsdagen och två på fredagen, 9:30 på fredagen hade Mohlavyr en föreställning för femteklassare och Mohlavyr hade som mål att få ha en föreställning för skolor och anledningen var att hon vill sprida en positiv inställning till livet till barn.
Efter föreställningen för en yngre publiken så hade de en frågestund och det var många frågor som kom upp och de var väldigt nyfikna, speciellt på den radiostyrda trattgrammofonen och fisken i trädet.
- Alla ska bli peppade och våga ta tag i sina idéer och våga genomföra dem, berättade Mohlavyr.

Mohlavyr har fullt upp.

Efter föreställningen var det dags att packa ihop allt eftersom de skulle göra allt klart samma kväll, på lördagen skulle Mohlavyr till Nässjö för att hänga en utställning så hon får ingen vila emellan sakerna heller.
Nu berättade Mohlavyr att hon kommer att vara aktiv på konstnärsfronten ett tag men den röda tråden i hennes skapande det är musiken.
Till föreställning fanns det också tavlor, tre stycken var utställda i Martin Mutters Foajé, ett porträtt på farfar Bertil Molin, en tavla där Loke var med och den sista var på en ballerina, de tavlorna och några fler ska nu till Nässjö för utställningen.
Fredagskvällen var ändå inte slut, efter att allt packats ner så var det tänkt att de som ville samlades för att fira Mohlavyrs första musikteater.
Någon andningspaus hade Mohlavyr inte planerat in ordentligt, men hon njuter av stunden och uppskattar allt det som händer runt henne just nu.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar