×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-05-30  

Alice Band återförenas för spelning på Strömpis.

Alice Band återförenas för spelning på Strömpis.

Du som var ute i Örebro på 70-talet kommer säkert ihåg Alice Band och nu har du chansen till en riktigt nostalgisk kväll på Strömpis, den 14 juni kommer originaluppsättningen i Alice Band ha en återförening.

Du som var ute i Örebro på 70-talet kommer säkert ihåg Alice Band och nu har du chansen till en riktigt nostalgisk kväll på Strömpis, den 14 juni kommer originaluppsättningen i Alice Band har en återförening.

30 år sedan skivan släpptes.

Vi fick en intervju med Magnus Sjögren, en av medlemmarna i Alice Band som bland annat berättade att det var han som tog initiativet till en återförening och det inte var helt lätt att hitta alla gamla bandmedlemmar.
Nu för tiden är de utspridda inte bara i Sverige utan även utanför landets gränser så det blev lite detektivarbete.
Responsen från de andra medlemmarna var positiv direkt och datumet var lätt att sätta eftersom 14 juni eller rättare sagt helgen före midsommar är starten på Strömpis sommar satsning och då satsar de bland annat på en lite äldre publik.

Med start på 70-talet.

Alice Band startades på 70-talet men exakt när kommer de inte ihåg berättade Magnus, fast de har pratat om det, deras skiva Ögon Ser Ögon släpptes 79 och bandet hade funnits några år innan skivsläppet.
En lite udda sak med Alice Band är att medlemmarna fick arbeten efter vad de gjorde i bandet berättade Magnus.
Att medlemmarna fick arbeten var också en orsak till att Alice Band lades ner, det rann ut i sanden när alla fick andra saker att pyssla med.

Klarar vi det här?

Magnus Sjögren ser fram emot spelningen på Strömpis men det är nervöst och frågan är om de kommer att klara det, d har inte haft så stora möjligheter att öva inför spelningen eftersom flera inte bor kvar i Örebro, de ska ha ett reptillfälle kvar innan spelningen men det har inte varit många gånger de har träffats inför spelningen.

Nya låtar, fast inte så nya.

Magnus Sjögren har dammat av några gamla låtar som skrevs under tiden han var med i Alice Band men som inte blev spelade under tiden som bandet fanns, så lite ny musik blir det eller som Magnus själv sa ny och ny det är ju gamla låtar som jag har hittat men som vi aldrig spelade, så då tar vi upp dom som om de vore nya men det är ju gamla "skitlåtar" det också.

Vad tänkte vi på.

Det var Magnus och Bosse Saf som skrev musiken till Alice Band och ofta så var det ett samarbete inom bandet, någon kom med en ide som sedan alla hjälptes åt med.
- Det roliga med musiken här är att man undrar och vi måste ha varit helt dumma i huvudet på den tiden, för det är ju så väldigt mycket konstiga passager och grejer så alla bara stannar upp nu och skrattar.

Roligt att Strömpis vågar.

Magnus ger en eloge till ägarna av Strömpis som vågar släppa ut Alice Band på scenen, ägarna är inte så gamla så de kan inte veta vad Alice Band är för något och ändå så tar de chansen och det är modigt sa Magnus.

Kom tidigt!

Spelningen är den 14 juni och eftersom de spelar i trädgården så börjar de redan runt 21:00 eftersom det ska vara tyst redan 22:00.
Magnus var tydlig med att han hoppas att publiken kommer tidigt och det kan bli lite knepigt att få publiken att komma till Strömpis redan vid sju, åttatiden på kvällen, så tidigt brukar an inte gå ut. Magnus berättade också att de fått många positiva reaktioner på återföreningen så han hoppas se många bekanta ansikten i publiken.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar