×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-08-29  

V.OX festival i strålande solsken.

V.OX festival i strålande solsken.

I år hade V.OX festivalen strålande tur med vädret, solen lyste och publiken kom i mängder.
Lördagen på V.OX festivalen brukar normalt inte locka så jättestor publik men det här året var det fullt med människor i Varbergaparken, som vanligt fanns det en uppbyggd scen eftersom den fasta scenen är för liten och för låg och det var också en hel del andra aktiviteter än bara musiken, flera föreningar fanns på plats för att berätta om sin verksamhet.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
79 Klickbara bilder.

I år hade V.OX festivalen strålande tur med vädret, solen lyste och publiken kom i mängder.
Lördagen på V.OX festivalen brukar normalt inte locka så jättestor publik men det här året var det fullt med människor i Varbergaparken, som vanligt fanns det en uppbyggd scen eftersom den fasta scenen är för liten och för låg och det var också en hel del andra aktiviteter än bara musiken, flera föreningar fanns på plats för att berätta om sin verksamhet.

Några nyheter.

På V.OX festivalen ingår en filmvisning utomhus på stor duk och i år så fick filmvisningen avsluta lördagens program, de andra åren har filmvisningen varit på fredagen och inlett festivalen, men nu hade de ändrat om och hade filmen Sune i Grekland som avslutning i stället för inledning.

Ralf Bohlin filmansvarig.

Ralf Bohlin som driver Varbergas filmklubb är den som har hand om filmvisningen och han berättade bland annat att de flyttade filmvisningen till lördagen med förhoppning att den skulle locka mer publik än vad den gjort när den varit kvällen före musiken.
Filmkubben fyller nio år i år och i åtta år har det varit filmvisning under V.OX berättade Ralf.

Filmvisning en tradition.

Ralf började med filmvisning i Varbergaparken 2000 och då var det som en egen festival när de visade tre olika filmer tre kvällar på rad, det var ett stort arrangemang och höll i sig ett par år men det blev svårt att hitta ideell arbetskraft så projektet lades ner men filmvisningen återuppstod när V.OX festivalen startade men då bara med en film på en kväll och tekniken hade gått framåt så att de slapp en stor projektor och det blev enklare att ordna filmvisning utomhus.
En nya digitala tekniken gjorde arbetet lättare och även om det egentligen är som ett stort hemmabio system så väger det i Varbergaparken 750 kilo så det är lite stort för en lägenhet.

HipHop lockade stor publik.

Årets V.OX festival hade sin största publik under lördagen och även om medelåldern var rätt ung så fanns det publik i alla möjliga åldrar och det här var antagligen den största publiken V.OX har haft en lördag.
Det som lockade publik till Varbergaparken var faktiskt inte Dani M som var huvudakt utan La Familia som spelade på V.OX förra året också och det verkade som att djungeltelegrafen gick varm för när de skulle upp på scen så började det bli trångt, likadant under Malcom B.

Solig söndag.

Söndagen på V.OX betyder mer familjeinriktad underhållning och i år så var det nästan bara Örebroband på scenen, Akosia, Handsam, Smash Into Pieces och Amy Diamond underhöll publiken som tyvärr inte var lika stor under söndagen som under lördagen.
V.OX Festival betyder att det är många barn som får möjlighet att lyssna på musik eller besöka några av alla tält där det fanns olika prova på saker att sysselsätta sig med.

Tegelbruket visade upp sig.

Ett av tälten under lördagen hörde till tegelbruket och de hade med sig lite olika saker berättade Jens Hellman.
Tegelbruket var på V.OX för att visa upp sina verksamheter och locka fler besökande mellan 16 och 25 år och lördagen på V.OX var verkligen perfekt för att träffa människor i just den ålderskategorin.
Tidigare på dagen så var Tegelbrukets tält fyllt av lite yngre barn som passade på att måla eller spela något av sällskapsspelen de hade tagit med och även om Tegelbruket surrar av aktivitet redan idag så vill de få kontakt med så många ungdomar och unga vuxna som de kan, under V.OX var Tegelbruket tillsammans med Haga och Varberga ungdomsgård vilken Jens Hellman sa underlättade eftersom de redan har kontakt med många av ungdomarna i området.
- Det var många unga som ville in i huset och som är intresserade av oss, det handlar ju också om att vi har roliga aktiviteter med oss hit för dem, berättade Jens Hellman.

Varbergaparken en stor favorit.

En av alla de lite yngre besökarna var Lorans som berättade att han gillade V.OX festivalen, det är roligt när det händer något och hans kompisar Ali och Linus var inne på samma linje.
Ali berättade att han jämt är i Varbergaparken och att den nyligen renoverade parken blev jättebra, nu finns det mycket mer saker att göra och det är utspritt på flera ställen i parken.
De tre killarna var i parken båda dagarna under festivalen och lördagen var det Malcom B och Dani M som lockade mest och söndagen var det Amy Diamond de gick och väntade på.

Akosia musik från hjärtat.

Akosia som var först ut att spela på söndagen började spela redan vid tre på eftermiddagen och deras reggae inspirerade musik passade bra som inledning på andra dagen i Varbergaparken.
Efter Akosias spelning fick vi en kort intervju med sångerskan Emma Ahlbäck.
Akosia har funnits i sju år och under den här sommaren har de varit ute och spelat lagom, egentligen hade de inte tänkt vara ute alls den här sommaren eftersom Emma och hennes man Martin Ahlbäck (keyboardist i Akosia) fick sitt andra barn i maj, men några spelningar har det blivit ändå.
Nu känner de sig taggade att spela mer och de har precis släppt sin första svenska låt och att skriva på Svenska är något som Emma och Martin Ahlbäck vill fortsätta med det planera för fler videos och idag är det viktigt att komma ut med musiken på fler sätt än bara på skiva eftersom det inte säljs skivor längre sa Emma.
Akosia kommer att finnas kvar länge, Emma bubblar av ideer och det här med att skriva texter på svenska är något hon verkligen vill fortsätta med men svenska texter blir mer nära så det kräver lite mer.
- Det blir lite intimare att göra låtar på Svenska, så det behövs en liten satsning i frimodighet för det, men några till låtar på Svenska blir det och sedan får vi bara se vad hjärtat är fullt av, brukar jag säga för det skriver jag låtar om och så kommer det absolut att fortsätta, sa Emma Ahlbäck.

Blandad musik på söndagen.

Förutom Akosia och deras reggae inspirerade musik så blev det Hip Hop med Hansam, rock med Smash Into Pieces och allt avslutades med den glädjestrålande Amy Diamond.
Hansam är Hiphop av det lite lättare formatet, texterna handlar om kärlek och relationer och de fick ett bra mottagande på V.OX även om det var lite skillnad mot Hip Hoppen som var under lördagen. Smash Into Pieces avslutade sin turne här hemma i Örebro och de börjar bli veteraner på V.OX festivalen nu.
Trots att de varit ute på turne så hördes det inte på Adams röst utan han var precis lika säker som han brukar vara och bandet var lika energiska som de brukar så spelglädjen fanns kvar.

Amy Diamond avslutade V.OX.

Finalen på söndagen var Amy Diamond och hon lyste upp Varbergaparken med sin energi och sina poppiga låtar.
Publiken var rätt ung men det är inte så konstigt med tanke på musiken hon sjunger.

V.OX = Varberga och Oxhagen.

Varbergaparken ligger mitt emellan två av Örebros bostadsområden på Väster och V.OX står för Varberga och Oxhagen vi fick en intervju med George Barsom som var med och startade upp V.OX festivalen.
V.OX Festivalen har hållit på i åtta år nu och om två år när festivalen fyller tio utlovas en större festival än vanligt, på vilket sätt den blir större kan inte George Barsom svara på men något speciellt kommer de att hitta på speciellt som det blir samma år som Örebro firar 750 år.
Tanken på 10 års firande är att utnyttja scenen mer och resten av parken också.
Festivalen har genom åren ökat sina krav både på vilka lokala band de har anlitat och på de lite större dragplåstren.
Årets band på söndagen är band som har turnerat land och rike runt under sommaren och George Barsom sa att det är bra att de kommer hem och spelar för sin hemma publik också.

Starten var som en stadsdelsfestival.

Starten för festivalen var när George Barsom arbetade som stadsdelsutvecklare i Varberga och tillsammans med andra aktörer såg han parken som länken mellan de två områdena och tanken med festivalen var från början att stärka känslan av stolthet över stadsdelarna, men festivalen har utvecklats till en festival för hela Örebro.
V.OX festivalen är jämt helgen efter skolstarten, normalt blir det sista helgen i augusti, men det är skolstarten som är det viktiga datumet för när festivalen blir av.

Tillbaka

Kommentarer:

2013-09-10 18:25:36   Av: lorans

hej voxfestivalen ni är so snälla tyvär kan jag inte prata mer för att jag måste sova nu

Lämna en kommentar