×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-09-04  

Prideparaden 2013.

Prideparaden 2013.

Örebro Pride hade under lördagen sitt tåg genom centrala Örebro och det var många som gick med och som det ska vara så fanns det mycket färger och många olika organisationer som visade sitt stöd till HBTQ-rörelsen.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
40 Klickbara bilder.

Örebro Pride hade under lördagen sitt tåg genom centrala Örebro och det var många som gick med och som det ska vara så fanns det mycket färger och många olika organisationer som visade sitt stöd till HBTQ-rörelsen.

Samling i Stadsparken.

Pride tåget startade vid Scandic Grand Hotel och slutade i Stadsparken och på vägen stod många Örebroare efter vägen för att titta på tåget och det är också ett sätt att visa sitt stöd för allas lika värde.
Framme i Stadsparken väntade två timmar med underhållning och Nanne Grönvall var det stora dragplåstret så det var en väldigt blandad publik på plats.
Förutom Nanne Grönvall fanns kören One Voice och Fashion Pack på scenen och de bjöd på en färgsprakande show under kvällen.
Kvällen på Stadsparkens scen inleddes av Filip Brun som sjöng den officiella Pride låten för i år och han följdes av Friskis och Svettis som gav en uppvisning i motionsdans.

Inledningstal av Landshövdingen.

Rose-Marie Frebran höll invigningstalet i år och hennes tal innehöll bland annat att vi gör rätt som protesterar mot Rysslands antigay lag men också att det var inte så längesedan det faktiskt var likadant i Sverige.
Rose-Marie Frebran är duktig på att få med historisk information i sina tal och den här gången berättade hon om när homosexualitet inte längre räknades som en sjukdom och att det faktiskt inte är så länge sedan som det blev tillåtet för samkönade adoptioner eller äktenskap i Sverige.
Rose-Marie Frebran talade också om att det är viktigt för Örebro att vara en öppen och tolerant stad.
Örebro växer så det knakar och det hade den säkert inte gjort om vi inte hade en tolerant inställning till våra invånare.

Konferencierer i drag.

Magnus Bertelsen och Thomas Johansson var konferencier under kvällen och båda är medlemmar i Fashion Pack Örebros dragshowgrupp lotsade publiken fram mellan de olika numren på scenen och i klassisk drag anda var det mycket skämt och lite elak humor.
Det var många klädbyten och deras scenkläder är extravaganta precis som det ska vara och det blir en glad stämning när de på scen driver både med varandra och retas med artisterna som uppträder.

One Voice gav en riktigt bra körstund.

Körmusik är lite i ropet fortfarande och One Voice visade att körsång kan vara riktigt mycket, här var det lite moderna låtar som framfördes under ledning av Gabriel Forss.
One Voice använder sig mycket av solister och det blir lite extra mot när det bara är kören som sjunger, Gabriel Forss är körledare och han för kören framåt i musiken med stil. Ni som känner igen namnet Gabriel Forss kanske kommer ihåg gruppen Blonde där han var en av medlemmarna och de vann den Svenska melodifestivalen 1997.
One Voice har funnits sedan 1994 och de firar alltså 20 års jubileum i år så det var riktigt kul att få både se och höra dem här i Örebro.

Fashion Pack underhöll.

Fashion Pack är en välkänt dragshowgrupp både i Örebro och i resten av landet, de har varit nominerade till flera priser och också tagit hem en hel del, det här gänget killar svänger det om och att ha två av dem som konferencierer livade upp stämningen.
Under sommaren har Fashion Pack spelat en helt ny show på Strömpis i Örebro och i Stadsparken bjöd de på en hektisk show med många klädbyten och rätt elaka parodier på kända svenska artister.
Fashion Pack är precis det som en bra dragshow ska ha, glitter glamour och en väldigt hög fart och allt finns här.

Nanne Grönvall avslutade kvällen.

Sista låten med Fashion Pack var Avundsjuk och i början på den kommer Nanne in och avbryter för det är ju hennes låt, det avslutet på Fashion packs stund på scenen lockade till många skratt hos den nu lite blöta publiken.
Nanne Grönvall har gott om energi och hon far runt ordentligt på scenen,den här kvällen bjöd hon på sina bästa låtar så det blev båda gammalt och nytt.
Nanne Grönvall har vi sett en gång tidigare och hon var lika bra som minnet sa, hon har en förmåga att välja rätt låtar till publiken som är på plats och allsången var mäktig under flera av hennes nummer den här kvällen, Nanne lockar lite yngre publik och det var de som var mest uthärdliga också eftersom det passade på att börja regna precis när Nanne kom ut på scenen och ni som inte ville bli blöta utan gick därifrån missade faktiskt något.
Avslutningen på kvällen var att alla artister samlades på scen för att gemensamt sjunga Dancing Queen.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar