×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-05-27  

Vivallafestivalen 2007

©2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com
Selma och Zandra:
Selma och Zandra tyckte att det var trevligt på festivalen men sa samtidigt att det mest är för små barn eller för äldre, men det fanns inget dom direkt kunde säga att de saknade.

©2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com
Anne-Marie, Mikael och hunden Emma:
En trevlig dag, bra att det händer något, saknar en karusell för vuxna.
Trevligt att få se vilka föreningar som finns i området, hade precis pratat med de från IOGT-NTO.

©2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com
Thomas Dahlberg:
Trevligt men jag har just kommit hit.

©2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com
Renate och Chamile:
En trevlig dag har varit här nästan hela dagen.

©2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com
Melinda:
En bra dag och en rolig ide saknade inte något utan tycker att det var en bra blandning under dagen.

©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com Inledningen av festivalen sköttes av Gösta Karlsson ordförande i Boenderådet i Vivalla.
Gösta började med att tacka alla arrangörer för deras hjälp och fortsatte med att säja att i år så var det tur med vädret i alla fall.

Nästa år firar Vivalla festivalen 20 år och då planerar man för en större tillställning än årets.Första artisterna ut på scen var Betelkyrkans musikkör Vivalla gruppen bjöd på fiolmusik och med tanke på att det var första gången på scen för de flesta av barnen gick det bra.

Musikkören innehöll inte enbart barn från Vivalla utan även barn från Betelkyrkans andra musikkör och de har spelat lite längre än Vivalla gruppen.

©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com Kristet center underhöll publiken med sina rockdockor som bland annat innehöll en väldigt bra version av You raise me up sjungen av Andreas Junaeus.

Marknadsföreningen i Vivalla delade ut stipendium till Biblioteket som tack för att de får förvara sina bord inne på biblioteket när de inte används. Pengarna som biblioteket fick ska användas till ett sagorum.

Ett väldigt omtyckt uppträdande stod RaandeVo för.
Det märks att de är omtyckta speciellt av barnen i området. Maria Volmerson, en av dansarna i RaandeVo.

Enligt Maria är det en utmaning att dansa ute och det krävs en annan sorts koncentration av dansarna, men samtidigt så har just RaandeVo varit ute och dansat så här tidigare så de är vana. RaandeVo har öppna repetitioner på kulturarenan i Vivalla och på universitetet.

De vi pratade med tyckte att dagen var lyckad.
Det enda som inte var så bra var att en blåsig dag och en grusplan inte går så bra ihop, och att flera av tälten som höll på att blåsa bort under dagen.

Det var många föreningar som passade på att visa upp sig med egna bord och aktiviteter under dagen.

Även roligt att se att ÖBO hade ett miljötält på plats där de kunde informera om sitt miljöarbete i området, informatör var Niklas Sandberg som till vardags jobbar just med miljöfrågor i Vivalla.

©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.comNär det började bli dags att gå hem passade vi på att prata lite med Göran Berger, Stadsdelsutvecklare hos Öbo.
Göran tyckte att dagen varit lyckad, många besökare och speciellt roligt att få ut RaandeVo men i fortsättningen kanske vi ska fundera på att flytta festivalen bort från grusplanen eftersom den kanske inte är så praktisk jämt.
Men det blir en fråga för nästa år, årets upplaga av Vivalla festivalen har gått alldeles utmärkt.

Johan Westblad stadsdelsutvecklare på Örebro Kommun tyckte också att dagen varit lyckad.
Ungefär 700 personer stod eller satt vid scenen när RaandeVo uppträdde och så har det kommit och gått folk hela dagen så det är många besökare som varit här.

Bland musiken var det väldigt blandade stilar.
The Attachments bjöd på rock bland annat Mustang Sally och I drove all night.

Ett annat band som drog stor publik var Blue Mountain CM & FM Band. Sedan får vi inte glömma Vivallas rap-artister, de drog många yngre till området. Tyvärr fick vi inte med några bilder på rap-artisterna, beroende på ett minneskort som visade sig oläsbart både i kamera och kortläsare.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar