×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-05-03  

Vårmönstringen i Örebro lockade många åkare.

Vårmönstringen i Örebro lockade många åkare.

Vårmönstringen i Örebro lockar många motorcykelåkare och en fösta maj med sol och värme gör inte saken saken sämre för en heldag på motorcykeln, det är nämligen en heldag för motorcyklisterna även om vi i Örebro bara har chans att titta på under samlingen och avslutningen, där emellan är de ute hos Big Twins.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
100 Klickbara bilder.

Vårmönstringen i Örebro lockar många motorcykelåkare och en fösta maj med sol och värme gör inte saken saken sämre för en heldag på motorcykeln, det är nämligen en heldag för motorcyklisterna även om vi i Örebro bara har chans att titta på under samlingen och avslutningen, där emellan är de ute hos Big Twins.

Vårmönstringen ett samarbete.

Vårmönstringen arrangeras av flera olika klubbar i Örebro, men samlingen är vid Garaget på Holmen och den här första maj var det varmt och soligt så det var många som var med och körde, inte lika många som förra året men det såg inte ut att vara så många som fattades.
Antalet åkare är inte så konstigt för Vårmönstringen arrangeras av Garaget, Big Twins, Harley Davidson Club Sweden Örebro, Grisnit och South Side MC så det är flera klubbar med och sedan ansluter det från andra klubbar också.
Samlingen är på Holmen hos Garaget för att sedan åka ut till Big Twins där det bland annat är lotteri och en peoples choise tävling, dagen avslutas med kortege på Drottninggatan fram till Stortorget.

Vårmönstring för en god sak.

Sedan 2006 har Vårmönstringen i Örebro samlat in pengar till cancersjuka barn och med takt med att antalet deltagare har ökat så har de insamlade medlen också ökat, i år så gick insamlingen riktigt bra och de fick ihop 17950 kronor till Stjärnglansens gåvokonto på USÖ och totalt har de samlat in 104 470 kronor under åren.
Vi fick en intervju med Pia Flodin, Garaget och Ulrika Alfraeus, Lekterapin barn och ungdomsmottagningen USÖ.
Pia Flodin berättade att de ville göra en Vårmönstring och samtidigt göra något bra för någon annan och det kändes bra att kunna samla in pengar till Örebros cancersjuka barn, så att de skulle kunna göra något roligt.

Stjärnglansens gåvokonto gör skillnad.

Ulrika Alfraeus berättade att Stjärnglansen på USÖ gör att familjer med ett sjukt barn får möjlighet att sätta lite guldkant på tillvaron.
Att ha ett sjukt barn så påverkas ekonomin och med hjälp av Stjärnglansen kan avdelningen dela ut pengar eller så kan familjer söka bidrag för att göra något speciellt och det gäller ofta resor under något av skolloven, Stjärnglansen är särskilt för cancersjuka barn.

Kortege på Drottninggatan.

Kortegen på Drottninggatan i Örebro lockar större publik för varje år och den här första maj var det rätt många som stod och väntade på att motorcyklarna skulle komma.
Innan kortegen så hörs mullret av motorerna långt i centrala Örebro och de som står på bron över Rudbecksgatan kan få en liten tjuvtitt eftersom många passerar där på väg till samlingen inför kortegen och förväntan byggs upp.
När motorcyklarna väl kommer åkande så leds de av en motorcykelpolis och ljudet hörs på lång väg när upp emot 300 motorcyklar kommer mullrande.
På vägen ner till Stortorget kantas Drottninggatan av Örebroare och de flesta sår beredda med kameror eller mobiler för att fotografera och filma kortegen, på Stortorget är det också många som samlas för att titta på motorcyklarna och hinna med och prata lite med åkarna.

Vårmönstring för en bra sak.

Stefan Alm är en av motorcyklisterna som var med i årets vårmönstring och han har kört motorcykel länge och Vårmönstringen har han varit med i sedan de startade med insamlingen till Stjärnglansen.
Det är för barnens skull vi gör det här så att de får något att göra vid sidan om den elaka sjukdomen. Stefan Alm sa att det blir fler och fler som åker Vårmönstringen i Örebro och Stefan själv har åkt motorcykel länge, han startade med moped och sedan har han arbetat sig uppåt i kubiken, han åker gärna långt och brukar åka runt nere i Europa men det har blivit en resa till USA också och Norge är jättefint att åka motorcykel i.
Det som lockar med MC förutom själva åkandet är kamratskapen, alla har samma intresse och det är härliga människor att umgås med.

Ingen egen MC men åker gärna med.

Kitty Jansson var med på Vårmönstringen men hon kör inte MC själv utan åker med bakpå hennes pojkvänns MC, anledningen att hon inte åker själv är att det inte har blivit av för henne att skaffa sig en egen HD eller motorcykel, eftersom pojkvännen MC är en HD så är det det hon pratar om.
Kitty var med för första gången på Vårmönstringen och hon hade haft det trevligt hela dagen och sa att det var ett bra sätt att träffa folk på.

Stannar inte så länge.

Stunden på Stortorget tar snabbt slut, det är inte så många åkare som är kvar länge utan vill man hinna se många motorcyklar får man vara snabb i benen.
De flesta tar Köpmangatan mot slottet när de lämnar Stortorget och ludet som blir på den smala vägen känns i hela kroppen, men det är ett rätt bra ställe att stå på om man vill hinna se de flesta cyklarna.

Faktaruta

Startade insamling 2006.
Insamlade medel 2013, 17 950 kronor.
Insamlade medel totalt: 104 470 kronor.
Arrangörer: Garaget, Big Twins, Harley Davidson Club Sweden Örebro, Grisnit och South Side MC

Stjärnglansen är ett gåvokonto vid Barn- och Ungdomskliniken på USÖ för att hjälpa och förbättra tillvaron för barn med cancersjukdom i Örebro län.
Bidrag kan sättas in på pg 438 34 07 - 6 Märk insättningstalongen med Stjärnglansen och projektnummer 40013.
Sponsorer: Harley-Davidson Club Sweden, Genuine Bike Parts Swedwn est 98, Motorcycle Storehouse The Netherlands, Custom Chrome Europe, W&W Germany, Zodiac The Netherlands, Bike Line Malmö, Kebe Cykel & Motor, Motor Wallin, Custom Bildelar, Custom Racing, Nerikes Allehanda, O´Learys, Örebro Bildemo, Åkes Audio & Video, Hydro Scand, Wurth, Rainbow Tattoo, Tools verktyg, ATM MC, Acasia Blommor, Marin och Fritid, Boss Hoss, Carbarks Motor, Svalan Restaurant, Restaurang Fjärde Våningen, West Pub, Atlas, Örebro MC Service, Ahlsells, Anckis Motivlack.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar