×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-05-23  

Yeah 07.

© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Evelina och Emelie var på plats i stadsparken bara för skojs skull efter att ha hört rykten om att något var på gång.

© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Robin kom för att se och höra Fakie for nothing.

© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Maria och Elisabeth hade passat på att låna en skateboard medan de lyssnade på musik och träffade kompisar i stadsparken.
Det är roligt när det händer något.

© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Julia och Linn kom till stadsparken framåt kvällen för att lyssna på musik. De sa att det var en bra ide med musik för ungdomar i stadsparken.

Lördagen den 19 maj klockan 12:00 var det premiär för Yeah festivalen som hölls i Stadsparken.

Yeah festivalen anordnas av Arrangörsgruppen Schack London vilket är en förening bestående av ungdomar som gillar att anordna musik arrangemang för ungdomar.

Yeah festivalen var precis en sådan där festival man minns från ungdomsåren, med all glorifiering som kommer med åren.

Personligen, skulle jag ge den si så där en fem poäng av fem möjliga, som ett minimum alltså.

Enligt Niklas Lennartsson Ordförande i Arrangörsgruppen Schack London hade de egentligen mycket större planer när de började planera festivalen, men efterhand som tiden gick (de började planera hösten 06) krympte planerna en aning, vi tycker att de har lyckats bra som har fått ihop band för två dagars musik i Stadsparken.

Första bandet vi hörde var MCD som är en förkortning av Mexican Cat Dance.
Tyvärr kom vi precis i slutet på deras framträdande men vi hoppas att vi får en ny chans att lyssna på dom, det vi hörde var helt klart intressant.


Pincushion är ett tjejband som vi gärna vill höra mer av.
Pincushion bildades 2004 och repar på rockmusikskolan i Varberga.
Enligt tjejerna själva spelar de musik med influenser av rock.
På yeah festivalen bjöd de på både eget materiel och på en cover på en av Sahara hot nights hits.


Under vår tid på Yeah festivalen hade vi turen att hamna mitt i open stage där de bjöd in alla som ville att spela i ett av tälten på plats i Stadsparken.

Betrice Pettersson var den första att inta tältet och levererade väldigt bra musik texter skriver hon själv men musiken har hon fått hjälp med. Favorit språk att skriva texter på är engelska och Beatrice har spelat gitarr i åtta år nu.

Vi hoppas att Beatrice fortsätter att både skriva och sjunga för hon gör det bra och vi hoppas att vi snart får se henne på en större scen.


Den allmänna uppfattningen av festivalen under hela lördagen var väldigt positiv, från både publik och de artister vi talade med.

Lina Bladh, en av artisterna vi pratade lite med, sa hon uppskattade att det var lokala band som fick chansen att synas, det är ofta svårt att hitta ställen att spela på om man inte är känd, därför är det här jätte bra.

Lina Bladh är en duktig sångerska och låtskriverska som helt klart förtjänar en plats på scenen, Lina Bladh ackompanjerades av Blueskompaniet.

Att få höra Nico i Blueskompaniet både spela och sjunga tyckte vi var kul, eftersom vi missade honom förra året i Wadköping på Blues & Barbeque och bara sett hans dansanta sida tidigare, nu fick vi även höra att han är en duktig sångare. Lite ovant att höra blues på en festival med övervägande rockband, men trots det passade de in utmärkt.

Ett band som lockade fram publiken till scenen var hardcore bandet Moscow.
Moscow består av en blandning musiker från andra Örebroband, vilket betydde att en del av medlemmarna hade en arbetsam dag då de var på scen med olika band.

Kvällen fortsatte i hardcore anda med Dead reprise, inte förvånande att publiken stannade kvar framför scenen.
Dead reprise är ett av Sveriges största hard core band och har spelat tillsammans sedan 2001. Den som vill se och höra mer av Dead reprise kan passa på den 25.e maj på Satin.

Mellan all musik passade vi även på att prata med en av de ordningsvakter som gick runt på kvällen och han gav alla ungdomar ett väldigt bra betyg, alla skötte sig utmärkt och det är inget bråk eller någon utbredd fylla här i kväll var hans kommentar.
Även nattvandrarna var på plats och de sa samma sak som ordningsvakten. Alla sköter sig och har kul.

Sista bandet vi såg under lördagskvällen var Cowboy prostitutes.
Det kändes lite ovanligt att höra sångaren prata engelska, men det är inte så konstigt då han kommer från England.
Cowboy prostitutes spelar rock med attityd och är inget band man enkelt glömmer speciellt inte som de levererar väldigt bra musik också.

Vi måste passa på att berömma Schack London för att de var många som arbetade under hela dagen och kvällen, speciellt till de killar och tjejer som gick runt och städade hela tiden, ni ska ha en stor ros för att ni höll området rent och fint.

Vi tror att det var tack vare att arrangörerna var så synliga hela tiden som dagen och kvällen avlöpte så bra som den gjorde.

Nu när andra dagen, söndagen, också är gången kan vi bara säga att den här dagen var precis lika bra som lördagen.

Allt flöt på bra det var blandad musik och bra stämning, mycket folk och tittade under dagen, tyvärr inte lika mycket åskådare på kvällen, men det berodde antagligen på att det var kallare på söndagskvällen än kvällen före.

Söndagen började med Prematur från Askersund som spelar Indierock och gör det bra.

Prematur följdes av Eelix som spelar rock.
Eelix gjorde en väldigt bra spelning och vi kommer helt klart att hålla koll efter dem i fortsättningen.

Många av åskådarna på söndagen hade kommit för att se ett speciellt band och bland de lite tidigare banden så verkade Fakie for nothing vara en klar favorit hos många.
En hel del av åskådarna gjorde som Robin och Robert och kom enbart för Fakie for nothing.

Före Fakie for nothing var det Shallow sense som levererar indierock av hög klass.

Fakie for nothing lockade fram publiken till scenen med hjälp av gratis demos, ett smart drag för att få publiken närmre, annars var det vanligt att publiken satt still på gräset och lyssnade.

Ett band som drog stor publik var Square.
Många kom för att lyssna på dem vilket betydde att det trots kylan var en hel del människor som var kvar ända till slutet på kvällen.

Men emellan Fakie for nothing och Square var det en hel rad med band, vi upptäckte några ny att hålla koll efter samtidigt som vi fick återse några vi sett tidigare.
Jag uppskattar att se att musiker utvecklas, därför gillar jag festivaler där band får vara med utan att ha scenvana.

Bland andra så spelade Uniform, hörde dem för första gången för ett bra tag sen, nåja september 2004, och kan ju bara konstatera att de utvecklats en bra bit mellan varje gång vi sett dem, scenvana som dom är nu för tiden gjorde de en bra spelning.

Ett band vi upptäckte under kvällen var Final loose ett bra rock band som verkligen såg ut att ha kul på scen.
Supercilium var näst sista bandet ut på festivalen.
Trots lite problem med utrustningen så gick spelandet väldigt bra, energi nivån var hög och roligt såg dem ut att ha på scen.

Sist ut var Square som det var många som väntat på.
Blandning mellan ska garage och punk blir något helt nytt. Square var en värdig avslutning på helgen, de som var kvar bjöds på bra musik och det var väldigt trevlig stämning under deras tid på scenen.

Om vi nu ska summera två dagar i stadsparken, fulla med musik och fullt med åhörare, så måste vi säga att det var två väldigt trevliga dagar, allt var välorganiserat och stämningen var trevlig hela tiden.
De som arbetade som ordningsvakter hade inte mycket att göra utan verkade mest stå och hålla koll, alltså precis som deras jobb ska vara.

Även om det verkade vara lite lägre ålder på publiken under söndagen så var det lugnt och trevligt, de vi pratade med uppskattade festivalen och vill gärna se fler arrangemang för ungdomar i Stadsparken.

Ett inslag jag tyckte var trevligt var att det verkade vara många släktingar som kom för att se och höra banden spela.
Det var många videokameror igång under dagen.

Tillbaka

Kommentarer:

2010-03-19 22:35:45   Av:

Tack for intiresny Blog

Lämna en kommentar