×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-06-11  

Baronbackarnas Dag 2007
© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007 © 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007
Årets upplaga av Baronbackarnas dag gästades av Vivalla marknadsteam som var de som stod för de flesta av marknadsborden under dagen.

Vivalla marknadsteam har ett varierat utbud och består av människor som är runt på marknader med sina varierade utbud, bland annat är det de som har marknad i Vivalla centrum.

Vi uppskattade variationen på utbudet marknadsteamet hade med sig, speciellt ballongerna såg ut att vara populära.© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007
Baronbackarna hade även i år besök av hästar från Karlslund, ett omtyckt inslag för barn.
Hästarna skötte sig utmärkt även om ballonger inte var omtyckta.

Tjejerna som var med hästarna kom ifrån Sporren.
Sporren är Örebro fältrittklubbs ungdomsdel, där är man medlem tills man är 26 år.

Det hör till Sporrens uppgifter att organisera skötarna till ridskolan och deras aktiviteter, pengarna de fick in under dagen skulle gå till deras aktiviteter.

Örebro fältrittklubb har sin bas i Karlslund, där de har ca 60 hästar och ponnys.
De som är intresserade av att veta mer om Örebro fältrittklubb kan hitta information på www.ofk.t.se© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007Mikaels församling var på plats och delade ut ballonger men mesta tiden gick åt till att prata med besökare.

Många besökare verkade uppskatta att Kyrkan var på plats med ett eget bord.

Kyrkans representanter hade tänkt gå runt och prata med besökare men den mesta tiden såg ut att gå åt till att stå vid bordet och prata, de kom inte så långt när de försökte.

Det var flera stycken ur kyrkans personal på plats, bland annat Kyrkoherde Louise Nyman.© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007
En annan attraktion som är omtyckt är hoppborgen som i år kom från Stora Holmen.
Vid hoppborgen var det full fart hela dagen och Leroy Wentzel och Kjell Jonsson hade fullt upp att göra.

Det fanns även trampbilar från stora holmen i centrum som alla som ville fick turas om att ha.

Vi tror att hoppborgen trots allt är den populäraste av attraktioner när det gäller barn i området.

Trots att det stundtals var många som väntade på sin tur så verkade det gå rätt lugnt till och jag hörde inga stora bråk vilket annars kan vara rätt vanligt.


© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007
Borådet i Baronbackarna var på plats med ett eget bord där de sålde både kaffe, the och tröjor samt informerade om Borådets arbete .

Bordet behöver bli fler och en del av tiden gick åt för att försöka få fler intresserade av att påverka området.

Borådets uppgift är att föra boendes talan mot de olika aktörer som finns i området, till exempel så sitter representanter från ÖBO, Örebro kommun, Finfast och Hyresgästföreningen med på vart annat möte som borådet har.

Enda kravet så att säga för att vara med i Borådet är att du är boende i Baronbackarna och att du vill arbeta för att området ska bli bättre, Borådet kan tyvärr inte bli hur stort som helst men i nuläget är vi för få för att kunna vara riktigt representativa, det var en av de saker som de informerade om vi d bordet under dagen.© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007
Clownen Kiki var som vanligt på plats med sina ansiktsmålare, i år så var det inte lång kö redan när de kom utan de han få ordning på sina saker innan de blev upptäckta, vilket både Kiki och ansiktsmålarna sa att de tyckte var skönt.

De tyckte att dagen hade varit bra och det är roligt att komma till Baronbackarna eftersom de vet att de är ett omtyckt inslag under dagen.
Både Kiki som gör ballongdjur plus lite annat såg vi med ballonger och ansiktsmålarna brukar ha fullt upp under de timmar de är här och så var det i år också.

© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007


ÖBO hade sin miljöinformatör Niklas Sandgren på plats för att prata sopor eller miljö i allmänhet.
Niklas har mycket att informera om bland annat hur man ska sortera sina sopor och varför vi ska sortera.

Niklas brinner verkligen för miljöarbete och det kan vara lite svårt att hänga med ibland när han pratar men det han säger är viktigt och han är här för att hjälpa till med att få bukt med nedskräpning och att många fortfarande inte sorterar sina sopor på rätt sätt. En av de allra vanligaste soporna som ligger på fel ställe är cigarettfimpar, de hittar man överallt och det tar ungefär tre år för en fimp att brytas ner i naturen, det är lång tid.

Niklas försöker genom att prata med människor få oss att förstå att området kommer att bli mycket trevligare om alla tar hand om sitt skräp på rätt sätt.
Tänk vad skönt det skulle vara att gå genom området en söndagsmorgon utan att hitta skräp i alla buskar för att inte tala om alla tomflaskor och burkar som brukar ligga lite överallt.© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007
© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007
Bankez dansstudio bjöd på underhållande streetdans tjejerna har endast dansat i 9 veckor och var jätteduktiga.
Många uppskattade uppvisningen och det verkade som att flera blev nyfikna och ville prova.

Bankez dansstudio har undervisning i streetdans av flera olika inriktningar, allt från vanlig streetdans som vi fick se på torget till en mer sceninriktad showjazz, det enda Bankez inte har undervisning i är pardans, annars verkar de vara öppna för det mesta.

För den som är intresserad av att börja dansa så har Bankez en väldigt bra hemsida på vad som behövs i utrustning som att det är viktigt att använda skor då de ofta dansar på hårt underlag och skador kommer med tiden. Den som är intresserad har bara att gå in på www.bankez.se och läsa mer både om kurser de har eller vad man ska tänka på när man dansar.© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007
Salvadorianska föreningen bjöd även de på en dansuppvisning och passade på att berätta lite om de olika danserna. De Salvadorianska dansarna lyste verkligen upp centrum med sina färgglada kläder och att det märks att dom gillar att dans och föra traditioner vidare.
© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007


Shorty framförde några egna raptexter bland annat Ögonsten som hon skrev till sin brorson och handlar om hur mycket hon tycker om honom och hur viktig han är för henne.
Vi hade tur så att Liam var med och fick vara med Shorty på scenen.

Shorty har precis släppt en ny skiva och det här är en tjej som verkligen satsar på musiken, hon har redan hunnit med att släppa 6 skivor tidigare, hoppas att den här senaste säljer bra för det är hon värd.

Shorty skriver text och musik själv men har även med andra på sina skivor, vi uppskattar att det är texter på svenska och riktiga ämnen, har full förståelse att Shorty är omtyckt.

© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007
One step ett av Örebros reggae band spelade och drog en rätt stor publik.

Roligt att höra ett Örebro band spela reggae och att det var text på svenska, lät riktigt roligt att höra svenska till reggea musik.

En stor del av publiken kom för att höra One step spela vilket vi tycker är kul eftersom Bosse från Skådespelet spelar gitarr i bandet och på Baronbackarnas dag sjöng han också.
Det är alltid roligt när någon som har lokal anknytning är med på scenen.© 2007 - Johan Gullberg Baronbackarna.se - Baronbackarnas Dag 2007
Som avslutning på dagen fick vi lyssna på Dottie från Askersund som är en riktig country sångerska. Ni som gillar country musik skulle ha gillat hennes framträdande. Vi bjöds på både Johnny Cash och lite Elvis Presley.
Dottie klarade sig utmärkt ensam på scenen med bara sin gitarr som sällskap och det märks att hon har hållit på ett tag.

Dottie skulle i alla fall vi vilja höra mer av.


Andra som också uppträdde var Fritidens Dansgrupp och Jonglörgruppen Jonglera mera.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar