×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-06-09  

Avslutning i Stadsparken på Svenska Flaggans Dag.

Avslutning i Stadsparken på Svenska Flaggans Dag.

Stadsparken i Örebro höll sin traditionella nationaldagsfirande på den stora scenen i Stadsparken och men varmt och soligt väder var det många som passade på att ta sig till Stadsparken.
Örebro Kommun och Örebro Kulturskola är det som har hand om firandet och det är både musik och annat som händer under dagen.

Stadsparken i Örebro höll sin traditionella nationaldagsfirande på den stora scenen i Stadsparken och men varmt och soligt väder var det många som passade på att ta sig till Stadsparken.
Örebro Kommun och Örebro Kulturskola är det som har hand om firandet och det är både musik och annat som händer under dagen.

Ett firande i två delar.

Nationaldagsfirandet är uppdelat i två olika akter i Stadsparken och den första riktar sig till familjer med framträdanden av elever på Örebro Kulturskola, i år fanns det också flera olika föreningar på plats runt scenen för att visa upp sina verksamheter.
Den första delen innehåller bland annat tal av Lars O Molin och allsång, del två är riktad lite mer till ungdomar och innehåller musik från länets folkbildning, alltså de olika studieförbunden som finns.

En blandad kväll.

Konferencier den här kvällen var Fredrik Wallin från SceniT och han var också pausunderhållningen när det behövdes riggas om på scenen. Fredrik Wallin är en trubadur och han klarar av att vara paus underhållning riktigt bra, det blev till och med lite allsång bitvis, det är en fördel när man spelar gamla kända låtar.
Först ut var som vanligt Boggie Woogies och de hade som vanligt kul på scenen så de startade redan när Fredrik Wallin var kvar och hjälpte till med hans två sista låtar som sitt soundcheck, Boggie Woogies har blivit en tradition när akt två startar på Stadsparkens scen.
Boogie Woogies spelar som det låter Boggie Woogie och det svänger ordentligt om bandet fast medelåldern är lite högre än vad som kanske är vanligt när det är folkbildningen som står för arrangemanget.
Vi som har hört Boogie Woogies flera gånger tidigare visste vad som väntade och det är kul att se de som inte hört dem tidigare och att de lyckas med konst stycket att få människor att komma till scenen trots att de såg ut att egentligen bara passera förbi.

Många olika stilar.

Den här kvällen blandades det vilt av olika musik, vi fick höra Hedvig Nettelblad, en sångerska som numera är bosatt i Örebro och hon lägger stor vikt på rösten i sin musik. Hedvig Nettelblad har en lite annorlunda ljudbild än vad som är det vanliga i Örebro men det gör att man kommer ihåg henne och jag gillade det jag hörde.
Det blev lite rock reggae från Skinnskatteberg med The Pitastro också och de hade en jobbig dag för innan spelningen i Örebro spelade de i Västerås.
The Pitastro vann länsfinalen i Svensktoppen Nästa för Västmanland och deras version av reggae är trallvänlig med refränger som är lätta att lära sig på plats så jag antar att de brukar ha lite mer allsång från publiken när de spelar på hemmaplan.

Dans och musik.

Det var inte bara musiker som stod på scenen den här kvällen det bjöds på dansuppvisning med Bollywood dans också med Alens Bollywood Dans Studio.
Bollywood är väl kanske mest känd som filmställe men dansen är en viktig del och Alen som driver dansstudion kommer från Indien och är utbildad i både klassisk dans och Bollywood dans. Bollywood dans kan ses som typiskt indiskt, det var fina kläder och danserna var långa och uttrycksfulla.

The Bloakes avslutade.

Bandet The Bloakes från Örebro avslutade kvällen och de fick Stadsparken att gunga till sin 60- 70-tals inspirerade psykedeliska rock.
Den här typen av rock hördes från bland annat Led Zepplin som sångaren Isak Smårs i bandet sa var en stor favorit i bandet, annars lyssnar han själv mycket på Pink Floyd också.
Bandet har funnit i drygt ett år och de vann länsfinalen på Musik Direkt och i den stora finalen vann de en festivalspelning i Göteborg så nu börjar det röra lite på sig.
En fördel med att vinna Musik Direkt var möjligheten att få kontakter och det börjar märkas nu, framöver har de två spelningar inplanerade under sommaren, en i Kulturhuset och en på Satin så det finns fler chanser att höra the Bloakes i sommar.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar