×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-06-14  

Sommarkväll i Vivalla.

Sommarkväll i Vivalla.

På onsdagskvällen var det musik och barnteater i Vivallabadet, eller nja inte i badet utan på den stora gräsytan de har bredvid den stora bassängen och det var dels ett husband bestående av Bo Saf och Leif Palmroth, B-Fat Boogie och barnteater av och med Ove Hoffner.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
24 Klickbara bilder.

På onsdagskvällen var det musik och barnteater i Vivallabadet, eller nja inte i badet utan på den stora gräsytan de har bredvid den stora bassängen och det var dels ett husband bestående av Bo Saf och Leif Palmroth, B-Fat Boogie och barnteater av och med Ove Hoffner.

Husband med gamla godingar.

Husbandet som är en duo bestående av Bosse Saf och Leffe Palmroth bjöd på en blandad kavalkad av låtar under sin tid på scenen.
Normalt återfinns de båda två i bandet Boogie Woogies och vi har hört dem många gånger nu, men den här kvällen var det mer avskalat med bara två gitarrer och de hade valt låtar som många känner igen.
Blandat var det minst sagt eller vad sägs om Björn Skifs Hooked on a feeling för att sedan spela Have You ever seen the rain av Creedence Clearwater Revival och det blev lite låtar med svenska texter också som Sommarnatt Snowstorms gamla radioplåga, men den håller fortfarande.
Leffe palmroth visade den här kvällen att han kan sjunga mycket mer än Boggie Woogie musik och han och Bosse Saf fungerade utmärkt som uppvärmning på kvällen.

Barnteater lockade många.

Ove Hoffner förknippas ofta med Maria Lang men i Vivalla är han barnteater och hans korta föreställning lockade många små besökare och en del som var lite äldre verkade också ha roligt under hans föreställning.
Ove Hoffner tar med barnen på en resa i fantasins land och han gör teater för de lite mindre barnen, han visade att man kan göra mycket med lite rekvisita och kläder.

Barnteater av en slump.

Ove Hoffner berättade efter föreställningen att han halkade in på barnteater av en slump egentligen, han hämtade sin dotter på dagis och när hon lade ner ett par dockor på golvet började han leka med dem, vilket en av lärarinnorna såg och undrade om inte han kunde komma tillbaka och ha en dockteater för barnen och sedan rullade det på i hög fart och även om han startade med dockteater så gick han senare vidare till barnteater och det är något han fortfarande håller på med även om det just nu blir mycket om Maria Lang i Nora.
Barnteater i Vivallabadet är en tradition för Ove och han har spelat barnteater här i ungefär 10 år och han har inga planer på att sluta med traditionen än i alla fall.

Simlärarinna i 12 år.

Cecilia Fält har arbetat på Vivallabadet i 12 år som simlärarinna, att driva badet har blivit enklare med åren berättade hon bland annat, i början var det lite svårt att få in alla regler som gäller på badet, men nu räcker det att de tittar på någon som busar för mycket för att den ska lugna ner sig.
En av de roligaste sakerna ed att arbeta som simlärare är att hon får en möjlighet att se barnen växa upp och många som kommer till simskolorna de arrangerar kommer sen och badar i badet så hon kan följa vissa barn länge.
Cecilia Fält har en egen hjälpreda också i sonen Rasmus och han lär ut hur man crawlar till exempel för det kan inte mamma lika bra, han har funderat på att bli simlärare när han blir stor men just nu vet han inte och han har några år på sig att fundera.

B-Fat Boogie rockade.

Med ett band bestående av bland annat Henrik Hagel, Bosse Saf och Leffe Palmroth kunde man ana vilken typ av musik det skulle bli när B-Fat Boogie gick upp på scen och jag hade gissat rätt.
Boggie som det rockar ordentligt om och de verkade bli uppskattade av publiken också även om de yngsta i publiken fick ta med sig sina föräldrar och gå hem efter en stund.
Musikaliskt är det en blandning av rock n roll och boogie, en stor fördel med så rutinerade musiker är att de kan spela covers på begäran och den här kvällen fick vi höra Johnny B Good tack vare en förfrågan från publiken, det gjorde också att det gick lite snabbare för bandet att bestämma sig för vad de skulle spela.

Blandade covers.

Tanken med B-Fat Boogie berättade Henrik Hagel är att ha kul och med ett band som inte år så stort blir svängrummet större och de kan leka mer än vad de kan i till exempel Boogie Woogies.
B-Fat Boogie vill spela musik det svänger om berättade Henrik Hagel som spelar keyboard och Leif Palmroth fyllde i med att det ska vara svårt att sitta still när de spelar.
Bandet startades i Vingåker men när ena gitarristen flyttade till Thailand och sångaren valde att sluta så tog bandet en paus, men nu är de tillbaka med nya medlemmar.

Det ska vara kul. Fast B-Fat Boogie har många gemensamma medlemmar med Boogie Woogies så är tanken att det är två olika band men att de kan komplettera varandra, Boogie Woogies är ett stort band och kan tack vare det inte spela på för små scener, men där kan B-Fat Boogie spela i stället och B-Fat Boogie spelar inte heller så mycket i Örebro som Boogie Woogies gör.
Henrik hagel och Leif Palmroth har spelat ihop i 10 � 12 år och de har fortfarande kul, tonen dem emellan är rå men hjärtlig och den känslan har de när de står på scen också.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar