×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-05-31  

Mats Odell på besök i Markbacken.
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under onsdagen var Mats Odell (KD) Kommun och Finansmarknadsminister på en rundvandring i Markbacken.

Rundvandringen i Markbacken var tänkt att visa hur man kan förändra ett område om man river en del och rustar en del av husen som finns.
Resultatet i Markbacken är väldigt lyckat. Blandningen av nytt och gammalt ger ett trivsamt intryck.
Även om vädret igår inte var så trevligt med gråmulet och lätt duggregn, så kan man ändå föreställa sig hur det ser ut när solen är framme.

Öbo passade på att visa upp och beskriva ett av sina 55+ hus som finns i Markbacken, Hans Lander passade på att skämta och sa att när det är dags för Mats Odell att sluta vara minister kan han och hans fru flytta hit, dags att ställa sig i kö nu för att hinna få tillräckligt med poäng.

Mats Odell verkade gilla arbetet som ÖBO gör i Örebro, han tycker att ÖBO är kreativa och deras ide med hyr/köp av lägenheter borde testas på fler ställen i landet.

Alla som gick på vandringen verkade vara på bra humör och verkade trivas tillsammans så vi får anta att de haft en trevlig dag där de diskuterat bland annat hyresrätten, allmännyttans ställning och stadsdelsutveckling.

©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Vid Mats Odells ankomst till Markbacken passade Hyresgästföreningen på att överlämna en värdehandling angående utförsäljning av allmännyttan.
De som överlämnade värdehandlingen var Alaa Idris och Eva Ramberg.
Representanterna från Hyresgästföreningen passade även på att berätta om sin turne runt Örebro i en husvagn. Tanken var att få in boendes åsikter om möjligheten att ombilda hyresrätter till bostadsrätter. En del av tankarna som skrevs ner i en liten bok stod på värdehandlingen de överräckte till Mats Odell.

Mats Odell passade på att höra med Hans Lander hur omvandlingen av hyresrätter kommer att gå till. Hans Lander berättade att ingen kommer att tvingas att köpa sin lägenhet, utan de som köper kommer att göra det helt frivilligt, det kommer med andra ord inte förekomma något tvång att omvandla sin lägenhet om man inte själv vill.

Hans Lander passade även på att fråga representanterna varför Hyresgästföreningen går ut och försöker skrämma upp människor.
Svaret blev att det gör de inte men oron finns ändå.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar