×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-11-09  

Birgitte Söndergaard ställer ut på Clarion Hotel.

Brigitte Söndergaard ställer ut på Clarion Hotel.

Birgitte Söndergaard är en välkänd profil i Sverige och just nu har hon en konstutställning på Clarion Hotel, vernissage var under lördagen och redan när dörrarna öppnades klockan 10 så kom det besökare, men jag räknar med att det var fler senare under dagen.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
2 Klickbara bilder.

Birgitte Söndergaard är en välkänd profil i Sverige och just nu har hon en konstutställning på Clarion Hotel, vernissage var under lördagen och redan när dörrarna öppnades klockan 10 så kom det besökare, men jag räknar med att det var fler senare under dagen.

Birgitte Söndergaard har olika linjer i måleriet.

Birgitte Söndergaard beskriver sitt måleri som att hon har olika linjer, en expressiv där hon fångar nuet och det blir målningar som är närvarande och som betraktaren får lägga in sina egna tolkningar i, oljemålningarna som tar längre tid blir mer lager på lager och de fångar allt humör eftersom de tar mycket längre tid att färdigställa.

Måleri i generna.

Birgitte berättade att hon älskar form och färg och konstintresset tror hon kommer från generna, Birgitte har naturligtvis olika sidor i sin personlighet och den vi kanske fortfarande tänker på först är teaterapan, den som vill bli sedd men måleriet är mer av att titta på det här, här kan jag kommunicera och förmedla utan att exponera sig själv och måleriet har tagit över mer och mer.
- Från början var måleriet en andningspaus, en livlina och en flykt ifrån någonting som var väldigt intensivt,mycket teater, film och tv som bara pågick och jag kände att jag inte riktigt fick sätta mitt eget avtryck, så då blev det måleriet för då tänkte jag att så här ska jag ha det nu, jag ska unna mig det här ett tag, sa Birgitte Söndergaard.

Måleriet gick bra.

Från att ha målat för rekreation så har måleriet tagit över allt mer berättar Birgitte Söndergaard och nu är måleriet det hon ägnar sig åt för att överleva eftersom det gick så bra när hon började ställa ut sina målningar.
Birgitte har faktiskt ställt ut målningar i Örebro tidigare och då på slottet men det var hela sju år sedan så det var ett tag sen.

En ny typ av utställning.

Utställningen i Örebro är lite annorlunda mot hur konstutställningar brukar vara och Birgitte Söndergaard ser fram emot att komma bort ifrån den traditionella konstutställningen där galleriet har stamkunder som kommer och tittar, att ha utställning på ett hotel öppnar andra möjligheter och det gör att personer som normalt inte besöker konstutställningar kanske passar på när de går förbi.
- Blanda upp det lite, vi kanske söker en annan typ av publik som inte går på gallerier, sa Birgitte Söndergaard.

Pop-Up utställning.
Rickard Löf, ägare Galleri Max, berättade att de har ett koncept de kallar för Pop Up och det går ut på att besöka olika städer med korta konstutställningar, de poppar upp med en utställning under kort tid för att sedan försvinna igen.
Örebro är första försöket för Pop Up och det är delvis för att Örebro ska vara en svår stad att lyckas i men sen är Rickard egentligen Örebroare och han har kvar sitt kontaktnät här trots att Galleri Max ligger i Ystad.
Det här första försöket valde de att samarbeta med Birgitte Söndergaard eftersom hon är ett av de största kvinnliga konstnärerna i landet.
- Jag vet att man anser att Örebro är en väldigt svår marknad att lyckas på och då är det ett test att se om det fungerar här så borde det fungera på andra ställen också berättade Rickard Löf.

Traditionellt Galleri i övrigt.
Galleri Max har funnits i 30 år och är väl inarbetat i södra delen av landet, men då är det mer traditionell galleriverksamhet och de brukar ha mellan 7 och 9 utställningar per år.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar