×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Örebros första pumptrackbana invigd.


Vivallakullen invigd efter en stor upprustning.


Jonas Sjöstedt och Malin Björk på Örebrobesök.


Jan Björklund besökte valstugan på Stortorget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2012-06-05  

Vårruset genom stan.

Vårruset genom stan.

På måndagskvällen var det dags för Vår Ruset i Örebro. Det här var 24:e gången som loppet anordnas i staden och intresset är väldigt stort och Örebro är en av sex städer som har varit med enda från starten av Vår Ruset.

© 2012 Johan Gullberg - knytpunkt.com
6 Klickbara bilder.

På måndagskvällen var det dags för Vårruset i Örebro. Det här var 24:e gången som loppet anordnas i staden och intresset är väldigt stort och Örebro är en av sex städer som har varit med enda från starten av Vårruset.
2012 genomförs Vårruset i 17 städer över hela Sverige så intresset har vuxit med tiden och det är idag världens största löparserier för kvinnor.

Inte bara en runda att springa.

Sträckan är på fem kilometer och här i Örebro går banan genom centrala Örebro och både start och mål är ute på Gustavsvik.
De åskådare som står och hejar på efter vägen har också möjlighet att lyssna på musik eftersom det på strategiska platser finns underhållning av olika slag.
Vårruset är inte bara ett lopp för de som vill springa snabbt utan det viktiga är att ta sig runt banan hur lång tid det tar spelar ingen roll, många väljer att promenera runt och det går precis lika bra som att springa.
Efter målgången så finns det möjlighet för picknick medan man väntar på prisutdelning och en sak som är vanlig under Vår Ruset är att det är olika grupper som tar sig runt banan, jag såg tröjor från Livin Hotel, City Gross och flera andra.

Musik på Stortorget.

Vi hade först planerat att stanna vid Vasbron för att titta på loppet men när vi gick lite närmre kyrkan fick vi höra musik vi kände igen och på Stortorget spelade Jack The Lad så vi stannade till där en kort stund innan vi gick tillbaka närmare löparna.
Efter Jack the Lad spelade Confusion Blues, det här är två band från Örebro som är väldigt olika.
Confusion Blues består av lite äldre musiker och de spelar blues av hög kvalitet. De fick många som passerade Stortorget att röra sig i takt med musiken så blues är uppskattat.
Utanför Kulturskolan spelades det också musik men då av ett lite annat slag, här var det en kvartett av blåsare som underhöll både publik och löpare.

Många som var med och sprang.

Vårruset lockar många att delta och i år var inget undantag.
Den som kom först var riktigt snabb eftersom hon kom fram till Vasabron bara fem minuter efter starten, de flesta andra höll ett lite lugnare tempo och den som ville passera Drottninggatan när loppet kom fram dit fick vänta en bra stund innan det blev en liten lucka de kunde använda sig av.
Vårruset lockar många olika typer av motionärer, vi såg flera barnvagnar som var med i loppet och den som imponerade mest var den mamma med barnvagn som höll sig i första klungan som kom upp på Drottninggatan.
Loppet tilltalar alla olika åldrar och det var deltagare som var riktigt unga och sedan hela vägen upp till mogen ålder.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar