×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-05-17  

På Husvagnsturne med Hyresgästföreningen.
© 2006 Johan Gullberg - HGF husvagnsturne I två veckor har Hyresgästföreningen varit ute med en husvagn och besökt flera olika områden i Örebro.
Den 16:de maj var det dags att stå mitt inne i Örebro, på Våghustorget.

Eva Sten och Eva Ramberg har åkt runt i Örebro, svarat på frågor och informerat om Hyresgästföreningen.

På Våghustorget fick de förstärkning av bland annat Sofi Lindin som är jurist.


Naturligtvis är det fler som har hjälpt till ute i områdena men det är de två Evorna som har haft huvudansvaret för att sprida informationen från Hyresgästföreningens husvagn.

På Våghustorget blev det lite mer att stå och informera om vad Hyresgästföreningen är och vill än det var ute i områdena, ute i de områden där det planeras att göra om hyresrätter till bostadsrätter har många av frågorna handlat om just det.
Många är oroliga över vad som kommer att hända om grannarna vill ha bostadsrätt och inte de.

Så mycket har varit att informera om att det kommer att vara helt frivilligt att ändra bostadsform och ingen kommer att bli tvingad att köpa sin lägenhet.

Det var även en hel del barn som kom och frågade vad Hyresgästföreningen är för något, barnen blev bjudna på godis och saft medan de fick svar på sina frågor, de vuxna som kom och pratade blev bjudna på kaffe och kakor.

Våghustorget var det näst sista stoppet för husvagnen innan den ska tillbaka till Stockholm där den egentligen hör hemma.


&c0py; 2006 Johan Gullberg - HGF husvagnsturne
Under eftermiddagen kom Lars-Åke Larsson Ordföranden för regionstyrelsen på Hyresgästföreningen region mitt på besök och överlämnade en blombukett vardera till Eva Sten och Eva Ramberg och tackade dem för att allt arbete de ställt upp med under turnen.

Emma Ring Eriksson, som är informationsansvarig för Hyresgästföreningen region mitt, var också på besök vid husvagnen och tackade för det utförda arbetet.


Under hela tiden som husvagnen nu har rullat runt i Örebro har det varit med en liten röd bok där besökare har fått skriva ner vad de tycker och tänker.
Boken är tänkt att sparas och dokumenteras för att kunna visas upp i olika sammanhang för att visa vad besökarna kände och ville ha fram.


Med tanke på att så många av dem som kom och pratade med representanterna för Hyresgästföreningen var oroliga för utförsäljningen av ÖBOs lägenheter gick vi och pratade med Staffan Werme från Folkpartiet.

Staffan Werme är en av dem som starkast förespråkat ett ökat antal bostadsrätter och minskad allmännytta i Örebro.

- Det är endast 400 av ÖBO:s lägenheter som ska ombildas till bostadsrätter och eftersom ÖBO har 70 % av lägenheterna i Örebro så är det bara en liten del som vi vill göra om säger han.

- Förslaget kom från början från tjänstemän inom ÖBO så det här är i grunden inget politiskt beslut berättar han vidare.

Staffan Werme är lite orolig för att Hyresgästföreningen kommer att vända detta så att det blir något negativt och att det finns risk för att det ska skada allmännyttan i Örebro, när det egentligen är en väldigt liten del av ÖBO:s lägenheter man vill göra om.

På vår fråga hur man bemöter de som är rädda för att bli tvingade svarar Staffan Werme att enda sättet att bemöta den rädslan är genom information.
- Vi i Örebro tänker inte tvinga någon in i en bostadsrätt utan det ska vara helt frivilligt. Vi tänker inte göra som i Stockholm där de låter lägenheter stå tomma i väntan på att göra om hyresrätter till bostadsrätter säger han också.

Något som slog oss efter samtalet med Staffan Werme och de två Evorna var, de säger i praktiken samma sak om än med lite olika ord.
Som hyresgäst behöver du inte känna oro inför försäljningen av de 400 föreslagna lägenheten. Ingen kommer att tvingas in i en bostadsrätt mot sin vilja, kanske ännu viktigare, ingen kommer att vara tvingad att flytta från sin lägenhet bara för att de kanske inte vill köpa loss den.

© 2006 Johan Gullberg - HGF husvagnsturne
Med vind i seglen. Under de sista dagarna av kampanjen i Örebro blåste det ganska kraftigt, något som gjort att kampanj-materialet allt som oftast behövt hållas fast.

I Vivalla fick vi höra att kampanjen bokstavligt talat fick luft under vingarna, nåja parasollet i alla fall som begav sig ut på en egen informationskampanj och gjorde gemensam sak med, och gav en ny innebörd av orden flygblad...


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar